Δείτε αυτή την εβδομάδα στην τηλεοπτικό σταθμό της Βουλή των Ελλήνων
Ο Κατάλογος του Γκέρινγκ
Δευτέρα, 11/9 στις 23:00
Ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία Λώρενς Τεριώ (Γαλλία-Βέλγιο 2019). Για πάνω από μια δεκαετία ο Χέρμαν Γκέρινγκ, το νούμερο δύο στην ιεραρχία των Ναζί, συ­γκέντρωνε πάνω από 5.000 έργα τέχνης. Το έκανε από προσωπικό ενδιαφέρον για την τέχνη ή λειτουργούσε στην υπηρεσία του ναζιστικού καθεστώτος; Σε αυτό και σε πολλά άλλα σχετικά ερωτήματα προσπαθεί να απαντήσει το ντοκιμαντέρ, μέσα από αναφορές σε ένα εκτενές αρχειακό και φωτογραφικό υλικό.

Μια Ταινία, Μια Εποχή:
Τες, Γλυκιά μου Ξαδέρφη
Τρίτη, 12/9 στις 23:00
Μια σειρά ντοκιμαντέρ, που φέρνει στο φως τα μυστι­κά της δημιουργίας, αλλά και το ιστορικό και κοινωνι­κό πλαίσιο σημαντικών κινηματογραφικών ταινιών, οι οποίες σφράγισαν την εποχή τους. Η ιστορία μιας ται­νίας που αποτέλεσε το στοίχημα του Ρομάν Πολάνσκι, ότι ο ευρωπαϊκός κινηματογράφος μπορεί να συναγω­νιστεί το Χόλυγουντ.

Τα Αρχεία Αποκαλύπτουν
Τετάρτη, 13/9 στις 23:00
Μια σειρά που φέρνει στο φως σημαντικά πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα του 20ού αιώνα, αποκρυπτογρα­φώντας την κινηματογραφική εικόνα.

Τι Λέει ο Νόμος
Πέμπτη 14/9 στις 23:00
Η επόμενη μέρα στις περιοχές που επλήγησαν από την φονική κακοκαιρία. Τα μέτρα στήριξης των πληγέντων από τις φυσικές καταστροφές, η ελληνική οικονομία και η ομιλία της Προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, για την κατάσταση της Ένωσης.​

Ο Πόλεμος των Κουμπιών
Παρασκευή, 15/9 στις 22:00
Ταινία σε σκηνοθεσία του Ιβ Ρομπέρ (Γαλλία, 1962). Σε ένα γαλλικό χωριό, δυο αντίπαλες ομάδες παιδιών μάχονται μεταξύ τους, με έπαθλο τα κουμπιά που κό­βουν από τα ρούχα των ηττημένων.

Αντέχοντας στον Χρόνο
Σάββατο, 16/9 στις 18:00
Νέα ιστορική σειρά 24 ωριαίων επεισοδίων με την Κα­θηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμίου. Αντικείμενο η ελ­ληνική ιστορία από τον 11ο έως τον 18ο αιώνα.

Σε Προσκυνώ Γλώσσα
Σάββατο, 16/9 στις 19:00
Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθη­νών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δημοσιο­γράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.

Ντάνιελ Ντέι -Λιούις: Ο Κληρονόμος
Σάββατο, 16/9 στις 22:00
Ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία του Ζαν Μπουρέλ ( Γαλ­λία – 2021). O Ντάνιελ Ντέι-Λιούις είναι ο μοναδικός ηθοποιός στην ιστορία του κινηματογράφου που έχει κερδίσει 3 Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου. Είναι γνωστός τόσο για τις μοναδικές υποκριτικές του ικανότητες, όσο και για την ετερότητα των ρόλων που υποδύεται. Το ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει το ψυχολογικό υπόβα­θρο του ηθοποιού και τις αιτίες που οδήγησαν στη διαμόρφωση της ιδιαίτερης προσωπικότητάς του.

Το Τετράγωνο
Σάββατο, 16/9 στις 23:00

Σουηδική ταινία, σε σκηνοθεσία του Ρούμπεν Έστλουντ με τους Ελίζαμπεθ Μος, Ντόμινικ Γουέστ, Κλάενς Μπανγκ (2017). Πρωτότυπη σάτιρα του κόσμου της σύγ­χρονης τέχνης, αλλά και της πολιτικής ορθότητας στις σύγχρονες προηγμένες κοινωνίες με κεντρικό ήρωα έναν εικαστικό επιμελητή μουσείου μοντέρνας τέχνης, που, ενώ ετοιμάζεται για τα εγκαίνια του φιλόδοξου project “Τετράγωνο”, πέφτει θύμα κλοπής. Χρυσός Φοίνικας στο Φεστιβάλ των Καννών.

Από Τόπο σε Τόπο: Νέα Πέραμος – Μελί
Κυριακή, 17/9 στις 12:00
Μουσικοχορευτική εκδήλωση στη Νέα Πέραμο και το Μελί του δήμου Μεγαρέων, αφιερωμένη στις αλησμόνη­τες πατρίδες. Λαογραφική έρευνα-παρουσίαση: Χρήστος Μυλωνάς.

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:
http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

Επικοινωνία
e-mail: tv-epikoinonia@parliament.gr
Τηλ: 210-3735035

Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.