Δείτε από 28/8 έως 3/9 στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων.

Κάρι Γκραντ, από την άλλη Πλευρά του Καθρέφτη
Δευτέρα, 28/8 στις 23:00
Ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία του Μαρκ Καϊντέλ. Ο Κάρι Γκραντ θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους σταρ όλων των εποχών. Λίγοι, ωστόσο, γνωρίζουν ότι αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, τα ο­ποία ανάγονταν στην παιδική του ηλικία, καθώς είχε μεγαλώσει χωρίς την μητέρα του, η οποία νοσηλευό­ταν σε ψυχιατρική κλινική. Ο ίδιος περιέγραφε τον ε­αυτό του ως κρυμμένο πίσω από μία μάσκα, που δεν επέτρεπε σε κανένα να τον γνωρίσει πραγματικά. Μέ­σα, όμως, από εκτεταμένη ψυχοθεραπεία κατάφερε να ξορκίσει τους δαίμονές του και να ανακαλύψει και ο ίδιος τον εαυτό του.

Μια Ταινία, Μια Εποχή: Στη Φωλιά του Κούκου
Τρίτη, 29/8 στις 23:00
Μια σειρά ντοκιμαντέρ, που φέρνει στο φως τα μυστικά της δημιουργίας, αλλά και το ιστορικό και κοινωνικό πλαί­σιο σημαντικών κινηματογραφικών ταινιών. Η ταινία του Μίλος Φόρμαν αντανακλά το αντιεξουσιαστικό κλίμα της δεκαετίας του ’70. Σχολεία, στρατός, φυλακές και νοσοκο­μεία κατηγορούνται ότι είναι όργανα του κοινωνικού ελέγ­χου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταινία γυρίστηκε σε πραγ­ματικό ψυχιατρικό νοσοκομείο με τη συμμετοχή του διευ­θυντή, του προσωπικού και δεκάδων ασθενών που συμμε­τείχαν ως κομπάρσοι.

Τα Αρχεία Αποκαλύπτουν: Η Κηδεία του
Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι

Τετάρτη, 30/8 στις 23:30
Μια σειρά που φέρνει στο φως σημαντικά πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα του 20ού αιώνα, αποκρυπτογρα­φώντας την κινηματογραφική εικόνα.

Έρνεστ Χέμινγουεϊ, Τέσσερις Γάμοι και μια Κηδεία

Πέμπτη, 31/8 στις 21:00
Ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ παντρεύτηκε 4 φορές στη ζωή του. Το ντοκιμαντέρ εστιάζει σε κάθε σχέση του ξεχω­ριστά, καθεμία από τις οποίες ανταποκρίνεται και σε μια διαφορετική περίοδο της ζωής του.

Ατλάντικ Σίτι
Παρασκευή, 1/9 στις 22:00

Ταινία σε σκηνοθεσία του Λουί Μαλ με τους Μπαρτ Λάνκαστερ, Σούζαν Σάραντον, Μισέλ Πικολί (Γαλλία, 1980). Ένας γερασμένος μικροαπατεώνας, που ζει με τις ψευδαισθήσεις ενός ένδοξου παρελθόντος, βρίσκει ξαφνικά την ευκαιρία να επανακτήσει τον αυτοσεβασμό του, όταν ανακατεύεται σε μια κομπίνα κλεμμένων ναρ­κωτικών και ερωτεύεται μια νεότερή του γυναίκα, που με τη σειρά της ονειρεύεται να γίνει γκρουπιέρισα στο Μόντε Κάρλο.

Αντέχοντας στον Χρόνο
Σάββατο, 2/9 στις 18:00
Νέα ιστορική σειρά 24 ωριαίων επεισοδίων με την Κα­θηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμίου. Αντικείμενο η ελ­ληνική ιστορία από τον 11ο έως τον 18ο αιώνα.

Σε Προσκυνώ Γλώσσα
Σάββατο, 2/9 στις 19:00
Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθη­νών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δημοσιο­γράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.

Στην Αγκαλιά του Φιδιού
Σάββατο, 2/9 στις 23:00
Κολομβιανή ταινία σε σκηνοθεσία του Σίρο Γκέρα με τους Γιαν Μπιζοβέ, Νίλμπιο Τόρες, Μπριόν Ντέιβις, Αντόνιο Μπολιβάρ, Γιαουενκού Μιγκέ (2015). Με από­σταση λίγων δεκαετιών, δύο επιστήμονες αναζητούν στον Αμαζόνιο ένα ιερό φυτό με θαυματουργές ιδιότη­τες. Η περιπλάνηση θα τους οδηγήσει στον ίδιο σαμά­νο, τελευταίο επιζώντα της φυλής του. Η σχέση και των δύο μαζί του, αφού περάσει από τα στάδια της γνωριμί­ας και της φιλίας, θα πάρει μια απρόβλεπτη τροπή.

Το Τρίο της Μπελβίλ

Κυριακή, 3/9 στις 17:30

Νεανική ταινία σε σκηνοθεσία Σιλβέν Σομέ (Γαλλία 2003). Υιοθετημένος από την Μαντάμ Σούζα, ο Τσά­μπιον είναι ένα μοναχικό παιδί με πάθος για το ποδήλα­το. Στη διάρκεια του ποδηλατικού γύρου της Γαλλίας απάγεται από γκάνγκστερς και η Μαντάμ Σούζα τον ανα­ζητά στη μυθική πόλη της Μπελβίλ, όπου βρίσκει αναπά­ντεχη βοήθεια από τρεις εκκεντρικές γριές, πρώην σταρ του μιούζικ χολ. Τζαζ ατμόσφαιρα, χιούμορ που θυμίζει Ζακ Τατί, εκπληκτικό σκίτσο, σε ένα πανέμορφο ευρω­παϊκό καρτούν.

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

Επικοινωνία

e-mail: tv-epikoinonia@parliament.gr

Τηλ: 210-3735035

Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.