Η εύρεση του κατάλληλου ορθοπεδικού για τις ανάγκες σας, μπορεί να είναι μια δύσκολη υπόθεση, ειδικά αν σας πιέζει ο χρόνος, επειδή αισθάνεστε πόνο και δυσφορία. Ωστόσο, με λίγη έρευνα μπορείτε να βρείτε έναν ορθοπεδικό, που να σας ταιριάζει. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές, για το πως να βρείτε τον κατάλληλο ορθοπεδικό για εσάς.

Ζητήστε για συστάσεις

Ζητήστε από τον γιατρό σας, από την οικογένειά σας και από τους φίλους σας, συστάσεις για ορθοπεδικούς με τους οποίους είχαν καλές εμπειρίες.

Εάν έχετε μια συγκεκριμένη πάθηση ή κάποιον τραυματισμό, ίσως επίσης να θέλετε να ζητήσετε συστάσεις για φυσικοθεραπευτές ή για άλλους επαγγελματίες, που ειδικεύονται στη θεραπεία της συγκεκριμένης πάθησης.

Ψάξτε για εμπειρία

Εξετάστε την εμπειρία του ορθοπεδικού με τη συγκεκριμένη πάθηση ή τον τραυματισμό σας.

Για παράδειγμα αν θέλετε να κάνετε αρθροσκόπηση ώμου, είναι σημαντικό ο συγκεκριμένος ορθοπεδικός να έχει την κατάλληλη εμπειρία.

Αναζητήστε έναν ορθοπεδικό, που έχει αντιμετωπίσει πολλούς ασθενείς με παρόμοιες παθήσεις και που έχει υψηλό ποσοστό επιτυχίας.

Εξετάστε την τοποθεσία

Επιλέξτε έναν ορθοπεδικό, που βρίσκεται σε βολική για εσάς τοποθεσία. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντικό, εάν χρειάζεται να κάνετε συχνές επισκέψεις για συνεχή θεραπεία.

Ελέγξτε την ασφαλιστική σας κάλυψη

Ελέγξτε αν ο ορθοπεδικός δέχεται την ασφάλισή σας. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ασφαλιστική σας εταιρεία ή με το γραφείο του ορθοπεδικού, για να το επιβεβαιώσετε.

Διαβάστε κριτικές

Αναζητήστε κριτικές από άλλους ασθενείς, για να πάρετε μια ιδέα όσον αφορά στις εμπειρίες τους, με τον κάθε ορθοπεδικό.

Μπορείτε να βρείτε πολλές κριτικές, σε διάφορες σελίδες στο διαδίκτυο.

Προγραμματίστε μια συνάντηση

Μόλις περιορίσετε τον κατάλογο των πιθανών ορθοπεδικών σας, προγραμματίστε μια επίσκεψη με τον καθέναν από αυτούς.

Αυτό θα σας δώσει την ευκαιρία να συναντηθείτε με τον κάθε ορθοπεδικό και να κάνετε ερωτήσεις.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησής σας, φροντίστε να ρωτήσετε για την εμπειρία τους με τη συγκεκριμένη πάθηση ή τραυματισμό σας, τη θεραπευτική τους προσέγγιση και το ποσοστό επιτυχίας τους.

Μπορεί επίσης να θέλετε να ρωτήσετε για τη διαθεσιμότητά τους, και για το αν μπορούν να σας βλέπουν τόσο συχνά όσο χρειάζεται.

Κάνοντας μία καλή έρευνά σας και εξετάζοντας όλες τις διαθέσιμες επιλογές σας, μπορείτε να βρείτε έναν ορθοπεδικό που σας ταιριάζει, και που μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, για την πάθηση ή για τον τραυματισμό σας.

Το παραπάνω άρθρο αποτελεί προϊόν ξένης δημοσίευσης.