Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

Η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου [Ε.ΠΟ.Φ.Ε.] σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας τα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής της εικαστικού Γαρυφαλλιάς Μπαρή

με θεματογραφία «Παραδοσιακή Ιστορία της Θράκης»

Κυριακή 04.08.2024 | ώρα 20.30

Νομαρχείο Έβρου ~ Εκθεσιακό Κέντρο | Αλεξανδρούπολη

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: 04 – 10.08.2024 | Ώρες: 20.00 – 23.00

Η πολιτιστική δράση διοργανώνεται από την ΕΠΟΦΕ με τη συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Χηλής «Άγιος Γεώργιος» και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Η είσοδος είναι ελεύθερη

Γαρυφαλλιά Μπαρή

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Φανάρι Κομοτηνής μέχρι τα 11 της χρόνια. Έζησε και δημιούργησε οικογένεια στη Μάκρη Αλεξανδρούπολης. Σήμερα ζει μόνιμα στην Αλεξανδρούπολη.

Η ζωγραφική την ενθουσίασε από πολύ μικρή ηλικία. Ξεκίνησε να ασχολείται με τη ζωγραφική, κάνοντας μαθήματα στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Αλεξανδρούπολης. Συνέχισε στην Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Δήμου Αλεξανδρούπολης για τρία χρόνια. Έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα (Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Πόρος κ.α.), καθώς και στο Εξωτερικό. Εμπνέεται από τον τόπο καταγωγής της – τη Θράκη, καθώς και από βιωματικές παιδικές εμπειρίες.

Αυτοπροσδιορίζεται ως Naif ζωγράφος.

Για πολλά χρόνια, τα έργα της τα δώριζε σε συλλόγους, καθώς εμπνέεται από τον εθελοντισμό και την προσφορά της προς τους συνάνθρωπο.

Το 2022 και το 2023 παρουσίασε τις ατομικές Εκθέσεις Ζωγραφικής με θεματογραφία «Αλεξανδρούπολη» και «Θράκη Μάνα Γη» αντίστοιχα, μία διοργάνωση της Ε.ΠΟ.Φ.Ε.~ Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ. της Ε.ΠΟ.Φ.Ε.

Ο Πρόεδρος

Δημήτρης Κελεμίδης

________________________________________________________________________________________________________________________

Η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου [Ε.ΠΟ.Φ.Ε.], είναι Δευτεροβάθμιος Φορέας Πολιτισμού. Ομοσπονδία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Ιδρύθηκε στις 20 Απριλίου 1994 με έδρα την Αλεξανδρούπολη και αποτελεί την ένωση πολλών πολιτιστικών συλλόγων απ’ όλο τον Έβρο, γεγονός που την καθιστά έναν εκ των μεγαλύτερων Φορέων Πολιτισμού στη χώρα μας. Έχει να παρουσιάσει μια ιστορία τριών θετικών δεκαετιών, με μια πλούσια πολιτιστική και έντονη κοινωνική δράση σε όλο το νομό μας. Πραγματοποιεί συστηματική καταγραφή των ιστορικών και σύγχρονων πολιτιστικών στοιχείων του νομού, με κεντρικό σκοπό τη διαφύλαξη, διάσωση, ανάδειξη και διάδοση της αυθεντικής πολιτιστικής ταυτότητας του Έβρου. Έχει ως έμβλημα τη μορφή του Διόνυσου, όπως αναπαρίσταται στο χρυσό δαχτυλίδι που βρέθηκε στο Ρήγιο Έβρου.