Δείτε αυτή την εβδομάδα στη Βουλή Τηλεόραση.

Κυλάει στις Φλέβες μου
Δευτέρα, 24/4 στις 23:00
Ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία της Μάγια Νιούελ με τους Ντουτζουάν Τέρνερ, Μέγκαν Χουσάν, Τζίμι Μόσον (Αυστραλία 2019). Ο δεκάχρονος Ντουτζουάν είναι ένας νεαρός Αβορίγινας, που προσπαθεί να ισορροπή­σει ανάμεσα στις παραδόσεις των ιθαγενών της Αυ­στραλίας και στις επιταγές του σύγχρονου τρόπου ζωής.

Μια Ταινία, Μια Εποχή: Στη Φωλιά του Κούκου
Τρίτη, 25/4 στις 23:00
Μια σειρά ντοκιμαντέρ που φέρνει στο φως τα μυστικά της δημιουργίας, αλλά και το ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο σημαντικών κινηματογραφικών ταινιών. Η ταινία του Μίλος Φόρμαν αντανακλά το αντιεξουσια­στικό κλίμα της δεκαετίας του ’70. Σχολεία, στρατός, φυλακές και νοσοκομεία κατηγορούνται ότι είναι όργανα του κοινωνικού ελέγχου. Η ταινία γυρίστηκε σε πραγματικό ψυχιατρικό νοσοκομείο με τη συμμετοχή του διευθυντή, του προσωπικού και δεκάδων ασθενών που συμμετείχαν ως κομπάρσοι.

Η Ωραία του Μπρούκλιν
Τετάρτη, 26/4 στις 24:00
Ταινία σε σκηνοθεσία του Βιτόριο ντε Σίκα και Κάρλο Λαστρικάτι, με τους Τζίνα Λολομπριτζίτα, Βιτόριο ντε Σίκα, Ντέιλ Ρόμπερτσον, Αμεντέο Νατζάρι κ.ά. Παρα­γωγή 1958 (Ιταλία/Γαλλία). Μία πλούσια και όμορφη χήρα επιστρέφει από τη Νέα Υόρκη στο χωριό της Ιτα­λίας, όπου γεννήθηκε, για να βρει σύζυγο. Μετά από μερικές αποτυχημένες προσπάθειες, τελικά καταφέρνει να σαγηνεύσει τον σιδερά του χωριού.

Μια Αθάνατη Ιστορία
Παρασκευή, 28/4 στις 22:00
Γαλλική ταινία, σε σκηνοθεσία του Όρσον Γουέλς, με τους Ζαν Μορό, Όρσον Γουέλς, Ροζέ Κοζιό, Νόρμαν Έλσι (1968). Ένας ηλικιωμένος εκατομμυριούχος απο­φασίζει να επαληθεύσει έναν μύθο, κατά τον οποίο αν κάποιος νεαρός άνδρας κάνει έρωτα με τη γυναίκα ενός γέρου, αυτός θα μπορέσει να ξανανιώσει κάτι από τις χαρές της ζωής.

«Αντέχοντας στον Χρόνο»
Σάββατο, 29/4 στις 18:00
Νέα ιστορική σειρά 24 ωριαίων επεισοδίων με την Κα­θηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμίου. Αντικείμενο η
ελληνική ιστορία από τον 11ο έως τον 18ο αιώνα.

Σε Προσκυνώ Γλώσσα
Σάββατο, 29/4 στις 19:00
Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθη­νών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δημοσιο­γράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.

Γουέστερν
Σάββατο, 29/4 στις 23:00
Ταινία σε σκηνοθεσία της Βαλέσκα Γκρίζεμπαχ με τους
Μάινχαρντ Νόιμαν, Ράινχαρντ Βετρέκ, Σουλεϊμάν Αλί­λοφ Λετίφοφ, Βενέτα Φράνκοβα (Γερμανία-Βουλγαρία, 2017). Μία ομάδα Γερμανών πηγαίνει στη Βουλγαρία για να φτιάξει ένα μεγάλο υδροηλεκτρικό έργο. Εκεί, στη συμβίωση με τους ντόπιους, θα δημιουργηθούν ε­ντάσεις, οι οποίες έχουν να κάνουν τόσο με την αντίθε­ση Ανατολής και Δύσης, όσο και με τις μνήμες από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σούπα Μόντο
Κυριακή, 30/4 στις 17:30
Νεανική ταινία σε σκηνοθεσία Λικαρίον Γουαϊνάινα (Κένυα-Γερμανία, 2008). Η 9χρονη Τζο λατρεύει τις ται­νίες δράσης και ονειρεύεται να γίνει υπερηρωίδα. Η με­γαλύτερή της επιθυμία είναι να γυρίσει μια ταινία και να πρωταγωνιστήσει σ’ αυτήν. Στη φαντασία της ξεχνά ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ασθένειάς της. Όταν η αδερφή της αγανακτεί βλέποντας το εύθυμο κορίτσι να σπαταλάει τον πολύτιμο χρόνο που του απομένει ξαπλω­μένο στο κρεβάτι, ενθαρρύνει την Τζο να πιστέψει στις μαγικές της δυνάμεις.

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/