Οι περισσότεροι που έχουν μετακομίσει σε ένα νέο σπίτι, συμφωνούν ότι το ξεπακετάρισμα είναι εξίσου κουραστικό με το πακετάρισμα, αν όχι περισσότερο. Δεν είναι μόνο χρονοβόρο, αλλά το να μένει κανείς σε ένα σπίτι με μισοάδεια κουτιά και να μην ξέρει πού βρίσκεται το κάθε τι, μπορεί να είναι πολύ αγχωτικό. Παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές, που μπορεί να σας φανούν χρήσιμες, αν χρειαστεί να αλλάξετε σπίτι και να ξεπακετάρετε τα πράγματά σας.

Βάλτε ετικέτες σε όλα τα κουτιά σας

Όταν πακετάρετε βιαστικά, μπορεί εύκολα να παραλείψετε αυτό το βήμα, αλλά το να ξέρετε τι υπάρχει σε κάθε κουτί, είναι πάρα πολύ σημαντικό. Εάν πάνω στα κουτιά γράψετε με έναν μαρκαδόρο τι περιέχει το καθένα, θα μπορείτε εύκολα να τα τοποθετήσετε όλα στα αντίστοιχα δωμάτια και θα ξέρετε σε ποιο κουτί πρέπει να ψάξετε για το κάθε αντικείμενο.

Βάλτε όλα τα αναγκαία στο ίδιο κουτί

Για να μην χρειάζεται να ψάχνετε σε πολλά διαφορετικά κουτιά, για να βρείτε τα βασικά πράγματα που θα χρειαστείτε στο νέο σας σπίτι, τοποθετήστε σε ένα κουτί μόνο τα απαραίτητα.

Βάλτε σε αυτό το κουτί πράγματα όπως είναι οι πιτζάμες, τα είδη υγιεινής, τα κλινοσκεπάσματα και οι φορτιστές τηλεφώνου.

Φτιάξτε τα δωμάτια με σειρά προτεραιότητας

Αν αποφασίσετε να ξεπακετάρετε μόνοι σας, είναι πρακτικό να σκεφτείτε μία σειρά προτεραιότητας για το ξεπακετάρισμα.

Τα δωμάτια όπως είναι η κουζίνα και το μπάνιο, χρησιμοποιούνται συχνότερα και είναι λογικό να ξεπακετάρετε πρώτα τα πράγματα αυτών των δωματίων.

Τελειώστε με το ένα δωμάτιο πριν ξεκινήσετε με το επόμενο

Μπορεί να είναι δελεαστικό να ξεπακετάρετε μερικά κουτιά σε κάθε δωμάτιο, αλλά αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργήσετε ένα ανοργάνωτο χάος.

Είναι πολύ καλύτερο να ξεπακετάρετε πλήρως ένα δωμάτιο, πριν προχωρήσετε στο επόμενο. Αυτή η τακτική, θα κάνει το ξεπακετάρισμα πολύ πιο γρήγορο και πιο εύκολο στην πορεία.

Καλέστε μια υπηρεσία αποσυσκευασίας

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να κάνετε τη διαδικασία του ξεπακεταρίσματος όσο πιο εύκολη γίνεται, είναι να καλέσετε μια υπηρεσία αποσυσκευασίας.

Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι υπάρχει αυτή η υπηρεσία, αλλά αν σκοπεύετε να κλείσετε μια επαγγελματική υπηρεσία συσκευασίας, αξίζει πάντα να ρωτήσετε και για μια υπηρεσία αποσυσκευασίας.

Αν επιθυμείτε να αλλάξετε σπίτι, αλλά δεν έχετε βρει ακόμα κανένα που να σας ενδιαφέρει, μπορείτε να αναζητήσετε, για παράδειγμα, στο ίντερνετ «αγορά σπιτιού Μαρούσι» ή «αγορά σπιτιού Γλυφάδα» και θα βρείτε πολλές επιλογές.