Στενεύουν τα περιθώρια για κάτι διαφορετικό για τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου

Από το βράδυ της Παρασκευής ενημερώθηκαν και οι τρεις βουλευτές Έβρου της Νέας Δημοκρατίας για την απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να είναι υποψήφιος βουλευτής Έβρου.
Τους βουλευτές σύμφωνα με πληροφορίες του thraki Νεα, ενημέρωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός και προφανώς τους ζητήθηκε να μην διαρρεύσει η πληροφορία, καθώς λίγες ώρες αργότερες, ο ίδιος ανακοίνωσε την απόφασή του, κατά τη διάρκεια συνέντευξης σε δημοσιογράφους περιφερειακών ΜΜΕ της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι η πληροφορία υποψηφιότητας Μητσοτάκη στον Έβρο, κυκλοφορεί εδώ και πέντε σχεδόν μήνες.
Η είδηση, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, στους πολίτες του Έβρου και φυσικά το ενδεχόμενο το τι θα κάνει ο πρωθυπουργός την επόμενη μέρα των εκλογών.
Αν αποφασίσει να κρατήσει την έδρα του Έβρου, είναι πολύ πιθανό να ανατραπούν οι ισορροπίες, αν και το πιθανότερο σενάριο είναι η έδρα να παραμείνει σε τοπικό και μόνιμο κάτοικο του Έβρου βουλευτή.
Ο πρωθυπουργός, ως υποψήφιος βουλευτής, έχει το δικαίωμα, όπως όλοι οι πρόεδροι κομμάτων, να είναι υποψήφιος σε τρεις εκλογικές περιφέρειες. Ο κ. Μητσοτάκης, την τελευταία φορά αποφάσισε να κρατήσει την έδρα του Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών.

Η υποψηφιότητα Μητσοτάκη, κλείνει οριστικά το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος βουλευτής ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, καθώς το κόμμα θα είναι και δύο γυναίκες στο ψηφοδέλτιό του.
Η μία θα είναι από την Αλεξανδρούπολη και η άλλη από το βόρειο τμήμα του Έβρου. Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει καταλήξει στις γυναίκες που θα είναι υποψήφιες, ενώ ονόματα ακούγονται πολλά.

Στο μεταξύ, για τον Δημήτρη Πέτροβιτς, στενεύουν κι άλλο τα περιθώρια για την αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού κι αυτό γιατί, απ’ τη μια ο πρωθυπουργός τόνισε ότι θα στηρίξει τον Μέτιο για περιφερειάρχη και από την άλλη, ότι οι οποίες στηρίξεις σε δημάρχους θα δοθούν μετά τις εθνικές εκλογές.
Προφανώς οι επιλογές Πέτροβιτς είναι δύο. Ή θα συνεχίσει με τον Μέτιο ή θα σηκώσει μπαϊράκι αφήνοντας τα μισόλογα και θα διεκδικήσει τον δήμο Αλεξανδρούπολης.
Άλλωστε η τελευταία του ευκαιρία είναι θεωρητικά. Μετά θα περάσουν τα χρόνια και ηλικιακά.
«Μήτσο, προχώρα και θα σε στηρίξουμε», θα μπορούσε να του έλεγε κάποιος φίλος. Δόξα τω Θεώ, φίλους έχει.