Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΝΘΙΜΟΣ

Προς τους ευλογημένους χριστιανούς της Επαρχίας μας.

Αδελφοί και αδελφές μου εν Χριστώ Ιησού,

Σας γνωρίζω ότι με τη Χάρη του Θεού, τελείωσε ο εφετινός Έρανος της Αγάπης της Ιεράς μας Μητροπόλεως. Την προηγούμενη Κυριακή απευθύνθηκα στην αγάπη σας και ζήτησα την αρωγή σας ώστε να βοηθήσουμε τους οικονομικά αδύνατους που βρίσκονται δίπλα μας και έχουν την ανάγκη μας. Πάντοτε, αλλά ιδιαίτερα αυτές τις Άγιες ημέρες που πλησιάζουμε.

Δεν γνωρίζω ακόμα το οικονομικό αποτέλεσμα του Εράνου. Θα το πληροφορηθώ από αύριο στα Γραφεία της Μητροπόλεως όπου συνεχίζεται η απολογιστική των συνεργείων του Εράνου. Μετά θα το ανακοινώσω στα τοπικά Μέσα Ενημερώσεως, όπως κάνω κάθε χρόνο.

Γνωρίζω όμως, πολλά μικρά και μεγάλα θαύματα που πληροφορήθηκα από γυναίκες και άνδρες, μέλη των Ενοριών μας που έλαβαν μέρος στον Έρανο. Μπήκαν σε σπίτια και καταστήματα, συζήτησαν με πολλούς, κατέγραψαν ανάγκες, σημείωσαν περιστατικά και έζησαν καταστάσεις, που μόνο ως θαύματα, μπορώ να αποδεχτώ. Δεν μπορώ να αποκαλύψω τις εμπειρίες τους τις οποίες κρατώ σαν μήνυμα του Θεού στην εποχή μας.

Ο Χριστός να σας ευλογεί, αγαπητοί μου συμπατριώτες, για τα χριστιανικά και ευγενικά σας αισθήματα. Ο Χριστός να σας ανταποδώσει ακόμα και το ελάχιστο που προσφέρατε, αυτές τις ημέρες. Είτε σε χρήματα, είτε σε εθελοντική συμμετοχή σας, είτε σε κάθε άλλη πράξη ανθρωπιάς.

Είμαι περήφανος για σας. Για την εμπιστοσύνη σας στην τοπική μας Εκκλησία. Για την φιλανθρωπία σας. Για την αλληλεγγύη σας προς τον κάθε συνάνθρωπο μας.

Ευχαριστώ και προσεύχομαι για όλους σας. Να μην λείψει τίποτε από κανένα σας. Ίσως να έχουμε λιγότερα υλικά αγαθά και ανέσεις, όμως,

η καλωσύνη μας και η ευγένειά μας, η χριστιανωσύνη μας και η πίστη μας θα γεμίσουν την ψυχή μας και θα πλημμυρίσουν την Πατρίδα μας.

Χαρείτε, λοιπόν, αδελφοί, και υγιαίνετε. Εύχομαι να γιορτάσετε ευλογημένα Χριστούγεννα και ο Χριστός να παρακαθίσει στο γιορταστικό σας τραπέζι.

Ετοιμαστείτε, λοιπόν, να κοινωνήσετε το Χριστό. Νηστέψτε αυτήν την εβδομάδα. Εξομολογηθείτε, συγχωρεθείτε μεταξύ σας, επικοινωνείστε, προσευχηθείτε και ξανα-γεννηθείτε μαζύ με το Χριστό, στην ταπείνωση και στην απλότητα της φάτνης της Βηθλεέμ.

Θα τα ξαναπούμε, με την Χριστουγεννιάτικη Εγκύκλιο την ερχομένη Κυριακή.

Καλή προετοιμασία, λοιπόν, αδελφοί και αδελφές μου. Καλή και ευλογημένη προετοιμασία για τη μεγάλη γιορτή της Γεννήσεως του Χριστού μας στη ζωή μας και στην εποχή μας.

Με ευχαριστίες και αγάπη πολύ,
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΑΣ

✥ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΝΘΙΜΟΣ