Προσωπικά έναν προς έναν τους Βουλευτές του έβρου καλούν να πάρουν θέση για τα προβλήματα του Σουφλίου, μέλη της επιτροπής που συστάθηκε με σκοπό τη διαμαρτυρία για τα μέτρα που περιμένουν στο Σουφλί αλλά ποτέ δεν έφτασαν..
Στην περιοχή του δήμου Σουφλίου συστάθηκε συντονιστική επιτροπή δράσης με την επιτροπή να απευθύνει κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024 στις 11:00 στην κεντρική πλατεία Σουφλίου.
Η επιτροπή διαμαρτύρεται και τις κυβερνητικές εξαγγελίες τονίζοντας ότι το Σουφλί παραμένει εκτός για ακόμη μία φορά.
Να θυμίσουμε ότι πρώτος μπαϊράκι σήκωσε ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος ο οποίος με μήνυμά του μέσω βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα, εξέφρασε τη διαμαρτυρία του για το γεγονός ότι το Σουφλί δεν έλαβε αυτό που περίμενε από την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού και κυβερνητικού κλιμακίου στον Έβρο.
Η ανακοίνωση της επιτροπής η οποία καλεί τον κόσμο να μετέχει μαζικά στη διαμαρτυρία.
Μια βαθιά εσωτερική φωνή έχει θεριέψει εδώ και μέρες μέσα μας, η οποία χθες το απόγευμα της Δευτέρας 14 Οκτωβρίου 2024, ένωσε ΟΛΟΥΣ τους τοπικούς φορείς, συμπολίτευση και αντιπολίτευση, αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους, μαθητές, της περιοχής μας, ανεξαρτήτως φύσεων, παρατάξεων και εν γένει πολιτικών πεποιθήσεων. Είναι η φωνή που κραυγάζει πια και λέει, χωρίς να δίνει άλλα περιθώρια, «Ως εδώ!»
Τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν πριν από μερικές ημέρες για την ανασυγκρότηση του Έβρου, τα οποία όλως αδίκως και αδικαιολογήτως εξαιρούν κατηγορηματικά την περιοχή μας από κάθε ευκαιρία ανάπτυξης, είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι.
Εδώ και χρόνια θρηνούμε για την μία Δημόσια Υπηρεσία που κλείνει μετά την άλλη. Την ίδια πορεία ακολουθούν και τα καταστήματα μας και πολύ φοβόμαστε ότι αν δεν ληφθούν και ΤΩΡΑ γενναία μέτρα, το ίδιο θα συμβεί και με τα Σχολεία μας. Μετά την πυρκαγιά του 2022, που ακολούθησε την κρίση της πανδημίας του covid-19 και την ενεργειακή κρίση, η τοπική μας κοινωνία αποδυναμώθηκε. Μετά την πυρκαγιά του 2023 η τοπική μας κοινωνία εξαντλήθηκε εντελώς.
Τα αιτήματα της περιοχής μας είναι πάγια, χιλιοειπωμένα και σαφή. Έχουμε φροντίσει εμείς οι ίδιοι, να εντοπίσουμε και να προβλέψουμε τί χρειαζόμαστε, πού και πώς μπορούν να υλοποιηθούν, διευκολύνοντας την Κεντρική Διοίκηση να τα καταλάβει. Τα αναφέραμε εμπεριστατωμένα στην διακομματική Επιτροπή για την Θράκη. Τα καταθέσαμε λεπτομερέστατα γραπτώς στην Επιτροπή Ανασυγκρότησης του Έβρου.
ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ ΕΝ ΤΗ ΕΡΗΜΩ!
Αποδείχθηκε περίτρανα ότι, το μόνο που έγινε τελικά, την στιγμή που πιστέψαμε ότι, αυτή τη φορά, η κατάσταση θα αλλάξει, ήταν να γεμίσουμε φρούδες ελπίδες.
Γι’ αυτό κρίνουμε σκόπιμο, ο αγώνας μας να μεταφερθεί από τα κλειστά γραφεία και τις αίθουσες συνεδριάσεων, στον δρόμο, όπως και άλλοτε, που η ιστορία του τόπου μας έδειξε ότι οι επιτυχείς διεκδικήσεις απαιτούν ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΗ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!
Για την ικανοποίηση της επιτακτικής ανάγκης ενίσχυσης των πάγιων αιτημάτων της περιοχής του Δήμου Σουφλίου, λοιπόν και για να ακουστούν αυτά ξανά, δυνατά, με μια φωνή, σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στη συγκέντρωση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024 και ώρα 11:00 π.μ. στην Κεντρική πλατεία Σουφλίου.
Ιδιαίτερη πρόσκληση απευθύνουμε, στους Βουλευτές του Νομού Έβρου, κύριο Δερμεντζόπουλο Χρήστο, κύριο Κελέτση Σταύρο, κύριο Δημοσχάκη Αναστάσιο και κύριο Παράσχο Παπαδάκη, τους οποίους καλούμε να παραστούν, παραθέτοντας με σαφήνεια τις συνιστώσες που έλαβαν υπόψη, τις εισηγήσεις και τις θέσεις που υποστήριξαν ειδικά για την ανασυγκρότηση της περιοχής του Δήμου Σουφλίου.
Σ’ αυτόν τον αγώνα σας θέλουμε όλους μαζί μας, γιατί #ΑξίΖουμε_Περισσότερα .
*Κατόπιν αποφάσεως της Συντονιστικής Επιτροπής Δράσης, από σήμερα Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024, στου κόμβους των οικισμών της περιοχής του Δήμου Σουφλίου κατά μήκος της εθνικής οδού θα τοποθετηθούν μαύρες σημαίες.
Με εκτίμηση,
Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Δράσης
1.Τσιαμίτας Θεόδωρος
Δημοτικός Σύμβουλος
2.Μπαλτζής Γεώργιος
Δημοτικός Σύμβουλος
3.Παπατσιλέκας Θωμάς
Δημοτικός Σύμβουλος
4. Δαρούσης Δημήτριος
Δημοτικός Σύμβουλος
5.Τοπάλ Εμίν Χουσείν
Δημοτικός Σύμβουλος
6. Ματθαιουδάκης Γεώργιος
Δημοτικός Σύμβουλος
7. Τσιαμίτας Θεόδωρος
Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Σουφλίου και Περιχώρων
8. Καψογεώργη Μαρία
Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών και Νεολαίας Δήμου Σουφλίου «ΚΙΝΗ.ΣΟΥ»
9. Νταούλα Ελένη
Εκπρόσωπος του Αθλητικού Επιμορφωτικού Συλλόγου «Ακρίτας Δαδιάς»
10.Πατλάκας Γεώργιος
Πρόεδρος ΤΟΕΒ Κορνοφωλιάς
11. Αγελαδαράκη Σταυρούλα
Εκπρόσωπος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αμορίου «Ορφέας»
12. Ζαπάρτας Άγγελος
Εκπρόσωπος του Συλλόγου Επαγγελματιών Τυχερού
13. Λογαράς Αθανάσιος
Εκπρόσωπος της Λέσχης Μοτοσυκλετιστών Τυχερού
14. Παπάζογλου Ιωάννης
Πρόεδρος του 15μελούς Συμβουλίου μαθητών του Λυκείου Σουφλίου
15. Παπαευαγγέλου Βιβή
Πρόεδρος του 15μελούς Συμβουλίου μαθητών του Γυμνασίου Σουφλίου