Ένα μυθιστόρημα εμπνευσμένο από αληθινά γεγονότα.

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίου του Γιώργου Γκουντή με τίτλο: «Ο Κάμπος χέρια από χώμα». Λίγα λόγια για το βιβλίο

Στη δύση του 19ου αιώνα η ζωή στον θεσσαλικό κάμπο αρχίζει ν’ αλλάζει. Από τα χέρια των τούρκων αγάδων η γη περνάει σε πλούσιους Έλληνες της διασποράς: γιατρούς, εμπόρους, δικηγόρους, ακόμα και πολιτικούς. Είναι οι λεγόμενοι «τσιφλικάδες». Ανάμεσά τους και ο Νικόλας Δογάνης, ένας έμπορος που διεκδικεί το δικό του όνειρο, μια νέα αρχή για τη διαλυμένη οικογένειά του. Δύο γιοι τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους, μια θυγατέρα που γίνεται γυναίκα και μια σύζυγος που μάταια προσπαθεί να κρατήσει τις ισορροπίες στο καινούργιο σπιτικό. Οι κολίγοι σκύβουν ξανά το κορμί στους νέους αφεντάδες και κατεβάζουν το κεφάλι στην ποτισμένη από ιδρώτα γη. Τι αλλαγές όμως φέρνει ο νέος τσιφλικάς στον κάμπο; Μπορούν ακόμα να ελπίζουν σε μια καλύτερη ζωή;
Η ζωή στον κάμπο κυλάει, ο ήλιος και το φεγγάρι τη γυρνάνε γύρω από τους ανθρώπους του, φέρνοντας χαρές και λύπες,
όνειρα και προσδοκίες. Ο τούρκος αρχιεπιστάτης Αλτάι ψάχνει την ειρήνη μέσα του, ο Κλεφτόγιαννος το χαμένο του καφενείο, η υπηρέτρια Πανάγιω την ευκαιρία να ξεφύγει από τον γάμο της, ο γερο-Ζιώγας τον αυτοεξόριστο γιο του, ο παπα-Ανέστης την εξιλέωση για τις αμαρτίες του, ο επιστάτης Βλάμης ένα εξιλαστήριο θύμα για την κατεστραμμένη ζωή του, ο Χρηστάκης και η Ρηνιώ την πολυπόθητη αγάπη, η πλούσια αθηναία Ελισάβετ τη φυγή από την πρωτεύουσα, ο ληστής Ηρακλής τον πατέρα που δεν γνώρισε, ο ταγματάρχης Μπαλάφος την προαγωγή και ο νεαρός βουλευτής Βασταρδής το χρέος του απέναντι στον λαό.
Ποια μοίρα όμως ενώνει τις ζωές όλων αυτών των ανθρώπων με τον Δογάνη και την οικογένειά του; Αλήθειες και ψέματα, πάθη και μίση, καθήκον και συμφέροντα, αντίρροπες δυνάμεις συνθέτουν αυτό το μυθιστόρημα. Εμπνευσμένο από την αληθινή ιστορία ενός «δημοκράτη» τσιφλικά που έζησε στον κάμπο, όταν όλα άρχισαν ν΄ αλλάζουν.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα
Ο Γιώργος Γκουντής γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται ως εκπαιδευτικός στη Δημόσια Εκπαίδευση. Σπούδασε Ιστορία και Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στις μεταπτυχιακές του σπουδές ασχολήθηκε με την πολιτική ιστορία της Νεότερης Ελλάδας. Είναι υποψήφιος διδάκτωρ Nεοελληνικής Iστορίας. Παράλληλα ασχολείται από το 2009 με τη δημιουργική γραφή διοργανώνοντας και διδάσκοντας σεμινάρια για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Διηγήματά του έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και περιοδικά, ενώ έχει γράψει το μυθιστόρημα «Άτροπος» (Εκδόσεις Διήγηση, 2003) και με συνεργασία το μυθιστόρημα «Βα’» (Εκδόσεις Διήγηση, 2008).

ΑΡΤΕΟΝ Εκδοτική
www.e-arteon.gr