Δείτε αυτή την εβδομάδα στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων, επιλεγμένες σειρές, εκπομπές και ταινίες.

Ο Δικός μου Προσωπικός Πόλεμος
Δευτέρα, 3/7 στις 23:00
Ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία της Λίντια Ζέλοβικ (Ολλανδία, 2015). Η Λίντια μεγάλωσε στη Βοσνία στην πόλη Σεράγεβο, όπου ο εμφύλιος πόλεμος του 1992 δίχασε τον πληθυσμό. Το 1993 κατέφυγε στην Ολλανδία. Ως α­νταποκρίτρια πολέμου του BBC και αργότερα ως σκηνοθέ­τρια, συνέχισε να ερευνά την αλήθεια του πολέμου, τον οποίο βίωσε στα νεανικά της χρόνια.

Μια Ταινία, Μια Εποχή: Ο Θείος Μου
Τρίτη, 4/7 στις 23:00

Μια σειρά ντοκιμαντέρ, που φέρνει στο φως τα μυστικά της δημιουργίας, αλλά και το ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο σημαντικών κινηματογραφικών ταινιών. Ο Ζακ Τατί σκηνοθέτησε την ταινία «Ο Θείος Μου» το 1958. Περιγράφει τη δυσκολία του θείου του νεαρού Ζεράρ να προσαρμοστεί στον αστικό τρόπο ζωής, καθώς προέρχε­ται από ένα αγροτικό προάστιο του Παρισιού. Η ταινία αποτελεί ένα αιχμηρό σχόλιο για τη θέση του ανθρώπου στις βιομηχανικές κοινωνίες, ενώ περιέχει και αρκετά αυτοβιογραφικά στοιχεία του ίδιου του σκηνοθέτη.

Ακίνητο Ποτάμι
Τετάρτη, 5/7 στις 24:00
Ταινία του Άγγελου Φραντζή με πρωταγωνιστές την Κάτια Γκουλιώνη και τον Ανδρέα Κωνσταντίνου (Συμπαραγωγή Ελλάδας-Γαλλίας-Λετονίας 2018). Η Άννα και ο Πέτρος, ένα ζευγάρι από την Ελλάδα που πρόσφατα μετακόμισε σε μια βιομηχανική πόλη της Σι­βηρίας, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων του Πέ­τρου, ανακαλύπτει με έκπληξη ότι η Άννα είναι έγκυος, χωρίς να έχουν ολοκληρωμένες σχέσεις το τελευταίο διάστημα. Τον απάτησε; Μήπως έχουν πέσει θύματα συ­νωμοσίας; Ή μήπως ευλογήθηκαν με ένα θαύμα;

Οι «Τυχοδιώκτες» της Μοντέρνας Τέχνης: Οι Μποέμ (1/6)
Πέμπτη, 6/7 στις 22:00
Σειρά ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία των Αμελί Αρό και Πολίν Γκαγιάρ. Η περιπετειώδης ζωή στο Παρίσι, στις αρχές του 20ου αιώνα, διάσημων ανατρεπτικών καλλιτε­χνών, όπως ο Πικάσο, ο Ματίς, ο Κοκτώ, ο Χέμινγουεϊ, που σφράγισαν με το έργο τους τη μοντέρνα τέχνη, αλλά και που θεωρήθηκαν τυχοδιώκτες πριν γίνουν ήρωες.

Αμαζόνιος: Ο Χαμένος Κόσμος (2/3)
Παρασκευή, 7/7 στις 21:00
Αγγλική σειρά ντοκιμαντέρ. Τα δάση του Αμαζονίου ανέ­καθεν θεωρούνταν ως σκοτεινές, ανεξερεύνητες περιοχές, τόπος άγριας ζωής αφιλόξενης για τον άνθρωπο. Τα τε­λευταία, όμως, αρχαιολογικά ευρήματα ανατρέπουν αυτή την εικόνα και αποκαλύπτουν έναν αρχαίο, πολύπλοκο και μέχρι τώρα άγνωστο πολιτισμό του Αμαζονίου.

French Cancan
Παρασκευή, 7/7 στις 22:00
Γαλλική ταινία, σε σκηνοθεσία του Ζαν Ρενουάρ με τους Φρανσουάζ Αρνούλ, Ζαν Γκαμπέν, Μαρία Φέλιξ, Τζάνι Εσπόζιτο (1954). Η ιστορία του πιο θρυλικού κα­μπαρέ του Παρισιού, του Μουλέν Ρουζ, στην Μονμάρ­τη στο τέλος του 19ου αιώνα, μέσα από την ερωτική σχέση του ιδιοκτήτη Νταγκλάρ και της Νινί, μιας νεα­ρής με ταλέντο στο καν-καν.

Αντέχοντας στον Χρόνο
Σάββατο, 8/7 στις 18:00
Νέα ιστορική σειρά 24 ωριαίων επεισοδίων με την Κα­θηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμίου. Αντικείμενο η ελ­ληνική ιστορία από τον 11ο έως τον 18ο αιώνα.
Σε Προσκυνώ Γλώσσα

Σάββατο, 8/7 στις 19:00
Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθη­νών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δημοσιο­γράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.

Η Στολή του Λοχαγού
Σάββατο, 8/7 στις 23:00
Γερμανογαλλική ταινία, σε σκηνοθεσία του Ρόμπερτ Σβέντκε με τους Μίλαν Πέσελ, Φρέντερικ Λάου, Μαξ Χούμπαχερ, Ρόμπερτ Σβέντκε (2017). Τις τελευταίες η­μέρες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ο Γερμανός στρατιώ­της Γουίλι Χέρολντ επιχειρεί να αποστατήσει, αλλά όταν βρίσκει τη στολή ενός λοχαγού της Βέρμαχτ οικειοποιεί­ται την ταυτότητά του και σταδιακά την απάνθρωπη συ­μπεριφορά του.

Ρουά Ματ
Κυριακή, 9/7 στις 17:30
Νεανική ταινία σε σκηνοθεσία του Πιερ-Φρανσουά Μαρτίν-Λαβάλ (Γαλλία 2019). Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Φαχίμ, ενός παιδιού που μαθαίνει να ζει χω­ρίς τους γονείς του, μακριά από την πατρίδα του, τις ρί­ζες και τη μητρική του γλώσσα. Με αφορμή ένα τυχαίο περιστατικό, ο Φαχίμ γνωρίζει τον Σιλβάν, έναν κορυ­φαίο Γάλλο προπονητή του σκάκι, που τον διδάσκει και του δίνει σκοπό στη ζωή του. Ο Φαχίμ παλεύει με θάρ­ρος για να ξεπεράσει τα εμπόδια και τελικά καταφέρνει να κερδίσει τον τίτλο του πρωταθλητή Γαλλίας.

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:
http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/