Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι το online shopping έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητά μας. Και δικαίως, εφόσον είναι πραγματικά ένας βολικός και αποτελεσματικός τρόπος για να κάνουμε τα ψώνια μας, χωρίς να χρειάζεται να κάνουμε ατελείωτες διαδρομές στα μαγαζιά και να περνάμε ώρες αναζητώντας κάτι που μας αρέσει. Όταν ψωνίζουμε online όλες μας οι επιλογές βρίσκονται μπροστά στα μάτια μας.

Ωστόσο, έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν ψωνίζεις αποτελεσματικά μέσω του διαδικτύου; Το να βρεις τα κατάλληλα ρούχα είναι κάπως δύσκολο όταν βρίσκεσαι σε ένα κατάστημα, αλλά η αναζήτηση ενέχει αρκετές δυσκολίες και όταν γίνεται διαδικτυακά. Αρκεί να θυμηθείς εκείνη τη φορά που αγόρασες ένα φοβερό τζιν, αλλά ήταν πολύ μικρότερο από αυτό που είχες υπολογίσει.

Εδώ θα δούμε μερικά πράγματα που θα ήταν καλό να προσέξεις όταν αγοράζεις τα ρούχα σου διαδικτυακά.

  1. Μάθε τις διαστάσεις σου

Αν δεν τις γνωρίζεις ήδη, είναι πολύ σημαντικό να μάθεις τις διαστάσεις σου. Επειδή ακριβώς δεν μπορείς να δοκιμάσεις τα ρούχα, είναι απαραίτητο να γνωρίζεις τις διαστάσεις των γοφών σου, του στήθους, της μέσης σου κ.ο.κ. Έτσι, θα μπορέσεις να δεις τον οδηγό μεγεθών στο διαδικτυακό κατάστημα και να υπολογίσεις το σωστό μέγεθος του ρούχου που θέλεις να αγοράσεις. Αν τα ρούχα σου δεν σου κάνουν, αυτό θα φαίνεται και δεν θα είσαι στιλάτη. Ας πάρουμε ως παράδειγμα τα γυναικεία πουκάμισα τα οποία είναι must κομμάτια για την γκαρνταρόμπα σου. Για να είσαι σίγουρη πως τα γυναικεία πουκάμισα που έχεις επιλέξει είναι το σωστό fit, θα πρέπει τα μανίκια τους να σταματούν λίγο πιο κάτω από τους καρπούς σου και να μην υπάρχουν κενά μεταξύ των κουμπιών στο στήθος σου, όταν είναι κουμπωμένα.

  1. Αγόρασε το ίδιο σε διαφορετικά μεγέθη

Αν δεν είσαι καθόλου σίγουρη ποιο είναι το σωστό μέγεθος για εσένα, αγόρασε το ίδιο ρούχο σε διαφορετικά μεγέθη. Έτσι, θα μπορέσεις να κάνεις δοκιμές, να δεις τι σου ταιριάζει και να επιστρέψεις ό,τι δεν σου κάνει.

  1. Να είσαι ευέλικτη

Να είσαι ευέλικτη, γιατί ένα ρούχο μπορεί να φαίνεται εντελώς διαφορετικό στην οθόνη του υπολογιστή σου από αυτό που είναι από κοντά. Μην στείλεις κάτι πίσω αμέσως επειδή η απόχρωση είναι λίγο πιο ανοιχτή από αυτό που έβλεπες στην οθόνη σου.

  1. Χρησιμοποίησε τα φίλτρα

Χρησιμοποίησε τα φίλτρα για να μπορέσεις να περιηγηθείς στις αμέτρητες επιλογές που εμφανίζονται σε ένα eshop. Είτε το φίλτρο έχει να κάνει με την τιμή είτε με το χρώμα, είτε με οτιδήποτε άλλο, σίγουρα θα σε βοηθήσει να κατατοπιστείς και να περιορίσεις τις επιλογές σε αυτά που σε ενδιαφέρουν περισσότερο.