Οι εβδομαδιαίες προτάσεις από τη Βουλή Τηλεόραση

Τον Παλιό Εκείνο τον Καιρό
Δευτέρα, 13/2 στις 23:00
Ντοκιμαντέρ παραγωγής του 1964, σε σκηνοθεσία των
Κλέαρχου Κονιτσιώτη και Αλέκου Σακελλάριου. Απο­σπάσματα από σωζόμενες ελληνικές ταινίες της περιόδου 1920-31: Προμηθέας Δεσμώτης, Επίκαιρα-Εορτή στο Στάδιο, Κωμωδίες του Μιχαήλ, Μαρία η Πενταγιώτισσα, Οι γάμοι του Μιχαήλ και της Κοντσέτας, Δάφνις και Χλόη, Ο μάγος της Αθήνας, Ο Μιχαήλ στα μπάνια, Α­στέρω. Τις ταινίες σχολιάζει και συνδέει μεταξύ τους ο Αλέκος Σακελλάριος.

Η Ιστορία της Μεγάλης Βρετανίας σε Χρώμα: Βασιλική Οικογένεια (3/3)
Τρίτη, 14/2 στις 23:00
Σειρά ντοκιμαντέρ 3 επεισοδίων, που αναδεικνύει καίρια σημεία της Βρετανικής ιστορίας του 20ου αιώνα, μέσα από επιχρωματισμένο, σπάνιο αρχειακό υλικό.

Παραφροσύνη
Τετάρτη, 15/2 στις 24:00
Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Φράνσις Φορντ Κό­πολα, με τους Ουίλιαμ Κάμπελ, Λουάνα Άντερς, Μπαρτ Πάτον, Μέρι Μίτσελ (ΗΠΑ – 1963). Μια γυναίκα απο­κρύπτει τον αιφνίδιο θάνατο του συζύγου της, προκειμέ­νου να μην χάσει την περιουσία του. Όμως η πλούσια οικογένειά του έχει τα δικά της μυστικά.

Τι Λέει ο Νόμος
Πέμπτη, 16/2 στις 23:00
Συζήτηση για θέματα πολιτισμού, με αφορμή την ψήφιση νόμου, που προβλέπει τον εκσυγχρονισμό της μουσειακής πολιτικής.

Ασανσέρ για Δολοφόνους

Παρασκευή, 17/2 στις 22:00

Γαλλική ταινία, σε σκηνοθεσία του Λουί Μαλ, με τους Ζαν Μορό, Μορίς Ρονέ, Λίνο Βεντούρα (1958). Ο Ζιλιέν δολοφονεί τον σύζυγο της ερωμένης του, φεύγοντας όμως παγιδεύεται στο ασανσέρ. Και ενώ εκείνη τον αναζητά στο νυχτερινό Παρίσι, ένα νεαρό ζευγάρι, που έχει κλέψει το αυτοκίνητό του, μπλέκεται σε μια υπόθεση φόνου.

Μικροκύματα: Τραγούδα!-Αυτή, Τρέχει-Νίμιτς
Παρασκευή, 17/2 στις 24:00
Νέος κύκλος προβολής των «Μικροκυμάτων», με 12 ω­ριαίες συλλογές 40 αριστουργηματικών διεθνών ταινιών μυθοπλασίας μικρού μήκους. Η ανθολογία περιλαμβάνει έργα που έχουν κερδίσει βραβεία Όσκαρ, υποψηφιότητες Όσκαρ, βραβεία Εμίλ, ενώ παράλληλα έχουν διακριθεί στα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ του είδους.

Η Εξόριστη Ελληνική Τέχνη: Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης της Βιέννης
Σάββατο, 18/2 στις 17:00

Ελληνική σειρά ντοκιμαντέρ, που μας ξεναγεί σε ελληνι­κούς αρχαιολογικούς θησαυρούς, που φιλοξενούνται στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου.
Μικρά Μαθήματα για Έναν Μεγάλον Κόσμο
Σάββατο, 18/2 στις 18:00
Εκπομπή με την Καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμίου, που προσεγγίζει κομβικά σημεία της παγκόσμιας ιστορί­ας και αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε εξελίξεις, οι ο­ποίες επηρεάζουν έως σήμερα την ανθρώπινη μοίρα.

Σε Προσκυνώ Γλώσσα
Σάββατο, 18/2 στις 19:00
Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθη­νών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δημοσιο­γράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.

Αποδημητικά Πουλιά
Σάββατο, 18/2 στις 23:00
Κολομβιανή ταινία, σε σκηνοθεσία του Σίρο Γκέρα, με τους Αλεξάντερ Φέλινγκ, Αντρέ Ζιμάνσκι, Φριντερίκε Μπεχτ (2018). Στα τέλη της δεκαετίας του ’60 μια οικο­γένεια Κολομβιανών ιθαγενών μπλέκεται με το εμπόριο μαριχουάνας. Όταν η απληστία και το πάθος έρχονται σε σύγκρουση με τους άγραφους νόμους τιμής, ξεσπά ένας εμφύλιος πόλεμος, που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή, τον πο­λιτισμό και τις προγονικές παραδόσεις τους.

Μπίντι
Κυριακή, 19/2 στις 17:30
Νεανική ταινία του Φρεντερίκ Μιγκόμ (Βέλγιο, 2019). Η 12χρονη Μπίντι από το Κονγκό ονειρεύεται να γίνει διά­σημη μπλόγκερ σαν το ίνδαλμά της, την Τατιάνα. Όταν όμως η αστυνομία κάνει έφοδο στο σπίτι της για να συλ­λάβει και να απελάσει αυτή και τον πατέρα της, οι δυο τους το σκάνε. Η Μπίντι συναντά τον Ελίας και γίνονται αμέσως φίλοι. Τον βοηθά να ετοιμάσει και να ποστάρει ένα βίντεο για το κλαμπ του οποίου ηγείται και ταυτόχρο­να καταστρώνει το τέλειο σχέδιο…

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:
http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/