Δείτε αυτή την εβδομάδα επιλεγμένες ταινίες, ντοκιμαντέρ και εκπομπές, στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων
Μπαζ
Δευτέρα, 26/6 στις 23:00
Ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία του Σπύρου Ταραβήρα (Ελλάδα, 2006). Η ταινία μας μεταφέρει στο Χόλι­γουντ του ’40, του ’50 και του ’60, όπου έδρασε ο ση­μαντικός, αλλά άγνωστος στο ευρύ κοινό, σεναριογρά­φος Άλμπερτ Ισαάκ Μπεζερίδης, γνωστός ως Μπαζ. Το πορτρέτο του ξετυλίγεται μέσα από την προσωπική του αφήγηση, καθώς και με συνεντεύξεις ανθρώπων που τον έζησαν από κοντά.

Μια Ταινία, Μια Εποχή: Ο Κανόνας του Παιχνιδιού
Τρίτη, 27/6 στις 23:00
Γαλλική σειρά ντοκιμαντέρ, που φέρνει στο φως τα μυστικά της δημιουργίας, αλλά και το ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο σημαντικών κινηματογραφικών ται­νιών. Ο Ζαν Ρενουάρ γυρίζει τον «Κανόνα του Παιχνι­διού» το 1939, απεικονίζοντας τη γαλλική αριστοκρα­τία με χιούμορ, ενώ τεχνικά σπάει τους αφηγηματικούς κώδικες. Τοποθετημένη χρονικά στην παραμονή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, σε ένα κλίμα αντισημιτι­σμού, η ταινία αποτελεί το σκληρό πορτρέτο ενός κό­σμου σε παρακμή και ειδικά της γαλλικής ελίτ, που επιπόλαια αδιαφορεί για τους επικείμενους κινδύνους.

Μισαλλοδοξία
Τετάρτη, 28/6 στις 01:00
Ταινία σε σκηνοθεσία του Ντέιβιντ Γκρίφιθ, με τους Λί­λιαν Γκις, Μέι Μαρς, Φρανκ Γουντς, Ντάγκλας Φέρ­μπανκς (ΗΠΑ 1916). Με αφετηρία την ιστορία μιας νέας γυναίκας, που η μισαλλοδοξία την χωρίζει από τον άνδρα και το παιδί της, εξετάζονται τα γενικότερα απο­τελέσματα της μισαλλοδοξίας σε τέσσερις διαφορετικές ιστορικές περιόδους.

Ανακαλύπτοντας τον Σαίξπηρ
Πέμπτη, 29/6 στις 22:00
Πίσω από κάθε έργο του Σαίξπηρ, κρύβεται μια ιστορία. Αυτή την ιστορία προσπαθεί να αναδείξει η συγκεκριμέ­νη σειρά ντοκιμαντέρ του ΒΒC. Σε κάθε επεισόδιο, ένας σαιξπηρικός συγγραφέας ή ηθοποιός αναλαμβάνει να μας μυήσει στον μαγικό κόσμο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ και των έργων του. Κύκλος 3- Επεισόδιο 6/6.

Βουλής Βήμα
Πέμπτη, 29/6 στις 23:00
Οι προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης και τα μηνύμα­τα της κάλπης βρίσκονται στο επίκεντρο της εκπομπής «Βουλής Βήμα» με την Αλεξία Κουλούρη.

Αμαζόνιος: Ο Χαμένος Κόσμος (1/3)Παρασκευή, 30/6 στις 21:00
Αγγλική σειρά ντοκιμαντέρ για τα μυστήρια του Αμαζο­νίου. Τα δάση του Αμαζονίου ανέκαθεν θεωρούνταν ως σκοτεινές, ανεξερεύνητες περιοχές, τόπος άγριας ζωής, αφιλόξενης για τον άνθρωπο. Τα τελευταία, όμως, αρ­χαιολογικά ευρήματα ανατρέπουν αυτή την εικόνα και αποκαλύπτουν έναν αρχαίο, πολύπλοκο και μέχρι τώρα άγνωστο πολιτισμό του Αμαζονίου.

Τον Παλιό Εκείνο τον Καιρό
Παρασκευή, 30/6 στις 22:00
Ντοκιμαντέρ παραγωγής του 1964, σε σκηνοθεσία των
Κλέαρχου Κονιτσιώτη και Αλέκου Σακελλάριου. Απο­σπάσματα από σωζόμενες ελληνικές ταινίες της περιόδου 1920-31: Προμηθέας Δεσμώτης, Επίκαιρα-Εορτή στο Στάδιο, Κωμωδίες του Μιχαήλ, Μαρία η Πενταγιώτισσα, Οι γάμοι του Μιχαήλ και της Κοντσέτας, Δάφνις και Χλόη, Ο μάγος της Αθήνας, Ο Μιχαήλ στα μπάνια, Α­στέρω. Τις ταινίες σχολιάζει και συνδέει μεταξύ τους ο Αλέκος Σακελλάριος.

Αντέχοντας στον Χρόνο
Σάββατο, 1/7 στις 18:00
Νέα ιστορική σειρά 24 ωριαίων επεισοδίων με την Κα­θηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμίου. Αντικείμενο η ελ­ληνική ιστορία από τον 11ο έως τον 18ο αιώνα.

Σε Προσκυνώ Γλώσσα

Σάββατο, 1/7 στις 19:00

Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθη­νών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δημοσιο­γράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.

Ο Γιος του Σαούλ
Σάββατο, 1/7 στις 23:00
Ταινία σε σκηνοθεσία του Λάζλο Νέμες με τους Γκέζα Ρέριγκ, Λαβέντε Μόλναρ, Ουρς Ρεχν (2015). Ένας Ούγ­γρος εβραϊκής καταγωγής, κρατούμενος σε στρατόπεδο συγκέντρωσης της Ναζιστικής Γερμανίας, προσπαθεί να δώσει σε ένα νεκρό αγόρι μια πρέπουσα ταφή, σύμφωνη με τα εβραϊκά έθιμα. Μέγα Βραβείο στο Φεστιβάλ των Καννών.

Αστεροειδής
Κυριακή, 2/7 στις 17:30
Νεανική ταινία σε σκηνοθεσία του Μεντί Αλιπούρ (Ιράν 2021). O Ιμπραήμ είναι δώδεκα ετών. Ζει με τη μητέρα του και τα πέντε αδέρφια του σε ένα δίχωρο παράπηγμα στη μέση της ερήμου, πολύ μακριά από το πιο κοντινό χωριό. Πέρα από το να θρέψουν τα μικρά και να εξα­σφαλίσουν το πιστοποιητικό γέννησής τους, η μεγάλη έγνοια του Ιμπραήμ και της μητέρας του είναι να χτίσουν ένα σπίτι στο χωριό, ώστε να αποφύγουν τις επίπονες καθημερινές μετακινήσεις.

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:
http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.