Οι μονώσεις ταρατσών https://www.monosys.gr/thermomonosi-taratsas και η στεγανοποίηση ταράτσας https://www.monosys.gr/steganopoiisi-taratsas-asfaltopano είναι απαραίτητες διαδικασίες για τη διατήρηση της θερμοκρασίας και της άνεσης του σπιτιού σας καθώς και για τη μείωση του ενεργειακού σας κόστους. Όταν πρόκειται για την επιλογή του σωστού μονωτικού υλικού για την ταράτσα σας υπάρχουν διάφορες διαθέσιμες επιλογές. Ακολουθούν ορισμένοι από τους διαφορετικούς τύπους υλικών μόνωσης ταράτσας.

Μόνωση από υαλοβάμβακα

O υαλοβάμβακας είναι ένα δημοφιλές μονωτικό υλικό, που κατασκευάζεται από μικρές ίνες γυαλιού. Διατίθεται σε ρολά ή χύμα, και μπορεί εύκολα να εγκατασταθεί σε σοφίτες και σε στέγες. Η μόνωση από υαλοβάμβακα είναι προσιτή, πυράντοχη και παρέχει εξαιρετική θερμική απόδοση.

Μόνωση από κυτταρίνη

Η μόνωση κυτταρίνης κατασκευάζεται από ανακυκλωμένο χαρτί, χαρτόνι και διάφορα άλλα προϊόντα που έχουν ως βάση το ξύλο. Αυτό το υλικό παρέχει εξαιρετική θερμική και ακουστική μόνωση. Η μόνωση κυτταρίνης είναι επίσης κατασκεπασμένη με επιβραδυντές πυρκαγιάς καθιστώντας την ασφαλή για χρήση στα σπίτια.

Μόνωση από ορυκτοβάμβακα

Ο ορυκτοβάμβακας κατασκευάζεται από φυσικά πετρώματα όπως είναι ο βασάλτης και η διαβάση. Διατίθεται σε μπατόν ή σε ρολά και παρέχει εξαιρετική θερμική και ακουστική μόνωση. Η μόνωση από ορυκτοβάμβακα είναι επίσης πυράντοχη και αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες.

Μόνωση από αφρό πολυουρεθάνης

Η μόνωση με αφρό πολυουρεθάνης είναι μια μόνωση με ψεκασμό που εφαρμόζεται στην κάτω πλευρά της οροφής. Διαστέλλεται και σκληραίνει για να δημιουργήσει μια αεροστεγή στεγανοποίηση που παρέχει εξαιρετική θερμομόνωση. Η μόνωση από αφρό πολυουρεθάνης είναι επίσης ανθεκτική στο νερό, γεγονός που την καθιστά ιδανική για περιοχές με υψηλά επίπεδα υγρασίας.

Μόνωση από πολυστερίνη

Η μόνωση πολυστερίνης διατίθεται σε δύο τύπους. Ο ένας είναι η διογκωμένη πολυστερίνη (EPS) και η άλλη είναι η εξηλασμένη πολυστερίνη (XPS). Η EPS διατίθεται σε πλάκες ή σε πάνελ και παρέχει εξαιρετική θερμομόνωση. Η XPS από την άλλη πλευρά είναι πυκνότερη και παρέχει περισσότερη θερμομόνωση και αντοχή στο νερό. Η μόνωση πολυστερίνης είναι επίσης αρκετά ελαφριά καθιστώντας εύκολη την εγκατάστασή της.

Αντανακλαστική μόνωση

Η αντανακλαστική μόνωση κατασκευάζεται από φύλλο αλουμινίου που τοποθετείται σε πλαστική ή σε χάρτινη βάση. Έχει σχεδιαστεί για να αντανακλά την ακτινοβολούμενη θερμότητα καθιστώντας την ιδανική για θερμά κλίματα. Η ανακλαστική μόνωση διατίθεται σε ρολά ή σε φύλλα και μπορεί εύκολα να εγκατασταθεί κάτω από το την οροφή σας ή κάτω από τη σοφίτα σας.

Εν κατακλείδι, υπάρχουν διαθέσιμοι διάφοροι τύποι μονωτικών υλικών για την οροφή σας, ο καθένας με τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.