Και τώρα;
Οι κυβερνητικοί ήταν στο πλευρό του, αλλά οι πολίτες είχαν άλλη άποψη.
Από τη στιγμή που ο απερχόμενος περιφερειάρχης δεν κατάφερε να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών η αντίστροφη μέτρηση για την παρουσία του στην διοίκηση της περιφέρειας είχε ξεκινήσει. Η αποτυχία εκλογής του από τον πρώτο γύρο, έθεσε σε διπλό συναγερμό τους στενούς του συνεργάτες, οι οποίοι κυριολεκτικά αντιλήφθηκαν ότι τα πράγματα δεν είναι καλά. Άλλωστε τη 2η Κυριακή οι ψηφοφόροι επέλεγαν περιφερειάρχη και μόνον αυτόν και οι υποψήφιοί του δεν ζητούσαν σταυρό για τους ίδιους. Και στο ψηφοδέλτιο του απερχόμενου περιφερειάρχη, υπήρχαν συμπαθέστατες και ικανότητες προσωπικότητες. Ο κόσμος όμως επέλεγε για έναν.
Τον περιφερειάρχη ΑΜΘ εδώ και χρόνια στήριζε προσωπικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος όταν του δίνονταν η ευκαιρία αναφέρονταν στον Χρήστο Μέτιο, με λίγα, αλλά αρκετά λόγια για να πιάσεις το νόημα.
Ίσως όμως η ευθεία στήριξη Μητσοτάκη δεν αρκούσε, γιατί δεν αρκεί να είναι ο πρωθυπουργός συμπαθής, πρέπει και το περιβάλλον του να μπορεί να αξιοποιήσει αυτή τη συμπάθεια.
Στον απερχόμενο περιφερειάρχη του χρεώνουν την απουσία του από τον Έβρο. Το ερώτημα πόσες φορές εμφανίστηκε στην περιοχή μετά την πρώτη του – και τελευταία του – εκλογή, τέθηκε αρκετές φορές στα πεζοδρομία και στα καφενεία της Ορεστιάδας.
Ο ίδιος μπορεί να ακολουθούσε τη δική του πολιτική, ίσως ακολούθησε στρατηγική πολιτικής η οποία όμως δεν του βγήκε.
Οι σχέσεις του με δημάρχους ίσως δεν ήταν ούτε τυπικές. Δεν υπήρχαν ούτε κοινές εμφανίσεις, ούτε κοινές δηλώσεις, ούτε φανταζόμαστε και εκτός πρωτοκόλλου επικοινωνίες. Και να υπήρχαν όμως δεν τις μάθαμε ποτέ.
Στο Διδυμότειχο χρόνια δήμος και κυρίως πολίτες διαμαρτύρονται για την κλειστή γέφυρα του Ερυθροποτάμου, ένα θέμα που παραμένει άλυτο ακόμη.
Και μια και λέμε για γέφυρες, ούτε αυτοσχέδιες δεν στήθηκαν για να υπάρχει έστω μία τυπική σχέση με τους καθημερινούς πολίτες ή με τους δημοσιογράφους οι οποίοι εξέφραζαν παράπονα, ειδικά από την εποχή του κορονοϊού και μετά. Όχι όλους, αλλά αρκετούς. Ούτε γέφυρες, ούτε αερογέφυρες, ούτε την τελευταία στιγμή, μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής.
Ο Χρήστος Μέτιος σε δύο μήνες θα αποτελεί παρελθόν για την περιφέρεια, όπως παρελθόν αποτελεί ο Άρης Γιαννακίδης. Κοινό τους στοιχείο, πέρα από την ήττα τους στις εκλογές παρά το γεγονός ότι ασκούσαν διοίκηση, είναι ότι και οι δύο στηρίχθηκαν από στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Κι άντε ο Γιαννακίδης ήταν ΠΑΣΟΚ. Ο Μέτιος είναι Νεοδημοκράτης, ο οποίος συνεργάστηκε με την παράταξη που είχε στηρίξει το ΠΑΣΟΚ, μετά με στελέχη, αλλά τελικά η στόχευση ήταν άστοχη.
Τώρα ακούγεται ότι μπορεί λόγω της μεγάλης του εμπειρίας ή της στήριξης που του είχε δείξει ο πρωθυπουργός, ότι θα αξιοποιηθεί σε κάποιον οργανισμό. Μπορεί όμως να επιχειρήσει να διεκδικήσει ξανά ψήφο από τους πολίτες, όχι όμως ως επικεφαλής, αλλά ως υποψήφιος που θα αναζητάει τον σταυρό στις κοντινότερες εκλογές, αυτές για την Ευρωβουλή.