Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΡΧΗ», Σταύρος Σταυράκογλου, κατέθεσε σήμερα εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης, με στόχο την οικονομική ενίσχυση νέων οικογενειών που αποκτούν τέκνο εντός του 2024. Η πρόταση αυτή έρχεται ως μια αφετηρία απάντησης στις σοβαρές προκλήσεις που αντιμετωπίζει και ο Δήμος Αλεξανδρούπολης λόγω του δημογραφικού προβλήματος και της γήρανσης του πληθυσμού.
Η εισήγηση προβλέπει τη χορήγηση επιδόματος 3.000€ σε νέους γονείς, οι οποίοι βρίσκονται σε ασθενή οικονομική κατάσταση, με στόχο την υποστήριξή τους σε αυτή τη δύσκολη φάση της ζωής τους. Παράλληλα, προτείνεται η παροχή συμβουλευτικών υποστηρικτικών υπηρεσιών από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου. Η πρόταση αυτή στοχεύει να αναδείξει το ανθρώπινο πρόσωπο του Δήμου Αλεξανδρούπολης, να ανακουφίσει τις νέες οικογένειες από τα αυξημένα έξοδα που συνοδεύουν τη γέννηση ενός παιδιού με τη δημιουργία ενός υποστηρικτικού περιβάλλοντος για την ανατροφή των παιδιών, καθώς επίσης και να ενθαρρύνει τις νέες οικογένειες είτε να παραμείνουν είτε να εγκατασταθούν στον δήμο Αλεξανδρούπολης.
Αν και οι αρμοδιότητες και οι θεσμικές δυνατότητες της αυτοδιοίκησης είναι περιορισμένες, μπορεί και οφείλει να διαδραματίσει έναν σημαντικό ρόλο στις κοινωνικές πολιτικές που μπορούν να αναπτυχθούν για την αντιμετώπιση του Δημογραφικού ζητήματος. Η δημοτική παράταξη «ΑΡΧΗ» καλεί τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης να στηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία και να συμβάλουν στη δημιουργία ενός πιο ευοίωνου μέλλοντος για τον δήμο μας, τονίζεται σε ανακοίνωση της παράταξης.