Είχε παλμό, ένθερμους συμμετέχοντες και τη δέσμευση για καθαρές κουβέντες σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες.

Πρέπει να γίνει μία νέα Αρχή, τόνισε από την αρχή της ομιλία του στην Αλεξανδρούπολη, ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και επικεφαλής του συνδυασμού «Αρχή για το δήμο Αλεξανδρούπολης» Σταύρος Σταυράκογλου. Ο Σταύρος Σταυράκογλου, μίλησε την Τετάρτη το βράδυ, δίνοντας έμφαση όχι μόνο στην ανάπτυξη του δήμου Αλεξανδρούπολης, την ισόρροπη ανάπτυξη όλου του δήμου, αλλά και στις σχέσεις της δημοτικής αρχής και του ίδιου με τους πολίτες. Για έναν δήμο με ξεκάθαρες αρχές, αναπτυξιακή πορεία, ποιότητα καθημερινότητας, με σύγχρονα συστήματα καθαριότητας, με πολλή πράσινο, ασφαλείς δρόμους, πολικότητές σχολικές υποδομές, που θα προάγει τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Ο κ. Σταυράκογλου κατηγόρησε και τη δημοτική αρχή για την απώλεια της χρήσης του πάρκου Αλτιναμάζη, μιλώντας για αδιαφορία και ανευθυνότητα της απερχόμενης δημοτικής αρχής. Παράλληλα εξέφρασε την αμφιβολία του για το κατά πόσο η δημοτική αρχή μπορεί να διεκδικήσει τη δυτική ζώνη του λιμένα. Παράλληλα ο Σταύρος Σταυράκογλου αναφέρθηκε στα ιαματικά λουτρά της Τραϊανούπολης, τα οποία έκλεισαν το 2019, λέγοντας ότι η δημοτική αρχή τα άφησε να καταστραφούν τρεισήμισι ολόκληρα χρόνια και έκανε το αδιανόητο, πριν λίγους μήνες, ανέθεσε τη διαχείριση αντί πινακίου φακής, σε μία νεοσύσταση και αδύναμη από τα δεδομένα εταιρεία η οποία δεν είχε καμία επενδυτική δυνατότητα για να διασφαλίσει τη δυνατότητα και την κερδοφορία της επιχείρησης.

Κλειστά γραφεία, φοβισμένα λόγια, χαμηλωμένα βλέμματα και μικρές παρέες, σημαίνουν εσωστρέφεια, αναποτελεσματικότητα και το κυριότερο έλλειψη εμπιστοσύνης προς τους πολίτες, ανέφερε ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

Η δέσμευση Σταυράκογλου
Κανένας δεν μπορεί να πάει έναν τόπο μπροστά, αν δεν έχει τους πολίτες μαζί του. Εμείς έχουμε αναλάβει από την πρώτη στιγμή μία ξεκάθαρη δέσμευση. Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε όλοι μαζί.

Για την παράταξη Αρχή
Ο Σταύρος Σταυράκογλου, αναφέρθηκε στο συνδυασμό και στους υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, τονίζοντας:
«Η ηγεσία προϋποθέτει, ομάδα, αρχές, σχέδιο. Η δική μας ομάδα, αποτελείται από άξια, ικανά και πάνω απ’ όλα αποφασισμένα μέλη της τοπικής μας κοινότητας. Άνδρες γυναίκες, όλων των ηλικιών, όλων των κοινωνικών ομάδων, όλων των περιοχών του δήμου, με διακριτή κοινωνική και επαγγελματική πορεία».

Αξίες – Σχέδιο
«Οι αξίες μας ήταν το πρώτο πράγμα που αναδείξαμε και ξεκαθαρίσαμε από την πρώτη στιγμή. Συλλογικότητα, διαβούλευση, διαφάνεια, και λογοδοσία. Έννοιες και λέξεις που θα οδηγούν, κάθε πράξη μας και κάθε δράση μας τα επόμενα πέντε χρόνια. Ο δήμος Αλεξανδρούπολης, έχει μία τεράστια γεωπολιτική και γεωστρατηγική σημασία. Είχε πάντα, αλλά οι διεθνείς εξελίξεις των τελευταίων χρόνων, την έκαναν ακόμη μεγαλύτερη. Αυτή την αξία πρέπει να την αξιοποιήσουμε. Πρέπει να είναι η αφορμή για μία μεγάλη κινητοποίηση, για μία μεγάλη συζήτηση για το που θέλουμε να πάμε την περιοχή μας, τις επόμενες δεκαετίες. Να διασφαλίσουμε την ανάπτυξη, τη δημιουργία νέων και προσέξτε καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας».

Δείτε την ομιλία του Σταύρου Σταυράκογλου ΕΔΩ