Πυροσβεστικές υπηρεσίες και κλιμάκια του Έβρου, επισκέφτηκε ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννης Πετρούτσος.
Ο κ. Πετρούτσος, ο οποίος συνοδευόταν από τον συντονιστή βόρειας Ελλάδας Μάριο Αποστολιδη, τον διοικητή περιφέρειας ΑΜΘ Κώστα Κούκουρα και τον διοικητή Δ.Υ.Π.Η.Ν. νομού Έβρου Σπύρο Κούτρα, αφιέρωσε ουσιαστικό χρόνο συνομιλώντας με τους πυροσβέστες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Ειδικά στο κεντρικό και βόρειο τμήμα του Έβρου, ενημερώθηκε για τις ελλείψεις που παρουσιάζονται σε προσωπικό.

Ωστόσο στο Τρίγωνο, άκουσε κάτι που αποτελεί πραγματικό καμπανάκι και είναι χαρακτηριστικό των περιοχών εκτός αστικών κέντρων. Στον ορεινό όγκο ο κ. Πετρούτσος είδε περιοχές όπου υπάρχει ανησυχία για πυρκαγιές, καθώς αποτελούν περιοχές όπου άτομα που περνούν λαθραία τα σύνορα από τη Βουλγαρία, κατευθύνονται μέσω του Έβρου στη Ροδόπη. Για τις συγκεκριμένες περιοχές, λόγω της κινητικότητας που παρουσιάζεται υπάρχει ανησυχία για φαινόμενα εκδήλωσης πυρκαγιάς.
Ο υπαρχηγός μάλιστα άκουσε από πυροσβέστες ότι αν ξεσπάσει φωτιά οι κάτοικοι δε θα μπορέσουν να συνδράμουν στην κατάσβεση, καθώς στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ηλικιωμένοι.

Στο μεταξύ, με αφορμή και τις νομοθετικές αλλαγές που συζητούνται το τελευταίο διάστημα, επανέρχεται η πρόταση η ΔΥΠΗΝ Έβρου, να «σπάσει» στα δύο, όπως συμβαίνει και με την αστυνομία που έχει δύο διευθύνσεις στο νομό.
Η πρόταση έχει να κάνει και με την καλύτερη διαχείρισης του προσωπικού, αλλά και με την άμεση εμπλοκή (λόγω μικρότερων αποστάσεων) συντονιστή σε περίπτωση πυρκαγιάς.