Επίκαιρη Ερώτηση ΛΑΟΣ στην Βουλή για το χαράτσι :

Κατάργηση όλων των φόρων – πλην ενός – στα ακίνητα προτείνει ο Αν. Υπουργός Π. Οικονόμου απαντώντας στον Κ. Αϊβαλιώτη

 

Επίκαιρη Ερώτηση προς το Υπουργείο Οικονομικών υπέβαλε ο Βουλευτής Β΄ Αθηνών και Εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτης, σχετικά με το χαράτσι, μεταφέροντας την γνωστή πρόταση του Προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη, ο οποίος έχει διατυπώσει τη μόνη λειτουργική και ξεκάθαρη λύση που μπορεί να υπάρξει, δηλαδή την κατάργηση του χαρατσιού για όλα τα ακίνητα κάτω των 120 τ. μ.

Ο Αν. Υπουργός Οικονομικών Π. Οικονόμου απαντώντας στην Ερώτηση του Κ. Αϊβαλιώτη ανέφερε ότι «θα ακυρωθεί το θετικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα αν υπάρξει κατάργηση για όλα αυτά τα ακίνητα αφού αυτά αποτελούν τη μεγάλη πλειοψηφία των ακινήτων». Ο Π. Οικονόμου δήλωσε, παρόλα αυτά, έτοιμος να προωθήσει – αν υπάρξει ευρύτερη συμφωνία μεταξύ των κομμάτων – την πλήρη κατάργηση όλων των φόρων και των επιβαρύνσεων στα ακίνητα και να διατηρηθεί μόνο το ειδικό τέλος μέσω της ΔΕΗ.

Ο Αν. Υπουργός πρότεινε, μάλιστα, να προχωρήσει η άμεση κατάργηση όλων των φόρων στα ακίνητα στα πλαίσια του φορολογικού νομοσχεδίου που θα κατατεθεί στη Βουλή τις αμέσως προσεχείς μέρες.