Ακόμη και συνθήματα που σπάνια ακούγονται σε προεκλογικές συγκεντρώσεις υποψηφίων δημάρχων της περιφέρειας είχε η πρώτη και όπως αποδείχθηκε πολύ μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού «Δύναμη Ενότητας» με υποψήφιο δήμαρχο Σουφλίου τον Σταμάτη Τσιακίρη.
Σε ένα ασφυκτικά γεμάτο δημοτικό θέατρο, όπου ακόμη και στον εξώστη υπήρχαν όρθιοι, ο υποψήφιος δήμαρχος παρουσίασε τον συνδυασμό του.
«Το βουλιάξαμε» ήταν από τις πρώτες εκφράσεις του Σταμάτη Τσιακίρη, όταν ανέβηκε στο βήμα να χαιρετίσει τους παριστάμενους. Ο υποψήφιος δήμαρχος, ο οποίος μίλησε ελεύθερα, χρησιμοποιώντας όχι μία γραμμένη προεκλογική ομιλία, αλλά μόνο κάποιες σημειώσεις, δεν θέλησε να πει πολλά, αλλά να δώσει μόνο το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει.
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη σκιά όπως τονίστηκε του πολύ δυσάρεστου γεγονότος της καταστροφής του δάσους της Δαδιάς έγινε αναφορά στη μάχη με τη φωτιά, με τον υποψήφιο δήμαρχο Σουφλίου να λέει ότι οι άνθρωποι της παράταξης δεν διαφήμισαν τις προσπάθειες κατάσβεσης που έκαναν. «Δεν είμαστε άνθρωποι που θα ρίξουμε ένα ποτήρι νερό στο κάρβουνο και θα το δείξουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα μίλησε για Δικαιοσύνη στο δήμο, χαρακτήρισε όλους τους δημότες οικογένεια και τόνισε χαρακτηριστικά «Υπάρχει το εμείς και το όλοι μας». Μίλησε για την παρουσία του στο δημοτικό συμβούλιο, τονίζοντας ότι η παράταξη του δημάρχου ψάχνει να βρει δικαιολογίες ότι η αντιπολίτευση έκανε δύσκολο το έργο του δημάρχου, δικαιολογίες γι’ αυτά που δεν έκανε η δημοτική αρχή. Ένα μόνο θέμα δεν πέρασε υπογράμμισε ο κ. Τσιακίρης. Αυτό της αγοράς τριών οχημάτων τα οποία τα είχαν κοστολογήσει 120.000 ευρώ.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού, εμφανώς συγκινημένος και συναισθηματικά φορτισμένος, δεσμεύτηκε και για την πρώτη απόφασή του.
«Ζητάμε ισονομία, δικαιοσύνη» είπε και καταφέρθηκε εναντίον του απερχόμενου δημάρχου. Ο Σταμάτης Τσιακίρης δεσμεύτηκε μπροστά στους συνδημότες του, οι οποίοι τον χειροκρότησαν θερμά, ότι θα επιστρέψει συνεργάτης του δήμου η οποία εργαζόταν διαρκώς και την είχαν εμπιστευτεί όλοι οι δήμαρχοι Σουφλίου από την εποχή Κοτσάνη. Εργαζόμενη η οποία συνεργάστηκε και την εμπιστεύτηκαν οι δήμαρχοι Γιώργος Κοτσάνης, Μηνάς Στεργίου, Αθανασία Κακαλή και Ευάγγελος Πουλιλιός. Η δέσμευση Τσιακίρη είναι ότι η εργαζόμενη θα εργαστεί ξανά ως συνεργάτης δημάρχου από την 1-1-2024. «1η Γενάρη θα γυρίσει πίσω στη δουλειά της» είπε. Ήταν και παραμένει η πρώτη δέσμευση του υποψηφίου, ο οποίος δεσμεύτηκε παράλληλα ότι θα γίνει ΚΔΑΠ ΑμεΑ στο Σουφλί, κάτι που είχε υποσχεθεί η δημοτική αρχή και δεν έκανε.

Δείτε φωτογραφικό υλικό από την συγκέντρωση.