Δείτε τις εβδομαδιαίες προτάσεις από τη Βουλή Τηλεόραση.

Free to Run
Δευτέρα, 30/1 στις 23:00
Ντοκιμαντέρ του Πιερ Μόρατ (Γαλλία, 2016). Είναι σχεδόν αυτονόητο σήμερα ότι όποιος θέλει να ασχολη­θεί με το τρέξιμο, το μόνο που χρειάζεται είναι ένα ζευ­γάρι αθλητικά παπούτσια και την αντίστοιχη θέληση.
Πριν, όμως, από μόλις 50 χρόνια τα πράγματα δεν ήταν έτσι. Το τρέξιμο θεωρείτο μια υπόθεση αποκλειστικά των ελίτ ανδρών αθλητών, που ανταγωνίζονταν μεταξύ τους στον στίβο. Το ντοκιμαντέρ αφηγείται την άγνωστη ιστορία του κινήματος του τρεξίματος και τον αγώνα για το δικαίωμα στο να τρέχουν ελεύθερα όλοι οι άνθρωποι -ειδικά οι γυναίκες- ενάντια στον συντηρη­τισμό των επίσημων αθλητικών σωματείων.

Η Ιστορία της Μεγάλης Βρετανίας σε Χρώμα: Τσώρτσιλ (1/3)
Τρίτη, 31/1 στις 23:00
Σειρά ντοκιμαντέρ 3 επεισοδίων, που αναδεικνύει καί­ρια σημεία της Βρετανικής ιστορίας του 20ου αιώνα, μέσα από επιχρωματισμένο, σπάνιο αρχειακό υλικό.

Μισαλλοδοξία
Τετάρτη, 1/2 στις 24:00
Επική ταινία, που έχει χαρακτηριστεί από τους κριτι­κούς ως ένα από τα μεγάλα αριστουργήματα του βωβού κινηματογράφου, σε σκηνοθεσία του Ντέιβιντ Γ. Γκρί­φιθ, με τους Λίλιαν Γκις, Μέι Μαρς, Φρανκ Γουντς, Ντάγκλας Φέρμπανκς (ΗΠΑ 1916). Με αφετηρία την ιστορία μίας νέας γυναίκας, που η μισαλλοδοξία την χωρίζει από τον άνδρα και το παιδί της, εξετάζονται τα φοβερά γενικότερα αποτελέσματα της μισαλλοδοξίας, σε τέσσερις διαφορετικές ιστορικές περιόδους.

Βουλής Βήμα
Πέμπτη, 2/2 στις 23:00
Συζήτηση για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της βορειοατλαντικής συμμαχίας, με αφορμή τη συμπλήρω­ση 70 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ.

Ατλάντικ Σίτι
Παρασκευή, 3/2 στις 22:00
Ταινία σε σκηνοθεσία του Λουί Μαλ με τους Μπαρτ Λάνκαστερ, Σούζαν Σάραντον, Μισέλ Πικολί (Γαλλία, 1980). Ένας γερασμένος μικροαπατεώνας, που ζει με τις ψευδαισθήσεις ενός ένδοξου παρελθόντος, βρίσκει ξαφνικά την ευκαιρία να επανακτήσει τον αυτοσεβασμό του, όταν ανακατεύεται σε μια κομπίνα κλεμμένων ναρ­κωτικών και ερωτεύεται μια νεότερή του γυναίκα, που με τη σειρά της ονειρεύεται να γίνει γκρουπιέρισα στο Μόντε Κάρλο.

Μικροκύματα: Τρεμούλες – Αγριόγατα του Βουνού – Τι κι αν Πεθάνουν τα Ζωντανά
Παρασκευή, 3/2 στις 24:00
Νέος κύκλος προβολής των «Μικροκυμάτων», με 12 ω­ριαίες συλλογές 40 αριστουργηματικών διεθνών ταινιών μυθοπλασίας μικρού μήκους. Η ανθολογία περιλαμβάνει έργα που έχουν κερδίσει βραβεία Όσκαρ, υποψηφιότητες Όσκαρ, βραβεία Εμίλ, ενώ παράλληλα έχουν διακριθεί στα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ του είδους.

Η Εξόριστη Ελληνική Τέχνη: Μουσείο Βατικανού
Σάββατο, 4/2 στις 17:00

Ελληνική σειρά ντοκιμαντέρ, που μας ξεναγεί σε ελλη­νικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς, που φιλοξενούνται στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου.

Μικρά Μαθήματα για Έναν Μεγάλον Κόσμο
Σάββατο, 4/2 στις 18:00
Εκπομπή με την Καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμίου, που προσεγγίζει κομβικά σημεία της παγκόσμιας ιστορί­ας και αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε εξελίξεις, οι ο­ποίες επηρεάζουν έως σήμερα την ανθρώπινη μοίρα.

Σε Προσκυνώ Γλώσσα
Σάββατο, 4/2 στις 19:00
Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθη­νών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δημοσιο­γράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.

Το Ατελιέ
Σάββατο, 4/2 στις 23:00
Γαλλική ταινία, σε σκηνοθεσία του Λοράν Καντέ με τους Μαρίνα Φουά, Ματιέ Λούτσι, Φλοριάν Μποζάν (2017). Σε μια κωμόπολη της Νότιας Γαλλίας ο νεαρός Αντουάν αποφασίζει να παρακολουθήσει ένα θερινό σε­μινάριο δημιουργικής γραφής. Ατίθασος και αντιδραστι­κός, θα συγκρουστεί με την υπόλοιπη ομάδα και την επι­κεφαλής της, μια διάσημη συγγραφέα, που νιώθει ενο­χλημένη και ταυτόχρονα γοητευμένη από τη βίαιη συ­μπεριφορά του.

Η Καρδιά του Μεσκίτ
Κυριακή, 5/2 στις 17:30
Νεανική ταινία σε σκηνοθεσία της Άνα Λάουρα Καλντε­ρόν (Μεξικό, 2019). Η Λουτσία, ένα κορίτσι μιας φυλής ιθαγενών του βόρειου Μεξικού, ονειρεύεται να γιατρέψει τη ραγισμένη καρδιά του πατέρα της παίζοντας άρπα, ένα μουσικό όργανο που παραδοσιακά παίζουν μόνο οι άνδρες της κοινότητάς της.

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.