Δείτε αυτή την εβδομάδα στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων
Η Δυναστεία των Τσιρκολάνων Δευτέρα, 11/7 στις 23:00
Ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία του Άντερς Ρις Χάνσεν με τους Πάτρικ Μπερντίνο, Μαριλού Κάσελι (2014). Ο ιδιοκτήτης ενός από τα μεγαλύτερα τσίρκο στην Ευρώ­πη έχει ένα όνειρο: να εξασφαλίσει τη συνέχεια της δυναστείας του μέσω του γάμου του εγγονού του με την αρτίστα του τσίρκου. Τα πάντα δείχνουν ότι πηγαί­νουν σύμφωνα με το πλάνο, όμως ο συνδυασμός εργα­σίας και συναισθήματος αποδεικνύεται μια περίπλοκη υπόθεση…

Έρωτας και Τέχνη: Γκέρντα Τάρο και Ρόμπερτ Κάπα
Τρίτη, 12/7 στις 23.00
Σειρά ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει φλογερούς και θυελλώδεις έρωτες μεταξύ διάσημων καλλιτεχνών, α­ναδεικνύοντας παράλληλα τον τρόπο που οι σχέσεις αυτές επηρέασαν την καλλιτεχνική τους δημιουργία.

Μισαλλοδοξία
Τετάρτη, 13/7 στις 24:00
Επική ταινία, που έχει χαρακτηριστεί από τους κριτι­κούς ως ένα από τα μεγάλα αριστουργήματα του βω­βού κινηματογράφου, σε σκηνοθεσία του Ντέιβιντ Γ. Γκρίφιθ, με τους Λίλιαν Γκις, Μέι Μαρς, Φρανκ Γουντς, Ντάγκλας Φέρμπανκς (ΗΠΑ 1916). Με αφετη­ρία την ιστορία μίας νέας γυναίκας, που η μισαλλοδο­ξία την χωρίζει από τον άνδρα και το παιδί της, εξετά­ζονται τα φοβερά γενικότερα αποτελέσματα της μισαλ­λοδοξίας, σε τέσσερις διαφορετικές ιστορικές περιό­δους.

Ραντεβού στο Παρίσι
Παρασκευή, 15/7 στις 22:00
Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία του Στάνλεϊ Ντό­νεν με τους: Κάρι Γκραντ, Όντρεϊ Χέπμπορν, Γουόλ­τερ Ματάου (1963). Μια Αμερικανίδα πηγαίνει στο Παρίσι για να συναντήσει τον σύζυγό της, αλλά μα­θαίνει ότι αυτός δολοφονήθηκε, ενώ χάθηκε και ένα μεγάλο χρηματικό ποσό το οποίο είχε κλέψει. Προ­σπαθώντας να βγάλει άκρη, θα μπλεχτεί με μυστικούς πράκτορες, επικίνδυνους διώκτες και έναν γοητευτικό άνδρα που προσφέρεται να την προστατεύσει.

Μικρά Μαθήματα για Έναν Μεγάλον Κόσμο
Σάββατο, 16/7 στις 18:00
Εκπομπή με την Καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμί­ου, που προσεγγίζει κομβικά σημεία της παγκόσμιας ιστορίας και αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε εξελίξεις, που επηρεάζουν έως σήμερα την ανθρώπινη μοίρα.

Σε Προσκυνώ Γλώσσα

Σάββατο, 16/7 στις 19:00

Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθη­νών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δημοσιο­γράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.

Μια Ταινία, Μια Εποχή:
Ο Κανόνας του Παιχνιδιού
Σάββατο, 16/7 στις 21:00
Γαλλική σειρά ντοκιμαντέρ, που φέρνει στο φως τα μυ­στικά της δημιουργίας, αλλά και το ιστορικό και κοινω­νικό πλαίσιο σημαντικών κινηματογραφικών ταινιών. Ο Ζαν Ρενουάρ γυρίζει «Τον Κανόνα του Παιχνιδιού» το 1939. Η ταινία απεικονίζει τη γαλλική αριστοκρατία με χιούμορ, ενώ τεχνικά σπάει τους αφηγηματικούς κώδι­κες. Τοποθετημένη χρονικά στην παραμονή του Β’ Πα­γκοσμίου Πολέμου, σε ένα κλίμα αντισημιτισμού, η ταινία αποτελεί το σκληρό πορτρέτο ενός κόσμου σε παρακμή και ειδικά της γαλλικής ελίτ, που επιπόλαια αδιαφορεί για τους επικείμενους κινδύνους.

Ένα Τραγούδι για το Ηλιοβασίλεμα
Σάββατο, 16/7 στις 23:00
Αγγλική ταινία, σε σκηνοθεσία Τέρενς Ντέιβις με τους: Πίτερ Μάλεν, Άγκνες Ντέιν, Κέβιν Γκάθρι (2015). Η νεαρή Κρις, κόρη ενός αυταρχικού αγρότη, ενηλικιώνεται στη Σκοτία των αρχών του προηγούμε­νου αιώνα και προσπαθεί να ανακαλύψει τον εαυτό της και να αποφασίσει για το μέλλον της, μέσα σε ένα σκληρό περιβάλλον.

Επαναστάτες του Καλοκαιριού
Κυριακή, 17/7 στις 17:30
Νεανική ταινία σε σκηνοθεσία της Μαρτίνα Σάκοβ (Γερμανία, Σλοβακία 2020). Ο Γιόνας είναι ενθουσια­σμένος που θα περάσει τις καλοκαιρινές διακοπές παρέ­α με τον παππού του και ελπίζει να μείνει μαζί του για πάντα. Αλλά ο παππούς Μπερνάρντ έχει αλλάξει. Μετά τη συνταξιοδότησή του, η ζωή του έχει εκτροχιαστεί. Ο Γιόνας θέλει πίσω τον παλιό καλό παππού του, αυτό όμως δεν θα ‘ναι και τόσο εύκολο.

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:
http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/