Σε εκλογική ετοιμότητα βρίσκεται και ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, καθώς ήδη οι συζητήσεις για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων έχουν προχωρήσει.
Στον Έβρο οι υποψήφιοι θα είναι έξι και όπως όλα δείχνουν η απόφαση του κόμματος είναι να είναι υποψήφιοι τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες, με μοναδικό σίγουρο όνομα αυτή τη στιγμή, τη βουλευτή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά.
Η επιτροπή ψηφοδελτίων του κόμματος απέστειλε εγκύκλιο στις νομαρχιακές για να σταλούν οι προτάσεις για την κατά τόπους στελέχωση των ψηφοδελτίων του κόμματος. Οι καταθέσεις υποψηφιοτήτων πρέπει να γίνουν μέχρι τις 11 Ιουλίου.
Βέβαια την τελική απόφαση δε θα τη λάβουν οι νομαρχιακές, αλλά η επιτροπή ψηφοδελτίων και σε πολλές περιπτώσεις ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έχει για πολλές περιπτώσεις προσωπική εικόνα.
Ειδικά δε για τον Έβρο, η εικόνα Τσίπρα ίσως είναι καλύτερη από άλλες περιοχές, καθώς με αρκετούς από τους εν δυνάμει υποψηφίους διατηρεί και προσωπικές σχέσεις. Και μπορεί με τη Νατάσα Γκαρά να έχει συχνότερες επαφές λόγω της παρουσίας της στη βουλή, υπάρχουν όμως κι άλλοι που έχουν επαφές με τον πρόεδρο και μάλιστα απευθείας.
Όσον αφορά στα ονόματα, σίγουρες θεωρούνται οι υποψηφιότητες της Νατάσα Γκαρά και του Μενέλαου Μαλτέζου, ενώ ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί τι θα κάνει ο πρώην υπουργός Νίκος Τόσκας, την ενδεχόμενη υποψηφιότητά του οποίου στον Έβρο αποκάλυψε το thraki Νεα.
Ενδιαφέρον φαίνεται ότι θα έχει και ο υποψήφιος στις προηγούμενες εκλογές Βασίλης Τσολακίδης, ενώ πιθανή θεωρείται η κατάθεση υποψηφιότητας του συντονιστή της νομαρχιακής Σπύρου Δέδογλου.
Από εκεί και πέρα, δεν αποκλείεται υποψήφιος να είναι ο συγγενής του πρώην βουλευτή Γιώργου Καΐσα και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης Γιώργος Καΐσας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thraki Νεα, η παρουσία του δημοτικού συμβούλου Διδυμοτείχου Σίμου Τσιλίκα στο ψηφοδέλτιο του Έβρου θα προσφέρει στην προσπάθεια ανανέωσης, όμως ο κ. Τσιλίκας δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα ασχοληθεί ενεργότερα με το κόμμα ή με τον δήμο Διδυμοτείχου, καθώς διαβλέπει πολλές αδυναμίες της δημοτικής αρχής Διδυμοτείχου, η οποία δεν επιβεβαιώνει τις προσδοκίες που είχε δημιουργήσει.
Όσον αφορά στις γυναίκες που θα μετέχουν στο ψηφοδέλτιο, καμία δεν ανοίγει τα χαρτιά της, ούτε καν η Ελίζα Καλέση, η οποία ήταν υποψήφια στις εθνικές εκλογές και πρόσφατα εκλέχθηκε και στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.
Η «λύση της Σαμοθράκης» δεν φαίνεται πάντως να απέχει πολύ από την πραγματικότητα.