Νέα δεδομένα για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στο βόρειο τμήμα του Έβρου ανοίγονται με την εξαγγελία από την κυβέρνηση για ίδρυση κτηνιατρικής σχολής στην Ορεστιάδα. Η εξαγγελία ικανοποιεί όπως είναι αναμενόμενο και τον δήμο Ορεστιάδας, ο οποίος εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Ο Δήμος Ορεστιάδας υποδέχεται με ενθουσιασμό και υπερηφάνεια την πρόθεση της Κυβέρνησης να ιδρύσει την Κτηνιατρική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στον τόπο μας. Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτελεί μία ιστορική επιτυχία, η οποία ενισχύει τον ακαδημαϊκό χάρτη της περιοχής μας και προσδίδει νέες προοπτικές ανάπτυξης για την τοπική κοινωνία.
Η ίδρυση της Κτηνιατρικής Σχολής είναι αποτέλεσμα συντονισμένων προσπαθειών και των σοβαρών, οργανωμένων διεκδικήσεων μας για να προσφέρουμε στους νέους της περιοχής μας, και όχι μόνο, ένα κέντρο γνώσης και εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου.
Αυτή η σχολή αναμένεται να συμβάλλει στην τόνωση της τοπικής οικονομίας και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ενισχύοντας παράλληλα το επιστημονικό και πολιτιστικό κύρος της Ορεστιάδας.
Η απόφαση να ιδρυθεί η Σχολή στον Δήμο μας, αποτελεί αναγνώριση της αξίας και των δυνατοτήτων της περιοχής μας, γεγονός που αποδεικνύει την προσήλωση όλων μας στην επίτευξη αυτού του στόχου.
Η Δημοτική Αρχή εκφράζει τις ευχαριστίες της προς την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την απόφασή αυτή, που ενδυναμώνει τον ρόλο του Δήμου Ορεστιάδας στην ακαδημαϊκή και οικονομική ανάπτυξη της Θράκης. Αποτελεί, ταυτόχρονα, αφετηρία νέων ευκαιριών για την επιστημονική πρόοδο και την εκπαίδευση των νέων μας στον τομέα της κτηνιατρικής.
Ο Δήμος Ορεστιάδας δεσμεύεται να στηρίξει ενεργά τη δημιουργία και την απρόσκοπτη λειτουργία της νέας σχολής, προς όφελος όλων των πολιτών της περιοχής μας.