Ακόμη μία δήλωση που θα συζητηθεί έκανε ο μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος. Ο κύριος άνθιμος απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για να αποτιμήσει τον ερχομό του πρωθυπουργού και κλιμακίου υπουργών στον Έβρο, απάντησε, χαρακτήρισε δυναμική την κίνηση της κυβέρνησης ενώ τόνισε ότι πρέπει να γίνει εργασία χωρίς όμως απορριπτικές φωνές.
Το ενδιαφέρον εστιάζεται στο ποιες φωνές χαρακτηρίζει απορριπτικές ο μητροπολίτης καθώς έχουν εκφραστεί ήδη πολλές αντιδράσεις για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού.

Η δήλωση του μητροπολίτη αναλυτικά.

«Ήταν πολύ δυναμική και συμβολική η κίνηση της Κυβερνήσεως που έδειξε ότι εγκύπτει με σοβαρότητα στην ιδιαιτερότητα των ζητημάτων που απασχολούν το Νομό μας. Κυρίως, όμως, «ανοίγει» θύρα επικοινωνίας και συνεργασίας για ακόμα περισσότερο στοχευμένες προτάσεις ευεργετικές για τον τόπο μας.

Ήδη, πληροφορούμαι ότι Υπουργοί που έλαβαν μέρος στην σύσκεψη, έχουν επικοινωνήσει με τοπικούς παράγοντες σε αλλεπάλληλες επισκέψεις τους στον Νομό και εργάζονται, κατ’ εντολήν του Πρωθυπουργού, για την εξειδίκευση των ήδη εξαγγελθεισών προτάσεων και τον περαιτέρω εμπλουτισμό τους.
Τώρα είναι η ώρα να αναπτύξουμε οι Εβρίτες επιχειρηματολογία η οποία θα βελτιώσει, θα διορθώσει, θα τροποποιήσει και θα ενισχύσει την ήδη εκπεφρασμένη πρωθυπουργική βούληση και το άνοιγμα του διαύλου επικοινωνίας για την ανάπτυξη του Νομού. Αυτή όμως η εργασία δεν γίνεται με δημόσιες συλλήβδην απορριπτικές φωνές. Θέλει κόπο, συστράτευση και συνεργασία των τοπικών πολιτικών φορέων, των αναπτυξιακών δομών και επιχειρηματικών δράσεων.

«Ιδού καιρός ευπρόσδεκτος», όπως λέει η Αγία Γραφή. Νομίζω ότι με συνετή, συλλογική και στοχευμένη διεκδικητικότητα βάσει επιχειρημάτων και επιμονής περισσότερα μπορούμε να επιτύχουμε, παρά κόβοντας τις γέφυρες επικοινωνίας. Πρέπει να αξιοποιούμε με τον καλύτερο τρόπο όσους έρχονται στον τόπο μας εντεταλμένα πρόθυμοι να μας ακούσουν, επειδή ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να βρούμε και να χτυπήσουμε τις πόρτες τους στο λεκανοπέδιο».