Τον σταυρό τους κάνουν όσοι είδαν ένα αυτοκίνητο το μεσημέρι της Δευτέρας να κινείται με ιλιγγιώδη ταχύτητα από το κέντρο της Ορεστιάδας μέχρι και την Οινόη.
Το όχημα, διέσχισε το μεγαλύτερο μέρος της οδού Κωνσταντινουπόλεως και αφού προσέκρουσε με το πίσω μέρος του σε αυτοκίνητο, σταμάτησε πριν την στροφή της Οινόης.
Αυτόπτες μάρτυρες οι οποίοι μίλησαν στο thraki Νεα, ανέφεραν ότι είδαν το αυτοκίνητο να περνάει και κυριολεκτικά να εξαφανίζεται από μπροστά τους σε ελάχιστο χρόνο, προφανώς λόγω της μεγάλης ταχύτητας που είχε αναπτύξει ο οδηγός.
Μόλις το όχημα με Αλβανικές πινακίδες κυκλοφορίας ακινητοποιήθηκε, από το εσωτερικό του, ξεκίνησαν να βγαίνουν επιβάτες και λίγο αργότερα η αστυνομία συνέλαβε 10 άτομα, τα οποία φαίνεται ότι έχουν μπει λαθραία στην Ελλάδα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο οδηγός δεν έχει συλληφθεί.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν σχετικά με την υπόθεση είναι πολλά, με βασικό γιατί ο οδηγός ανέπτυξε τόση μεγάλη ταχύτητα εντός κατοικημένης περιοχής και από ποιο σημείο έγινε η επιβίβαση των επιβατών.  Έγινε κοντά στην Ορεστιάδα, σε σημείο όπου το όχημα έπρεπε να έχει κατεύθυνση προς την Βουλγαρία κι όχι όπως συμβαίνει συνήθως προς την Αθήνα;
Επίσης εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπήρχε κι άλλο όχημα στην περιοχή, με σκοπό τη μεταφορά ατόμων στο εσωτερικό της χώρας.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι οι κάτοικοι της Ορεστιάδας θορυβήθηκαν και ανησύχησαν, με τους φόβους να αυξάνει το γεγονός ότι σημειώθηκε και ατύχημα.

 

 

 

Κανείς δεν θέλει να φανταστεί τι θα συνέβαινε αν κάποιος πεζός επιχειρούσε να διασχίσει τον δρόμο ή αν τα δύο οχήματα συγκρούονταν με διαφορετικό τρόπο.