Καμιά φορά δεν έχει σημασία η είδηση που θα δώσεις, αλλά το πως θα τη δώσεις. Κάτι ασήμαντο μπορείς να το κάνεις σημαντικό και κάτι σημαντικό να το καταστρέψεις.
Χθες δεκάδες ιστότοποι με τη γνωστή μέθοδο του clopy paste ανέβασαν την “είδηση” ότι πέθανε ο Γιώργος Μάγκας. Πιασάρικο θέμα, με χιλιάδες κλικ και όλα τα παρελκόμενα.
Λίγο μετά, ο γνωστός καλλιτέχνης αναστήθηκε και οι αναρτήσεις κατέβαιναν ή άλλαζαν τίτλους. . .

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Το έχουμε δει με ετοιμοθάνατος καλλιτέχνες που τους πεθαίνουν πριν την ώρα τους, το βλέπουμε συνέχεια με ασυνάρτητες απόψεις.

Ένα τηλεφώνημα σε έναν στενό του συνεργάτη, στην οικογένειά του, θα έλυνε την απορία του κάθε ενός που αντέγραψε την είδηση. Και φυσικά ευθύνη έχει και ο πρόεδρος του σωματείου Ελλήνων ηθοποιών Μπιμπίλας, ο οποίος έγραψε λάθος ότι ο Μάγκας πέθανε. Την μεγαλύτερη ευθύνη την έχει όμως, αυτός που αναπαρήγαγε μία ψεύτικη είδηση, μία ανεπιβεβαίωτη πληροφορία.
Δεν είναι σημείο των καιρών, είναι κάτι που το συναντάμε συχνά, με “αποκλειστικά” και άλλα.
Ευθύνη έχουν και οι αναγνώστες, οι οποίοι πρέπει να απομονώσουν αυτούς που κάνουν επαναλαμβανόμενα λάθη και επιλέγουν τον κιτρινισμό.
Φυσικά δεν αναφερόμαστε στα λάθη που γίνονται λόγω της φύσης της δουλειάς. Άλλωστε λάθη γίνονται παντού και πάντα. Στα άλλα αναφερόμαστε. . .
Να ζήσεις Μάγκα με τα ωραία σου.

Υ.Γ. Το αρχείο δεν ξεπλένεται, όσο ευρωνερό κι αν ρίξει.