Δείτε αυτή την εβδομάδα στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων, επιλεγμένες σειρές, εκπομπές και ταινίες.

Mountain
Δευτέρα, 17/7 στις 23:00
Ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία του Τζένιφερ Πίντομ (Αυστραλία 2017). Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τις υ­ψηλότερες βουνοκορφές του πλανήτη και τη γοητεία που προκαλούν στον άνθρωπο, μέσα από την υποβλητι­κή αφήγηση του Γουίλεμ Νταφόε και ένα ατμοσφαιρικό σάουντρακ κλασικής μουσικής, εκτελεσμένο από την Αυστραλιανή Ορχήστρα Δωματίου.

Μια Ταινία, Μια Εποχή: Ατίθαση Καρδιά
Τρίτη, 18/7 στις 23:00
Σειρά ντοκιμαντέρ που φέρνει στο φως τα μυστικά της δη­μιουργίας, αλλά και το ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο σημαντικών κινηματογραφικών ταινιών. Στην ταινία «Ατίθαση Καρδιά», ο Ντέιβιντ Λιντς σκηνοθέτησε σύγ­χρονους Ρωμαίο και Ιουλιέτα σε μορφή road movie, επιβε­βαιώνοντας έτσι τον αβάν-γκαρντ χαρακτήρα του. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, έπεσε το Τείχος του Βερολί­νου, σηματοδοτώντας και την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης. Επηρεασμένος από αυτήν την εξέλιξη, ο Λιντς έπλασε ένα κόσμο από αίμα και φωτιά στην ταινία του.

Επώνυμο: Λακόμπ – Όνομα: Λισιέν
Τετάρτη, 19/7 στις 24:00
Ταινία σε σκηνοθεσία του Λουί Μαλ με τους Πιέρ Μπλεζ, Ορόρ Κλεμάν, Χόλγκερ Λέβεναντλερ (Γαλλία, 1973). Στη Γαλλία του 1944, ο 18χρονος Λισιέν ζητά να στρατολογη­θεί στην Αντίσταση, αλλά όταν απορρίπτεται τάσσεται στο πλευρό της Γκεστάπο. Μεθυσμένος από την αίσθηση εξουσίας, θα βρεθεί σε αδιέξοδο όταν ερωτεύεται την κό­ρη ενός Εβραίου.

Οι «Τυχοδιώκτες» της Μοντέρνας Τέχνης: Η Παρέα του Πικάσο (2/6)
Πέμπτη, 20/7 στις 22:00
Σειρά ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία των Αμελί Αρό και Πολίν Γκαγιάρ. Η περιπετειώδης ζωή στο Παρίσι, στις αρχές του 20ου αιώνα, διάσημων ανατρεπτικών καλλιτεχνών, όπως ο Πικάσο, ο Ματίς, ο Κοκτώ, ο Χέμινγουεϊ, που σφράγισαν με το έργο τους τη μο­ντέρνα τέχνη, αλλά και που θεωρήθηκαν τυχοδιώκτες πριν γίνουν ήρωες.

Αμαζόνιος: Ο Χαμένος Κόσμος (3/3)
Παρασκευή, 21/7 στις 21:00
Αγγλική σειρά ντοκιμαντέρ. Τα δάση του Αμαζονίου ανέκαθεν θεωρούνταν ως σκοτεινές, ανεξερεύνητες περιοχές, τόπος άγριας ζωής αφιλόξενης για τον άνθρωπο. Τα τελευταία, όμως, αρχαιολογικά ευρήμα­τα ανατρέπουν αυτή την εικόνα και αποκαλύπτουν έναν αρχαίο, πολύπλοκο και μέχρι τώρα άγνωστο πο­λιτισμό του Αμαζονίου.

Η Αταλάντη
Παρασκευή, 21/7 στις 22:00
Γαλλική ταινία του Ζαν Βιγκό με τους Μισέλ Σιμόν, Ντιτά Παρλό, Ζαν Νταστέ (1934). Η ιστορία του γαμή­λιου ταξιδιού ενός καπετάνιου με το ποταμόπλοιό του, την «Αταλάντη». Εκτός από τη γυναίκα του, ταξιδεύουν μαζί του ένας μισότρελος ηλικιωμένος ναύτης, ένας νεα­ρός μούτσος και ένα τσούρμο γάτες. Το ταξίδι καταλήγει στον μαρασμό της σχέσης του ζευγαριού, που οδηγεί τη γυναίκα να αποδράσει στους πειρασμούς της ωραί­ας ζωής στο Παρίσι .

Αντέχοντας στον Χρόνο
Σάββατο, 22/7 στις 18:00
Νέα ιστορική σειρά 24 ωριαίων επεισοδίων με την Κα­θηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμίου. Αντικείμενο η ελ­ληνική ιστορία από τον 11ο έως τον 18ο αιώνα.

Σε Προσκυνώ Γλώσσα
Σάββατο, 22/7 στις 19:00
Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθη­νών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δημοσιο­γράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.

Η πιο ευτυχισμένη μέρα στη ζωή του Όλλι Μάκι Σάββατο, 22/7 στις 23:00
Φινλανδική ταινία, σε σκηνοθεσία του Γιούχο Κουο­σμάνεν με τους Γιάρκο Λάχτι, Ούνα Αϊρόλα, Ίρο Μιλό­νοφ (2016). Το καλοκαίρι του 1962, ο Όλλι Μάκι, ένας καλοσυνάτος επαρχιώτης, ετοιμάζεται να αγωνιστεί στο Ελσίνκι για τον παγκόσμιο πυγμαχικό τίτλο. Και ενώ πρέπει να συγκεντρωθεί στην προπόνηση και να χάσει βάρος, αυτός συνειδητοποιεί ότι έχει ερωτευτεί τη Ράιγια. Μεγάλο βραβείο στο τμήμα «Ενα Κάποιο Βλέμ­μα» του Φεστιβάλ Καννών.

Σούπερ Τριχόμπαλας, η Σωτηρία του Μέλλοντος Κυριακή, 23/7 στις 17:30
Νεανική ταινία σε σκηνοθεσία Γιόνα Τένα (Φινλανδία 2020). Πρόκειται για μια σύγχρονη ταινία υπερηρώων, βασισμένη στη δημοφιλή σειρά βιβλίων της Πόλα Νό­ρονεν, που συνδυάζει κινούμενο σχέδιο και ειδικά εφέ με παραδοσιακή ζωντανή δράση. Ο Σούπερ Τριχόμπα­λας ρίχνεται με τόλμη στην επιχείρηση διάσωσης των μελισσών με σκοπό τη διατήρηση της διαφορετικότητας στον πλανήτη. Ωστόσο, για να σώσει τις μέλισσες, πρέ­πει πρώτα να σώσει τον χειρότερο νταή του σχολείου.

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:
http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/