Οι προτάσεις που ξεχωρίζουν από 4 έως 10 Ιουλίου στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων

Ο Ξυπόλητος Φίλος μου
Δευτέρα, 4/7 στις 23:00
Ντοκιμαντέρ του Σέονγκ Γκιου (2010). Στην Καλκού­τα, 20.000 ξυπόλητα πόδια διατρέχουν την πόλη κάθε μέρα. Είναι οι οδηγοί των τουκ – τουκ, μεταφορικών μέσων που σταδιακά εξαφανίζονται. Ανάμεσά τους, ο Σαλίμ, ένας συνηθισμένος άνθρωπος, παντρεμένος με ένα παιδί, που αγωνίζεται για να πραγματώσει το όνειρό του: Να αποκτήσει επιτέλους ένα σπίτι για την οικογένειά του.

Έρωτας και Τέχνη:
Ζαν Εμπιτέρν και Αμεντέο Μοντιλιάνι
Τρίτη, 5/7 στις 23:00
Σειρά ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει φλογερούς και θυ­ελλώδεις έρωτες μεταξύ διάσημων καλλιτεχνών, ανα­δεικνύοντας παράλληλα τον τρόπο που οι σχέσεις αυ­τές επηρέασαν την καλλιτεχνική τους δημιουργία.

Το Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι
Τετάρτη, 6/7 στις 24:00
Ταινία του Μάσιμο Νταλαμάνο με τους: Χέλμουτ Μπέργκερ, Ρίτσαρντ Τοντ, Χέρμπερτ Λομ, Μαρία Ρομ (Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Δ. Γερμανία – 1970). Βα­σισμένη στο βιβλίο του Όσκαρ Ουάιλντ, η ταινία είναι μια σύγχρονη απεικόνιση του εγωιστή, διεφθαρμένου Ντόριαν Γκρέι, που καταφέρνει να διατηρήσει την νεα­νική του ομορφιά για πάντα. Όμως ένα πορτρέτο του γερνάει σταδιακά, αποκαλύπτοντας την εσωτερική του ασχήμια.

Βουλής Βήμα
Πέμπτη, 7/7 στις 23:00
Η εκπομπή αναλύει τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, στον απόηχο της συζήτησης στη Βουλή για τις κοινωνι­κές πολιτικές της κυβέρνησης, με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς και της ομιλίας του στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο με θέμα «Αυτή είναι η Ευρώπη».

Γιοζίμπο
Παρασκευή, 8/7 στις 22:00
Ιαπωνική ταινία, σε σκηνοθεσία του Ακίρα Κουροσά­βα με τους: Τοσίρο Μιφούνε, Τακάσι Σιμού­ρα, Τατσούα Νακαντάι (1961). Ο Σαντζούρο, ένας φτω­χός περιπλανώμενος σαμουράι, εκμεταλλεύεται προς όφελός του τον άγριο ανταγωνισμό ανάμεσα σε δύο α­ντίπαλες οικογένειες, που λυμαίνονται ένα χωριό στην Ιαπωνία του 19ου αιώνα.

Μικρά Μαθήματα για Έναν Μεγάλον Κόσμο
Σάββατο, 9/7 στις 18:00
Εκπομπή με την Καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμίου, που προσεγγίζει κομβικά σημεία της παγκόσμιας ιστορί­ας και αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε εξελίξεις, που επηρεάζουν έως σήμερα την ανθρώπινη μοίρα.

Σε Προσκυνώ Γλώσσα
Σάββατο, 9/7 στις 19:00
Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθη­νών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δημοσιο­γράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.

Μια Ταινία, Μια Εποχή: Τα Παιδιά του Παραδείσου
Σάββατο, 9/7 στις 21:00
Γαλλική σειρά ντοκιμαντέρ, που φέρνει στο φως τα μυ­στικά της δημιουργίας, αλλά και το ιστορικό και κοινω­νικό πλαίσιο σημαντικών κινηματογραφικών ταινιών. Ο Μαρσέλ Καρνέ έκανε τα γυρίσματα αυτής της ταινίας κατά τη διάρκεια της Ναζιστικής κατοχής. Στόχος του ήταν να είναι η πρώτη ταινία, που θα προβληθεί τη στιγμή της Απελευθέρωσης. Αμέσως χαρακτηρίστηκε ως η καλύτερη γαλλική ταινία όλων των εποχών.

Οι Σφουγγαράδες
Σάββατο, 9/7 στις 23:00
Ελληνική ταινία σοβιετικής παραγωγής, σε σκηνοθεσία του Μάνου Ζαχαρία, με τους: Νέλι Κορνιγιένκο, Γιούρι Βασίλιεφ, Οτάρ Κομπερίτζε, Μ. Γκλούσκι, Π. Παβλέν­κο, Σ. Μπελεβέντη, Β. Φεραπόντοφ, Α. Κισκιακόφ (1960). Η ιστορία διαδραματίζεται σε ένα νησί του Αι­γαίου. Δύο νέα παιδιά, ο Νικολός και η Λενιώ, αγαπιού­νται. Όταν όμως ο Νικολός, ορφανός κι απένταρος, πάει να ζητήσει την αγαπημένη του από τον πατέρα της, ο κυρ Ανέστης τον διώχνει κακήν κακώς. Μετά, όμως, από την επιμονή της Λενιώς, δέχεται, με τον όρο να γί­νει ο Νικολός έστω και για λίγο καιρό σφουγγαράς.

Από Τόπο … σε Τόπο – Μετέωρα
Κυριακή, 10/7 στις 12:00
Αφιέρωμα στα ιστορικά και επιβλητικά Μετέωρα και στην πανάρχαια πολιτιστική τους κληρονομιά. Έρευνα-Παρουσίαση: Χρήστος Μυλωνάς.

Αδελφές: Το Καλοκαίρι που
Ανακαλύψαμε τις Υπερδυνάμεις μας
Κυριακή, 10/7 στις 17:30
Νορβηγική νεανική ταινία, σε σκηνοθεσία των Σίλιε Σαλομόνσεν και Άριλντ Έστιν Όμουντσεν (2020). Η εννιάχρονη Βέγκα και η πεντάχρονη αδελφή της, η Μπίλι, φεύγουν για εκδρομή και διανυκτέρευση στο δάσος. Όλα μοιάζουν υπέροχα, μέχρι τη στιγμή που ο μπαμπάς τους χτυπά τον αστράγαλό του και τα δύο κορίτσια είναι υποχρεωμένα να αναζητήσουν βοήθεια. Ο αρχικός πανικός τους, όμως, σύντομα υποχωρεί, κα­θώς υπερνικούν κάθε φόβο και ανακαλύπτουν τις υ­περδυνάμεις τους.

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:
http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/