Λύνει τα χέρια Μαυρίδη η ανεξαρτητοποίηση Παπαδόπουλου

Με το thraki Νεα, επικοινώνησε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ορεστιάδας Διαμαντής Παπαδόπουλος. Ο κ. Παπαδόπουλος κατέθεσε το πρωί της Δευτέρας στο αρμόδιο τμήμα του δήμου Ορεστιάδας την ανεξαρτητοποίησή του, κάνοντας στην ουσία πράξη, αυτό που αναμένονταν εδώ και μήνες – ίσως και πάνω από δύο χρόνια, αλλά τις τελευταίες μέρες, μετά την ανοιχτή διαφοροποίησή του για θέμα εγκατάστασης ανεμογεννητριών σε περιοχές του δήμου Ορεστιάδας.
Ο κ. Παπαδόπουλος, επικοινώνησε με το thraki Νεα, τονίζοντας ότι δεν έχει κανένα απολύτως προσωπικό πρόβλημα ούτε με την παράταξη Μαυρίδη, ούτε με τον ίδιο τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, θέλοντας να απαντήσει – διευκρινίσει πάνω στη φράση που γράψαμε «Είχαν προηγηθεί σοβαρές διαφωνίες του ίδιου τόσο με τον δήμαρχο, όσο και με την παράταξη του δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη».
Μάλιστα ο κ. Παπαδόπουλος μας τόνισε ότι η διαφωνία του αφορά στον τρόπο διοίκησης Μαυρίδη.

Είναι γνωστό, ότι οι σχέσεις Μαυρίδη – Παπαδόπουλου, ανεξάρτητα απ’ το αν είναι καλές, «της καλημέρας» ή τυπικές, έχουν διαρραγεί εδώ και καιρό. Και για να μην υπάρχουν περιθώρια παρερμηνείας αναφερόμαστε στις ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ. Άλλωστε αν ήταν καλές, δε θα φτάναμε στην ανεξαρτητοποίηση. Για να ανεξαρτητοποιηθεί κάποιος, πάει να πει ότι οι σχέσεις δεν είναι τουλάχιστον όπως ξεκίνησαν, ανεξάρτητα αν η διαφωνία είναι πολιτική, προσωπική κτλ.
Μάλιστα σε προηγούμενο χρόνο σε παραταξιακή, το θέμα διαγραφής – ανεξαρτητοποίησης είχε τεθεί, με τις δύο πλευρές πάντως να κρατούν αποστάσεις από την τελική απόφαση.
Ήταν όμως δεδομένο, ότι η παράταξη Μαυρίδη, θα διέγραψε τον Διαμαντή Παπαδόπουλο και σύμφωνα με πληροφορίες του thraki Νεα, η απόφαση αναμένονταν να είναι ομόφωνη.
Τελικά όμως, ο δήμαρχος Ορεστιάδας για λόγους επικοινωνίας ή συγκυρίας είδε τον κ. Παπαδόπουλο να ανεξαρτητοποιείται.
Πάντως, ο Διαμαντής Παπαδόπουλος την απόφασή του πρέπει να την έλαβε τις τελευταίες μέρες, καθώς είχε ερωτηθεί για το θέμα από το thraki Νεα πριν από δύο μήνες και δεν είχε μιλήσει για ανεξαρτητοποίηση.

Αξίζει να εννοηθεί ότι το thraki Νεα, δεν είχε καμία ενημέρωση για την απόφαση Παπαδόπουλου, αλλά η παρουσία του το πρωί στο δημαρχείο Ορεστιάδας, τη στιγμή που δημοσιογράφος του thraki Νεα, βρίσκονταν στο δημαρχείο για άλλο ρεπορτάζ, δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητη. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν κάποιοι άλλοι γνώριζαν, μέσω κάποιας διαρροής. Θέλουμε να πιστεύουμε πως όχι.

Η ανεξαρτητοποίηση πάντως του δημοτικού συμβούλου Ορεστιάδας, λύνει στην ουσία τα χέρια του δημάρχου Ορεστιάδας, ο οποίος μαζί με την ομάδα του, είχε πάρει έτσι κι αλλιώς την απόφαση απομάκρυνσης Παπαδόπουλου.

Στο μεταξύ ο κ. Παπαδόπουλος, έκανε δήλωση πριν καταθέσει την επιστολή ανεξαρτητοποίησής του, στον status 94.2 και στον Σταύρο Αποστολίδη και είπε ότι θα ανεξαρτητοποιηθεί. Άνοιξε όμως εν μέρη και τα χαρτιά του για το αν θα κατέβει για δήμαρχος.
Ακούστε τι υποστήριξε ο Διαμαντής Παπαδόπουλος.