Καστανιές: Από τον «πόλεμο με τις πέτρες» στη μάχη της σημαίας
Πριν τρία χρόνια στο ίδιο σημείο, είχαμε προσπάθεια εισβολής χιλιάδων ατόμων με ανταλλαγή δακρυγόνων και πετροπόλεμο. Τώρα έχουμε τη μάχη της σημαίας. . .
Την πάγια τακτική τους να υψώνουν σημαίες συνεχίζουν οι Τούρκοι. Στην Τουρκία σε πολλές περιοχές είναι συχνό φαινόμενο να στήνονται ιστοί προκειμένου να υψώνονται σημαίες και είναι ακόμη πιο συχνό αυτές οι σημαίες να είναι μεγαλύτερες και περισσότερες στα σύνορα.
Από την Ελλάδα είναι ορατές σημαίες σε σημαία στον κάθετο άξονα του Έβρου, ειδικά στο βόρειο τμήμα του Έβρου.
Στο τελωνείο του Παζάρ Κιουλέ, οι Τούρκοι δημιούργησαν υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις οι οποίες ξεπερνούν κάθε προσδοκία και σε κάνουν να αισθάνεσαι τουλάχιστον απορία γιατί η Ελλάδα στην πρώτη είσοδό της έχει κοντέινερ. . . Επίσης απορείς γιατί ενώ περνάς άμεσα τα σύνορα με την Τουρκία, καθυστερείς και καθυστερούν οι εκατοντάδες Τούρκοι οι οποίοι θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα για να ψωνίσουν και να απολαύσουν όσα δεν μπορούν να βρουν στη χώρα τους. . .
Με το που άνοιξε το καινούργιο τελωνείο στο Παζάρ Κιουλέ, αμέσως μετά τις Καστανιές οι Τούρκοι ύψωσαν κι έναν καινούργιο και μεγάλο ιστό. Έτσι η νέα σημαία τους, είναι ορατή χιλιότετρα εντός Ελλάδας. Η Ελλάδα αποφάσισε να απαντήσει και ύψωσε κι αυτή έναν ιστό.
Πριν δύο μέρες στον ιστό υψώθηκε και μία Ελληνική σημαία για να φαίνεται κι αυτή, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από την Τουρκία.
Είναι σαν να λέμε περάσαμε από τον «πόλεμο με τις πέτρες» (Μάρτιος 2020) στον πόλεμο με τις σημαίες (Μάρτιος 2024).
Θα προτιμούσαμε να έχουμε περάσει στον ανταγωνισμό για το ποιος έχει το καλύτερο τελωνείο, γιατί με τα χάλια που έχει το δικό μας χάνουμε σε όλα τα σημεία και κυρίως χάνουμε σε χρήματα από τους Τούρκους που θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα και να ξοδέψουν.
Όσο για τα εγκαίνια του νέου μας ιστού στο φυλάκιο 1, έγιναν παρουσία του ΑΓΕΕΘΑ, του διοικητή του Δ Σώματος Στρατού κι άλλων υψηλόβαθμων.