Την ώρα που τα κόμματα το ένα μετά το άλλο κλείνουν τα ψηφοδέλτιά τους, στη Νέα Δημοκρατία, γνωρίζουμε μόνο τους τέσσερις υποψηφίους βουλευτές Έβρου.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και οι νυν βουλευτές Τάσος Δημοσχάκης, Χρήστος Δερμεντζόπουλος και Σταύρος Κελέτσης, θα είναι στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, ενώ δύο γυναίκες που θα είναι στη λίστα του Έβρου, δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

Την προηγούμενη φορά, στις εκλογές του 2019, ο Σταύρος Κελέτσης, ήταν εκτός λίστας. Μάλιστα η εξαίρεσή του, είχε προκαλέσει αίσθηση.
Τότε το thraki Νεα, είχε σημειώσει χαρακτηριστικά:
«Έντονη φημολογία ότι θα αλλάξει η σύνθεση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας ύστερα από σφοδρές αντιδράσεις.

Το ενδεχόμενο να υπάρχουν αλλαγές στα ονόματα του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας είναι ανοιχτό καθώς τις τελευταίες ώρες υπάρχει έντονη φημολογία ότι ένα ή δύο ονόματα από αυτά που είναι γνωστά, θα μείνουν τελικά εκτός. Η αποκάλυψη του thraki Νεα, ότι πέντε άτομα και συγκεκριμένα οι: Χρήστος Δερμεντζόπολους, Παναγιώτης Φαραντάτος, Κώστας Χατζημιχαήλ, Χρυσή Μπαχαρίδου και Έλενα Σώκου, έστειλαν απαντητικό email στα κεντρικά του κόμματος, με επισυναπτόμενα έγγραφα αντίγραφο του ποινικού μητρώου, υπεύθυνη δήλωση ότι δεν υπάρχει κόλλημα για την υποψηφιότητά τους και αντίγραφο της ταυτότητάς τους, έφερε τα πάνω κάτω, καθώς με την εξέλιξη αυτή έμενε εκτός ο Στάυρος Κελέτσης, με δεδομένο ότι ο βουλευτής του κόμματος Τάσος Δημοσχάκης θα ήταν ξανά υποψήφιος.

Τις τελευταίες ώρες υπάρχουν ραγδαίες εξελίξεις, καθώς από την πρώτη στιγμή θεωρήθηκε αδιανόητο να μείνει εκτός ψηφοδελτίου ο πρώην βουλευτής Σταύρος Κελέτσης».

Και πράγματι, υπήρχαν αντιδράσεις και το δημοσίευμα του thraki Νεα, είχε αναγνωστεί όπως μαθαίνουμε στα κεντρικά κι έτσι, όταν κατέβηκε ο Κελέτσης στην Αθήνα, να βρει την άκρη της εισόδου στο ψηφοδέλτιο, τη βρήκε πιο εύκολα.

Το αποτέλεσμα όμως της κάλπης, δεν ήταν και το καλύτερο για τον πρώην (τότε) βουλευτή και πρώην υποψήφιο νομάρχη Έβρου.
Ο λαός του Έβρου, οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας στον Έβρο, τον εξέλεξαν τρίτο.
Η διαφορά μάλιστα με τον Τάσο Δημοσχάκη ήταν πάρα πολύ μεγάλη, ενώ τον πέρασε ακόμη κι ο τότε πρωτοεμφανιζόμενος γιος του πρώην βουλευτή Δερμεντζόπουλου.

Αναλυτικά οι σταυροί των υποψηφίων ήταν:
Αναστάσιος Δημοσχάκης 16.291
Χρήστος Δερμεντζόπουλος 11.051
Σταύρος Κελέτσης 10.131
Παναγιώτης Φαραντάτος 7.163
Χρυσή Μπαχαρίδου 6.766
Έλενα Σώκου 5.134

Και μπορεί τελικά ο κ. Κελέτσης να μπήκε στη βουλή, δεν υπουργοποιήθηκε ποτέ όμως, παρά προφανώς την επιθυμία τουλάχιστον κάποιων ψηφοφόρων του.

Για να εκλεγεί ξανά, χρειάζεται προφανώς να μην είναι τρίτος.
Για να μην είναι τρίτος, προφανώς δεν αρκεί το φορτσάρισμα που κάνει με τις εμφανίσεις σε κοινωνικές εκδηλώσεις και πίτες τις τελευταίες εβδομάδες.
Ούτε φυσικά μπορεί να βασίζεται στην ελπίδα να μην τα πάνε καλά οι δύο που τον πέρασαν.
Οι εκλογές γνωρίζει και ο πιο άπειρος παίχτης, ότι δεν κερδίζονται με χειραψίες, χαμόγελα και εμφανίσεις σε πίτες.
Αυτά τα κάνουν όλοι οι υποψήφιοι.
Κερδίζονται με σοβαρότητα, εμπιστοσύνη, σιγουριά, φιλίες και πάνω απ’ όλα με έργο. Με έργο που αφήνει ο κάθε βουλευτής στον τόπο του. Για το καλό του τόπου.
Θα ήταν σίγουρα πιο εύκολο για τον Σταύρο Κελέτση να επανεκλεγεί, αν ο πρωθυπουργός εκτός από το να δώσει την έγκρισή του το 2019 να είναι υποψήφιος τον εμπιστεύονταν έστω σε κάποιο υπουργείο ως υφυπουργό.
Κάτι τέτοιο δεν έγινε. Και όπως είναι γνωστό, οι επιλογές υπουργών, αναπληρωτών και υφυπουργών είναι αποκλειστική υπόθεση του πρωθυπουργού και κανενός άλλου από το περιβάλλον του.
Ο πρωθυπουργός επιλέγει, εμπιστεύεται, διορίζει. Όποιος είναι ο κατάλληλος για τον πρωθυπουργό, παίρνει τη θέση. Τελεία και παύλα.
Τώρα αν ο Κελέτσης μέχρι τις εκλογές, πείσει τους ψηφοφόρους ότι είναι βουλευτής με σιγουριά και έργο για το καλό του τόπου και πρέπει να επανεκλεγεί, θα το μάθουμε στην κάλπη.
Για την ακρίβεια μετά την κάλπη.