Συνελήφθησαν συγγενικά πρόσωπα

Στις αίθουσες δικαστηρίων, αφού πρώτα πρώτα συνελήφθησαν και οι δύο αναμένεται να συναντηθούν δύο στενοί συγγενείς.
Όλα ξεκίνησαν, όταν έγινε καταγγελία για κλοπή κυνηγετικών όπλων.
Η αστυνομία, έκανε έρευνα σε χώρο όπου και εντόπισε τα όπλα και σύμφωνα με πληροφορίες και μικροποσότητα χασίς και ύστερα από τα ευρήματα, προχώρησε στη σύλληψη του ατόμου.

Στη συνέχεια, συνελήφθη και το άτομο που έκανε την καταγγελία, καθώς δεν διασφάλισε τη φύλαξη των όπλων του εντός της οικίας του.

 

Για την υπόθεση, αναμένεται και ανακοίνωση από την αστυνομία.

Τι αναφέρει η ΚΟΜΑΘ για τη φύλαξη των κυνηγετικών όπλων.
Ασφάλεια
Συνοπτικά για τα όπλα
Το κυνήγι στην Ελλάδα ασκείται με σύνηθες κυνηγετικό λειόκαννο πυροβόλο όπλο. Η οπλοφορία με κυνηγετικά όπλα απαγορεύεται, εκτός των περιπτώσεων της χρήσης για άσκηση θήρας ή σκοποβολής και της μετάβασης και επιστροφής στους χώρους αυτούς.
Πρέπει υποχρεωτικά να φοράμε πορτοκαλί γιλέκο, στο κυνήγι του ορτυκιού, της μπεκάτσας, του λαγού και του αγριόχοιρου.
Το κυνηγετικό όπλο μας φυλάσσεται στην μόνιμη κατοικία. Η φύλαξή του στο αυτοκίνητο ή στο εξοχικό μας σπίτι απαγορεύεται.
Η κάννη του όπλου μας καθώς βαδίζουμε με παρέα στον κυνηγότοπο όταν εμείς προπορευόμαστε πρέπει να είναι στραμμένη προς τη γη και όταν ακολουθούμε κάποιον να είναι στραμμένη προς τον ουρανό.
Όταν μας πλησιάζει κάποιος άνθρωπος στον κυνηγότοπο ή κατά τη συνάντηση με άλλους κυνηγούς, «σπάζουμε» το όπλο αν είναι αρθρωτό και αν είναι καραμπίνα απογεμίζουμε τη θαλάμη και ασφαλίζουμε το κλείστρο ανοιχτό. (Εικ. 1)
Δεν πυροβολούμε αν δεν έχουμε ορατότητα πίσω από το θήραμα ή το στόχο.
Όταν μεταφέρουμε το όπλο μας διερχόμενοι από κατοικημένη περιοχή, πρέπει υποχρεωτικά να είναι κενό φυσιγγιών και εντός θήκης.