Στέλιος Παναγούτσος: Μαζί αλλάζουμε τον Έβρο

Συγκέντρωση με φίλους και υποστηρικτές του ΠΑΣΟΚ-Κιναλ στην Αλεξανδρούπολη, οργάνωσε ο υποψήφιος βουλευτής Έβρου Στέλιος Παναγούτσος.
«Είμαι κατ’ επιλογή Εβρίτης» τόνισε κατά την έναρξη της ομιλίας του ο υποψήφιος βουλευτής εξαίροντας παράλληλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Έβρου, τα οποία δεν έχουν ληφθεί σοβαρά υπόψη από τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών και ως εκ τούτου έχει εισέλθει σε φάση παρακμής.
«Με τι σχέδιο αναπτύσσεται το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης;» διερωτήθηκε για να καυτηριάσει την αδιαφορία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που μετά την ακύρωση της πώλησης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, δεν έχει ανακοινώσει κανένα οργανωμένο σχέδιο αξιοποίησής του. Παράλληλα εξέφρασε τις ανησυχίες του για την επένδυση του LNG καταδικάζοντας την προχειρότητα με την οποία έχει σχεδιαστεί χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη σε βάθος χρόνου.
«Το λιμάνι πρέπει να γίνει διαμετακομιστικός κόμβος μεταφοράς των προϊόντων που παράγονται στον Έβρο προς τις αγορές της χώρας ή και του εξωτερικού» υπογράμμισε ο κος Παναγούτσος και ταυτόχρονα επεσήμανε την ανάγκη επαναπροσδιορισμού της αγροτικής παραγωγής στον Νομό. Την ώρα που δυνητικά ο Έβρίτης αγρότης μπορεί να αποκομίσει ένα υψηλό εισόδημα, λόγω τραγικών ελλείψεων σε έργα υποδομής, αυτό δεν συμβαίνει και έτσι οι νέοι και οι νέες βαδίζουν το δρόμο της ξενιτειάς.
Η ουσιαστική στήριξη της υγείας είναι μείζον ζητούμενο για το ΠΑΣΟΚ – Κιναλ, σημείωσε ο υποψήφιος βουλευτής αναλύοντας την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα υποβαθμισμένα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας του Έβρου, που ουσιαστικά δεν παρέχουν το απαιτούμε αίσθημα υγειονομικής ασφάλειας στους κατοίκους του, επιρρίπτοντας ευθύνες στις δύο προηγούμενες κυβερνήσεις για το καθεστώς που έχει διαμορφωθεί.
Παράλληλα, όντας και μέλος του Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα ζητήματα της Παιδείας αρχίζοντας από την ανάγκη να αναδομηθεί συνολικά το εκπαιδευτικό σύστημα αρχής γενομένης από την προσχολική ηλικία και φτάνοντας μέχρι την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όπου ναι μεν ο Έβρος διαθέτει πανεπιστημιακά τμήματα και Σχολές πλην όμως και αυτά είναι υποβαθμισμένα σε κεντρικό επίπεδο και ως εκ τούτου δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι από την Ιατρική Σχολή “λείπουν 30 μέλη ΔΕΠ και η Σύγκλητος έδωσε έγκριση για πρόσληψη μόλις τριών”, για να συμπληρώσει ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν είναι εφικτή η ανάπτυξή της ούτε στον εκπαιδευτικό της προσανατολισμό, ούτε όμως και ως έμμεσος αναπτυξιακός μοχλός, αφού το Σύστημα Υγείας εν γένει διάγει σοβαρή κρίση.

 

«Τι είδους επενδύσεις θέλουμε;» διερωτήθηκε σε άλλο σημείο του χαιρετισμού του ο Στέλιος Παναγούτσος, ενώ παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη κατάρτισης – επιτέλους – ενός οργανωμένου σχεδίου με επενδυτικό προσανατολισμό που να συνάδει με το προφίλ και τις δυνατότητες του Νομού και εκφράζοντας παράλληλα την αγανάκτησή του από το γεγονός ότι μία τέτοια οργανωμένη κουβέντα δεν έχει γίνει ποτέ ούτε επί ΣΥΡΙΖΑ, ούτε επί Νέας Δημοκρατίας.
Αξίζει να αναφερθεί ότι την συγκέντρωση του υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στον Έβρο Στέλιου Παναγούτσου τίμησαν συνυποψήφιοι και συνυποψήφιες του, κάτι που αποδεικνύει και την αποδοχή που υπάρχει στο κόμμα προς το πρόσωπό του, στελέχη με μεγάλη διαδρομή στο ΠΑΣΟΚ τοπικά και εθνικά, αλλά και πολλοί απλοί υποστηρικτές και φίλοι της παράταξης. Αφού ευχαρίστησε όλες και όλους για την παρουσία τους, ο Στέλιος Παναγούτσος ζήτησε τη συνδρομή τους ώστε μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου να μπορεί να κάνει πράξη τη δέσμευσή του ότι «μαζί αλλάζουμε τον Έβρο».

Ο Στέλιος Παναγούτσος, γεννήθηκε στη Νέα Ιωνία Αττικής το 1960. Από το 1988 είναι μόνιμος κάτοικος Αλεξανδρούπολης του νομού Έβρου. Είναι παντρεμένος με την επίσης καθηγήτρια ιατρικής Μαρία Σαμακουρή και έχει μία κόρη.
Το 1978 αποφοίτησε από τη Βαρβάκειο Πρότυπο Σχολή και άρχισε να φοιτά στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ από την οποία έλαβε το πτυχίο του το 1985. Μετά από διετή στρατιωτική θητεία τοποθετήθηκε αγροτικός γιατρός στο χωριό Λυκόφη του νομού Έβρου το 1988. Το 1994 έλαβε την ειδικότητα της Νεφρολογίας και από το 1995 έως το 1998 υπηρέτησε ως Επιμελητής του ΕΣΥ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.
Το 1996 τελείωσε την εκπόνηση της διδακτορικής του διατριβής και το 1998 εξελέγη Λέκτορας του Τμήματος Ιατρικής του ΔΠΘ. Το 2017 μετά από θητεία στις ενδιάμεσες βαθμίδες εξελέγη Καθηγητής Α’ βαθμίδας Νεφρολογίας. Όλα αυτά τα χρόνια (1989 έως σήμερα) παρείχε κλινικό έργο στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.
Για το διδακτικό του έργο το 2022 βραβεύθηκε με Εύφημο μνεία της επιτροπής βραβείου εξαίρετης διδασκαλίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Είναι Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας, Μέλος της Ευρωπαϊκής εταιρείας Νεφρολογίας ERA-EDTA, Μέλος της Παγκόσμιας εταιρείας Νεφρολογίας ISN και Πλήρες μέλος του General Medical Council, UK
Διετέλεσε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής. Τα τελευταία χρόνια είναι μέλος του Τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.