Πολλά είναι τα προβλήματα και τα παράπονα των κατοίκων του Μεγάλου Δερείου για την υδροδότηση του χωριού. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται και για την ποσότητα αλλά και για την ποιότητα. Ο δήμος Σουφλίου, υποστηρίζει ότι με το έργο που ανακοίνωσε, αυτό της «εγκατάστασης μονάδας επεξεργασίας νερού του οικισμού Μέγα Δερείου» εξασφαλίζεται πλήρωσης η ποιότητα του νερού και λύνεται ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί του κατοίκους.

Το δελτίο Τύπου του δήμου Σουφλίου.

«Η Εγκατάσταση Μονάδας Επεξεργασίας Νερού στο Μεγάλο Δέρειο ξεκινά…»
Το έργο που αφορά την «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΕΡΟΥ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΜΕΓΑ ΔΕΡΕΙΟΥ» ξεκινά καθώς ολοκληρώθηκαν οι απαιτούμενες από το νόμο διαδικασίες και υπογράφηκε η σύμβαση από τον Δήμαρχο Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας. Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 490.000€ χρηματοδοτείται από το Π.Π.Α. 2021-2025 της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, στον Άξονα Προτεραιότητας «Παροχή πόσιμου νερού και διαχείριση υδάτων».
Με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου το νερό των υφιστάμενων γεωτρήσεων, θα οδηγείται αρχικά στην μονάδα επεξεργασίας, όπου μετά τις διαδοχικές διαδικασίες διήθησης και φιλτραρίσματος, θα διοχετεύεται στο δίκτυο ύδρευσης με τα κατάλληλα ποιοτικά χαρακτηριστικά, όπως συμβαδίζουν από τις ισχύουσες νομοθεσίες.
Με το συγκεκριμένο έργο εξασφαλίζεται πλήρως η ποιότητα του νερού και συνάμα λύνεται ένα πρόβλημα το οποίο ταλαιπωρεί τους κατοίκους των ορεινών οικισμών εδώ και δεκαετίες.
Σε συνέχεια της εξασφάλισης χρηματοδοτήσεων και μετά την διευθέτηση όλων των τυπικών διαδικασιών, ο Δήμος Σουφλίου προχωρά σταδιακά στην ολοκλήρωση των έργων που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των πολιτών.