Είχε περισσότερο κόσμο από την εκδήλωση του κόμματος στην Αλεξανδρούπολη με το Δημήτρη Αβραμόπουλου

Γεμάτο ασφυκτικά ήταν το αμφιθέατρο του τμήματος Δασολογίας Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στην Ορεστιάδα. Η εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον υφυπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Γιώργο Στύλιο, διοργανώθηκε από τη γραμματεία αγροτικών φορέων της Νέας Δημοκρατίας και είχε ως θέμα:
«Νέα ΚΑΠ, αποζημιώσεις ΕΛΓΑ και τρόπος ελέγχου από τον ΟΠΕΚΕΠΕ».
Εκτός από τον κ. Στύλιο, ομιλητές ήταν ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Ευάγγελος Σημανδράκος και ο σύμβουλος του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων και πρώην αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ Νίκος Δούκας.
Το μεγάλο βάρος της διοργάνωσης έπεσε στον Εβρίτη αναπληρωτή γραμματέα αγροτικών φορέων Νέας Δημοκρατίας Δημήτρη Χατζίδη, ο οποίος λογικά θα είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιημένος από την επιτυχία της εκδήλωσης.

Αν και η παρουσία του κόσμου ήταν μαζική, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ακόμη και όρθιο εκτός του αμφιθεάτρου, δεν ήταν τόσο μαζική η παρουσία μελών της ΝΟΔΕ.
Στο μεταξύ δύο πράγματα εντός των χαιρετισμών χρήζουν ειδικής αναφοράς. Ότι από τους βουλευτές του Έβρου, στον Δημήτρη Χατζίδη, που πιστώνεται την επιτυχία αναφέρθηκε μόνο ο Σταύρος Κελέτσης, αν και μίλησαν και οι τρεις βουλευτές και αυτό που τόνισε ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης. Ο κ. Μαυρίδης μιλώντας από το βήμα στον υπουργό του είπε χαρακτηριστικά: “Όταν φτάνουμε στην Αθήνα, πρέπει να έχουμε τις λύσεις τουλάχιστον σ΄ αυτά που έχουνε μία λογική βάση και είναι εφαρμόσιμα μέσα στη συγκυρία που ζούμε”.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Στύλιος, θα δοθούν στους αγρότες 60 εκατομμύρια ευρώ σε λιπάσματα, 89 εκατομμύρια στην κτηνοτροφία, ενισχύσεις για απονιτροποίηση, βιολογική γεωργία, σπάνιες φυλές, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα δοθεί η εξισωτική.
Παράλληλα εμφανίστηκε ικανοποιημένος – την χαρακτήρισε καλή είδηση – για την ένταξη 1210 αγροτών στο πρόγραμμα νέων αγροτών, όπου ο καθένας λαμβάνει 35 έως 40.000 ευρώ, ενώ στον Έβρο ο αριθμός των ωφελούμενων αγροτών είναι περίπου 360.

Το thraki Νεα, με αφορμή την επίσκεψη του υπουργού στον Έβρο, του έθεσε υπόψιν του, το πρόβλημα της μη λειτουργίας των φραγμάτων Λύρας και Καλύβα (Κομάρων) και του ταμιευτήρα στην Κοτρωνιά. Το θέμα των φραγμάτων είναι ζωτικής σημασίας για το περιβάλλον, την κτηνοτροφία και τη γεωργία, αλλά και για γενικότερους λόγους εθνικού συμφέροντος.