Σε πέντε δόσεις θα καταβάλλεται από το νέο έτος το ειδικό τέλος ακινήτων, το οποίο εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Η πρώτη δόση θα καταβληθεί τον Απρίλιο του 2012 και η τελευταία τον Ιανουάριο του 2013.
Σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, αίτημα εξαίρεσης από την καταβολή του τέλους μπορούν να καταθέτουν οι πολίτες λόγω οικονομικής δυσχέρειας ή υγείας στον προϊστάμενο της εφορίας τους.
Ο έφορος θα αποφασίζει για την αναστολή ή μη της διακοπής του ρεύματος, καθώς και την καταβολή μειωμένου τέλους.
Όσοι έχουν λάβει λανθασμένο ειδικό τέλος ακινήτων θα πρέπει να το πληρώσουν κανονικά και αφού απευθυνθούν στο Δήμο για τις διορθώσεις, θα περιμένουν για τον συμψηφισμό των ποσών με το ειδικό τέλος ακινήτων του επομένου έτους. Ο συμψηφισμός θα γίνει στις 31 Μαρτίου του 2012.
Παράλληλα, την ερχόμενη Πέμπτη λήγει η προθεσμία για τους κατόχους ακινήτων, οι οποίοι έχουν μεταβολή στην περιουσιακή ή την οικογενειακή τους κατάσταση, να δηλώσουν τις αλλαγές, μέσω του Διαδικτύου, στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ.
Μετά τις διορθώσεις, η γενική γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών θα εκδώσει και θα αποστείλει εκκαθαριστικά σημειώματα για φόρους και τέλη, τα οποία ήταν σε εκκρεμότητα τα προηγούμενα χρόνια. nooz.gr