Δείτε αυτή την εβδομάδα στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων


Μοχάμεντ Άλι, ο Μέγας
Δευτέρα, 31/10 στις 23:00

Ντοκιμαντέρ του Ουίλιαμ Κλάιν (Γαλλία, 2020). Το 1963 ο Κάσιους Κλέι στέφεται παγκόσμιος πρωταθλη­τής της πυγμαχίας και, έχοντας ασπαστεί το Ισλάμ, αλ­λάζει το όνομά του σε Μοχάμεντ Άλι, προκαλώντας την αντίδραση της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Πυγμα­χίας. Το ντοκιμαντέρ αναδεικνύει τη ζωή του Μοχά­μεντ Άλι εκτός ρινγκ, τις πολιτικές και θρησκευτικές του πεποιθήσεις, την άρνηση στράτευσης και εν τέλει τη σύγκρουσή του με το Αμερικανικό κράτος.

Η Ιστορία της Αμερικής σε Χρώμα (5/6)
Τρίτη, 1/11 στις 23:00
Ξένη σειρά ντοκιμαντέρ. Η Ιστορία της Αμερικής από το 1920 έως το 1960 για πρώτη φορά όχι σε άσπρο μαύρο, αλλά σε χρώμα, μέσα από επιχρωματισμένα, σπάνια οπτικοακουστικά αρχεία.

Ντέιβιντ Μπόουι: Κατακτώντας τη Φήμη
Τετάρτη, 2/11 στις 23:00
Ντοκιμαντέρ του Φράνσις Γουέιτλι, που καταγράφει τα πρώτα βήματα του Ντέιβιντ Μπόουι, από τα τέλη της δεκαετίας του ’60 μέχρι το 1973, μέσα από πρωτότυπο αρχειακό υλικό και συνεντεύξεις από τους πρώτους συνεργάτες του μεγάλου μουσικού.

Άδικος Κόσμος
Τετάρτη, 2/11 στις 24:00
Ελληνική ταινία, σε σκηνοθεσία του Φίλιππου Τσίτου με τους Αντώνη Καφετζόπουλο, Θεοδώρα Τζήμου, Χρήστο Στέργιογλου (2011). Ένας προανακριτής της αστυνομίας αποφασίζει μια μέρα να γίνει δίκαιος. Θα αθωώνει όλους αυτούς που έπεσαν στο έγκλημα, επειδή δεν είχαν «στον ήλιο μοίρα». Αυτή η προσπάθειά του όμως τον μπλέκει σε μια απίστευτη περιπέτεια.

Τι Λέει ο Νόμος
Πέμπτη, 3/11 στις 23:00
Συζήτηση στην εκπομπή της Αλεξίας Κουλούρη για τα ενεργειακά και την ακρίβεια, με αφορμή την ενσωμά­τωση ευρωπαϊκής οδηγίας, σχετικά με τους κοινούς κανόνες για την εσωτερική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και την τροπολογία για το καλάθι του νοικοκυριού.

Η Βασίλισσα της Αφρικής
Παρασκευή, 4/11 στις 22:00
Ταινία σε σκηνοθεσία του Τζον Χιούστον με τους: Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, Κάθριν Χέπμπορν, Ρόμπερτ Μόρλεϊ (ΗΠΑ, 1951). Σε ένα χωριό της Ανατολικής Αφρικής, λίγο μετά την έναρξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Τσάρλι, ένας αλκοολικός καπετάνιος φορ­τηγού πλοίου και η Ρόουζ, μια πουριτανή ιεραπόστο­λος, αντιμετωπίζουν τους κινδύνους της ζούγκλας, την ίδια στιγμή που το πλοίο τους καταδιώκεται από τους Γερμανούς. Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμη­νεία του Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ.

Η Εξόριστη Ελληνική Τέχνη: Βρετανικό Μουσείο (Β’ Μέρος)
Σάββατο, 5/11 στις 17:00
Ελληνική σειρά ντοκιμαντέρ που μας ξεναγεί σε ελλη­νικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς, που φιλοξενούνται στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου.

Μικρά Μαθήματα για Έναν Μεγάλον Κόσμο
Σάββατο, 5/11 στις 18:00
Εκπομπή με την Καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυ­μίου, που προσεγγίζει κομβικά σημεία της παγκό­σμιας ιστορίας και αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε εξελίξεις, οι οποίες επηρεάζουν έως σήμερα την αν­θρώπινη μοίρα.

Σε Προσκυνώ Γλώσσα
Σάββατο, 5/11 στις 19:00
Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθη­νών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δημοσιο­γράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.

Μακριά από τους Ανθρώπους
Σάββατο, 5/11 στις 23:00
Γαλλική ταινία, σε σκηνοθεσία του Νταβίντ Ελοφέν με τους Βίγκο Μόρτενσεν, Άντζελα Μολίνα, Βενσάν Μαρ­τέν, Ρεντά Καντέμπ (2014). Το 1954, σε ένα απομονω­μένο χωριό της Αλγερίας, ένας Γάλλος δάσκαλος ανα­λαμβάνει να συνοδεύσει έναν ντόπιο, ο οποίος κατηγο­ρείται για φόνο, ως την κοντινή πόλη για να δικαστεί.

Λέγε με Κοτσύφι

Κυριακή, 6/11 στις 17:30

Νεανική ταινία, σε σκηνοθεσία του Πάβελ Μιρζόεφ (Ρωσία 2020). Με μια πρώτη ματιά, ο Κόστια είναι ένας συνηθισμένος 14χρονος Ρώσος. Δεν τα πολυκα­ταφέρνει στο σχολείο, οι γονείς του είναι στα χωρί­σματα, ο ίδιος δεν έχει πολλούς φίλους, ώσπου μια μέρα βρίσκει έναν στο διαδίκτυο…

Γιάννης Μαρκόπουλος: Ανα-Γέννηση «Κρήτη ανάμεσα σε Βενετιά και Πόλη»
Κυριακή, 6/11 στις 22:00
Ένα μουσικό σκηνικό έργο, που αγωνιά να αποτυ­­πώσει τη διαχρονική πορεία του Ελληνισμού, μέσα από γεγονότα που σηματοδοτούν κορυφαίες ιστορι­κές στιγμές του. Ένα ηχητικό αναπαραστατικό οδοι­πορικό στο ελληνικό παρελθόν, με τη συνύπαρξη πα­ραδοσιακών ελληνικών, ανατολικών και δυτικών ορ­γάνων, αλλά και του συμβολικού μοναστηριακού ξύ­λινου σήμαντρου.

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/