Δείτε αυτή την εβδομάδα στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων

Οι Αισιόδοξες
Δευτέρα, 14/11 στις 23:00
Ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία του Γκούνχιλντ Μάγκνορ(2013). Οι γυναίκες της ομάδας βόλεϊ «Οι Αισιόδοξες» δεν έχουν παίξει ούτε ένα ματς εδώ και 30 χρόνια, αν και προπονούνται κάθε εβδομάδα. Είναι όλες ηλικίας από 66 έως 98 ετών και συζητούν για τη τακτική που θα ακολουθήσουν στο τελευταίο τους παιχνίδι. Η κάμε­ρα ακολουθεί τις κυρίες εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου και καταγράφει την προετοιμασία της ομάδας τους για το μεγάλο φινάλε.

Η Ιστορία της Μεγάλης Βρετανίας σε Χρώμα: Τσώρτσιλ (1/3)
Τρίτη, 15/11 στις 23:00
Σειρά ντοκιμαντέρ 3 επεισοδίων, που αναδεικνύει καί­ρια σημεία της Βρετανικής ιστορίας του 20ου αιώνα, μέσα από επιχρωματισμένο, σπάνιο αρχειακό υλικό.

Ο Μισάνθρωπος του Μολιέρου
Τετάρτη, 16/11 στις 23:00
Παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Χουβαρδά με τους: Μ. Μαρμαρινό, Χρ. Λούλη, Δ. Παπανικολάου, Άλκ. Πουλοπούλου, Έλ. Τοπαλίδου, Έμ. Κολιανδρή, Κ. Αβαρικιώτη, Λ. Μαλκότση, Γ. Βο­γιατζή. Ένας αθεράπευτα ειλικρινής άνθρωπος, ο οποί­ος απεχθάνεται την υποκρισία, είναι ο πρωταγωνιστής αυτής της δηκτικής κωμωδίας, που αποκαλύπτει την υποκρισία κάθε κοινωνίας και κάθε εποχής.

Τι Λέει ο Νόμος
Πέμπτη, 17/11 στις 23:00
Συζήτηση για θέματα κράτους δικαίου, με αφορμή την ενσωμάτωση Ευρωπαϊκής Οδηγίας, για την προστασία των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος και τη νομοθετι­κή πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την καθολική α­παγόρευση των παράνομων λογισμικών.

Στο Σπίτι
Πέμπτη, 17/11 στις 24:30
Ελληνογερμανική ταινία σε σκηνοθεσία του Αθανά­σιου Καρανικόλα με τους: Μαρία Καλλιμά­νη, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Αλέξανδρο Λογοθέτη, Γιάννη Τσορτέκη, Ζωή Ασημάκη (2014). Η Νάντια, μια 45χρονη γυναίκα από τη Γεωργία, εργάζεται ως οικιακή βοηθός εδώ και 12 χρόνια για μια νεόπλουτη ελληνική οικογένεια. Η μεταξύ τους σχέση όμως θα αλλάξει, όταν η υγεία της κλονιστεί από μια σοβαρή νευρολογική ασθένεια, ενώ τα οικονομικά προβλήματα της οικογένειας γίνονται ασφυκτικά. Βραβείο Οικου­μενικής Επιτροπής Φεστιβάλ Βερολίνου.

Γιοζίμπο
Παρασκευή, 18/11 στις 22:00
Ιαπωνική ταινία, σε σκηνοθεσία του Ακίρα Κουροσά­βα με τους: Τοσίρο Μιφούνε, Τακάσι Σιμού­ρα, Τατσούα Νακαντάι (1961). Ο Σαντζούρο, ένας φτω­χός περιπλανώμενος σαμουράι, εκμεταλλεύεται προς όφελός του τον άγριο ανταγωνισμό ανάμεσα σε δύο α­ντίπαλες οικογένειες, που λυμαίνονται ένα χωριό στην Ιαπωνία του 19ου αιώνα.

Μικροκύματα: Τραγούδα! -Αυτή, Τρέχει -Νίμιτς
Παρασκευή, 18/11 στις 24:00
Νέος κύκλος προβολής των «Μικροκυμάτων», με 12 ωριαίες συλλογές 40 αριστουργηματικών διεθνών ται­νιών μυθοπλασίας μικρού μήκους. Η ανθολογία περι­λαμβάνει έργα που έχουν κερδίσει βραβεία Όσκαρ, υπο­ψηφιότητες Όσκαρ, βραβεία Εμίλ, ενώ παράλληλα έχουν διακριθεί στα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ του είδους.

Η Εξόριστη Ελληνική Τέχνη: Μητροπολιτικό Μουσείο Νέας Υόρκης
Σάββατο, 19/11 στις 17:00
Ελληνική σειρά ντοκιμαντέρ που μας ξεναγεί σε ελλη­νικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς, που φιλοξενούνται στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου.

Μικρά Μαθήματα για Έναν Μεγάλον Κόσμο
Σάββατο, 19/11 στις 18:00
Εκπομπή με την Καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυ­μίου, που προσεγγίζει κομβικά σημεία της παγκό­σμιας ιστορίας και αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε εξελίξεις, οι οποίες επηρεάζουν έως σήμερα την αν­θρώπινη μοίρα.

Σε Προσκυνώ Γλώσσα
Σάββατο, 19/11 στις 19:00
Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθη­νών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δημοσιο­γράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.

Φραντς
Σάββατο, 19/11 στις 23:00
Γαλλο-γερμανική ταινία σε σκηνοθεσία Φρανσουά Ο­ζόν με τους: Πιέρ Νινέ, Πόλα Μπέερ, Ερνστ Στέτζνερ (2016). Σε μια μικρή γερμανική πόλη, μετά τον Α’ Πα­γκόσμιο Πόλεμο, η Άννα θρηνεί καθημερινά στον τάφο του αγαπημένου της αρραβωνιαστικού Φραντς, θύματος μιας μάχης σε γαλλικό έδαφος. Μια μέρα ένας νεαρός, γοητευτικός Γάλλος, ο Αντριάν, αφήνει λουλούδια στον τάφο. Η παρουσία του, μετά την ήττα της Γερμανίας στον πόλεμο, θα προκαλέσει όχι μόνο αντιδράσεις, αλ­λά και πάθη.

Μικρές Ιστορίες για Αγρίους
Κυριακή, 20/11 στις 17:30
Σύνθεση πάνω σε σύντομες ιστορίες του Μπερνάρ Φριό από την Εφηβική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία της Μαρίας Σαββίδου, με τους: Π. Αλε­ξανδρόπουλο, Α. Αναστασοπούλου, Ν. Γιαλελή, Αντ. Γιαννακό κ.α. Μικρές ιστορίες της καθημερινής ζωής, των σχέσεων και των συγκρούσεων της νεανικής ηλικί­ας, ζωντανεύουν με χιούμορ και φαντασία, αντλώντας έμπνευση από το έργο του σπουδαίου Γάλλου συγγρα­φέα και παιδαγωγού Μπερνάρ Φριό.

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/