Τα ποδήλατα γυμναστικής και τα ελλειπτικά είναι δύο από τα καλύτερα όργανα για τις γυναίκες που θέλουν να αποκτήσουν φόρμα. Ενώ τα ελλειπτικά είναι πιο διασκεδαστικά στη χρήση, τα ποδήλατα προσφέρουν πιο έντονη προπόνηση.

Ωστόσο, καθώς είναι και τα δύο πολύ αποδοτικά, μπορεί να είναι δύσκολο να αποφασίσετε ποιο είναι καλύτερο. Ακολουθούν λοιπόν μερικοί λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να επιλέξετε το καθένα από αυτά.

Τα ποδήλατα γυμναστικής είναι μία από τις καλύτερες ασκήσεις για την οικοδόμηση μυών χωρίς βάρη, ειδικά για τους μύες που είναι πιο δύσκολο να ενεργοποιηθούν, όπως αυτοί στην περιοχή του κορμού. Τα μηχανήματα όπως τα ποδήλατα γυμναστικής επιτρέπουν επίσης τη ρευστή κίνηση σε μεγάλα εύρη κίνησης για παρατεταμένες περιόδους, οι οποίες είναι ιδανικές για τη μυϊκή ανάπτυξη και την πρόληψη τραυματισμών.

Τα ποδήλατα γυμναστικής συχνά απορρίπτονται ως εξοπλισμός για ηλικιωμένους που θέλουν απλώς να διατηρούνται σε φόρμα. Αυτό απέχει πολύ από την αλήθεια. Αυτά τα μηχανήματα, όπως και ο διάδρομος γυμναστικής, είναι εξαιρετικά για την καύση τεράστιων ποσοτήτων θερμίδων και την τόνωση των ποδιών και των γλουτών σας, καθιστώντας τα ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό εργαλείο για την απώλεια βάρους.

Τα ελλειπτικά προσφέρουν μια καρδιαγγειακή προπόνηση χωρίς αντίκτυπο που μπορεί να κυμαίνεται από ελαφριά έως υψηλή ένταση ανάλογα με την ταχύτητα της άσκησης και την προτίμηση αντίστασης που θέτει ο χρήστης. Οι κινούμενες λαβές ενός ελλειπτικού μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να γυμνάσουν το άνω μέρος του σώματος, ενώ τα πεντάλ στα περισσότερα ελλειπτικά έχουν σχεδιαστεί για να ελαχιστοποιούν την καταπόνηση των αστραγάλων και των γονάτων εξαλείφοντας την κίνηση προς τα εμπρός/πίσω που συνδέεται με τους διαδρόμους και άλλα όργανα άσκησης.

Τα ελλειπτικά χρησιμοποιούνται συχνότερα σε γυμναστήρια, αλλά γίνονται όλο και πιο δημοφιλή για οικιακή χρήση, επειδή παρέχουν μια αερόβια προπόνηση χαμηλού αντίκτυπου που δεν είναι επίπονη για τις αρθρώσεις.

Τόσο το ποδήλατο γυμναστικής όσο και το ελλειπτικό μηχάνημα προσφέρουν πολλά οφέλη για τις γυναίκες που επιθυμούν να χάσουν βάρος και να αποκτήσουν καλύτερη φυσική κατάσταση. Για παράδειγμα, αν αναζητάτε έναν αποτελεσματικό τρόπο για να χάσετε βάρος, τότε η χρήση οποιουδήποτε από αυτά τα μηχανήματα μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε τις περιττές θερμίδες και ταυτόχρονα να τονώσετε τους μυς σας.