Η Ορεστιάδα ντροπιάστηκε διεθνώς, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Άθλος Ορεστιάδας, με αφορμή την οριστική διακοπή διακοπή επιτυχημένου διεθνούς τουρνουά το οποίο φιλοξενήθηκε στην πόλη. Το τουρνουά στον οποίο συμμετείχαν ο Άθλος, ο Παναθηναϊκός, η Νεφτοχίμικ Μπουργκάς και η Ντιναμό Βουκουρεστίου, διακόπηκε όταν λόγω βροχής, το γήπεδο πλημμύρισε.

Στο μεταξύ με ανακοίνωσή η οποία δημοσιεύτηκε στο facebook, ο δήμος Ορεστιάδας εκφράζει τη λύπη του.
Η ανακοίνωση του δήμου.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τη λύπη μας για τη διακοπή του αγώνα πετοσφαίρισης λόγω εισροής υδάτων εντός του αγωνιστικού χώρου.
Αναφορικά με το κλειστό γυμναστήριο ‘Νίκος Σαμαράς’, αξίζει να σημειωθεί ότι προβλήματα με τη στέγη είχαν παρατηρηθεί και παλιότερα, χωρίς να υπάρξει καμία διορθωτική ενέργεια μέχρι σήμερα.
Η έλλειψη συντήρησης είχε ως αποτέλεσμα οι βλάβες να επεκταθούν σε μεγαλύτερο τμήμα της επιφάνειας της στέγης. Η υπάρχουσα μεμβράνη στεγανοποίησης της στέγης ήδη μετράει πλέον της μίας εικοσαετίας ζωής με δυστυχώς μηδενική συντήρηση, ως οφειλόταν.
Οι σχετικές διαδικασίες έχουν ήδη ξεκινήσει από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου, πλην όμως η φύση των εργασιών επισκευής απαιτεί εξειδικευμένα συνεργεία, μέσα, υλικά και τεχνογνωσία τα οποία και αναμένονται σύντομα.
Ο Δήμος Ορεστιάδας καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για επίλυση των προβλημάτων σε όλες ανεξαρτήτως τις αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχής ευθύνης του, μετά από χρόνια παραμέλησης και έλλειψης συντήρησης.

Επίθεση του πρώην δημάρχου στον νυν δήμαρχο

Ο πρώην δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, κατηγορεί τον νυν δήμαρχο Διαμαντή Παπαδόπουλο, ότι ενώ το πρόβλημα ήταν γνωστό από τον Ιούνιο, δεν λύθηκε.

Η ανακοίνωση του Άθλου

Η ξαφνική νεροποντή που πλημμύρισε το νέο κλειστό της πόλης μας «Νίκος Σαμαράς», «έπνιξε» την φιλόδοξη προσπάθεια του Συλλόγου μας και προκάλεσε την οριστική διακοπή του τουρνουά, ντροπιάζοντας την Ορεστιάδας διεθνώς. Κι όλα αυτά, έπειτα από δύο ημέρες μιας επιτυχημένης διοργάνωσης του Άθλου, πραγματικής “γιορτής” του αθλήματος, που έχοντας ως στόχο των διοργανωτών την προβολή της Ορεστιάδας και την ανάδειξη του ευ αγωνιζεσθαι, είχε αποσπάσει τα πλέον κολακευτικά λόγια των ομάδων και των φιλάθλων.
Για αυτό και οι αποστολές των ομάδων έδειξαν απόλυτη κατανόηση για την απρόβλεπτη αυτή εξέλιξη, ευχαρίστησαν την διοίκηση του Άθλου για την άριστη φιλοξενία που έτυχαν στην Ορεστιάδα, και ολοκλήρωσαν, έστω και έτσι, με χαμόγελα την συμμετοχή τους στο τουρνουά το οποίο δυστυχώς δεν ανέδειξε νικήτρια ομάδα.