Η σωματική άσκηση είναι γνωστό ότι έχει πολλαπλά οφέλη στην υγεία του ανθρώπου.
Ωστόσο ίσως έχετε συνειδητοποιήσει ότι η τήρηση του προγράμματος είτε καθημερινά, είτε μακροπρόθεσμα συχνά είναι δύσκολη υπόθεση.

Υπάρχουν πολλές δικαιολογίες και επιχειρήματα για να αποφύγετε την σωματική άσκηση όταν δεν υπάρχει το σωστό κίνητρο.
Έλλειψη χρόνου, κούραση, άγχος, οικονομικοί λόγοι. Παρόλα αυτά με το σωστό κίνητρο και την κατανόηση του τι προσφέρει η σωματική άσκηση στην ζωή του ανθρώπου, άνθρωποι που είναι αρκετά πολυάσχολοι και αγχωμένοι όσο άλλοι, βρίσκουν πάντα έστω και λίγο χρόνο για γυμναστική.

Το κίνητρο συχνά ξεθωριάζει με το πέρασμα του χρόνου, όμως δεν πρέπει να ενδίδετε σε αυτό.
Είναι σημαντικό να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας τους λόγους για τους οποίους πήρατε την απόφαση να αρχίσετε να αθλείστε. Η σωματική άσκηση μπορεί να βοηθήσει να φτιάξει η διάθεση σας, ακόμα και μετά από μια δύσκολη μέρα διότι έχει την ιδιότητα να αποφορτίζει.
Κατά την διάρκεια της άσκησης ξεσπάτε και αποβάλετε όλη την πίεση της μέρας σας. Έτσι μετά είναι βέβαιο ότι θα νιώθετε καλυτέρα.
Για να βρείτε όμως το κίνητρο και να θέσετε τους στόχους σας είναι σημαντικό να κάνετε υπό τους σωστούς ορούς.

Οργανώστε σωστά την μέρα σας.
Η καθημερινότητα είναι σιγουρά δύσκολη και απαιτητική και συχνά δεν μένει όσος ελεύθερος χρόνος θα θέλατε για τον εαυτό σας.
Με την σωστή οργάνωση όμως, σίγουρα μπορεί να βρεθεί έστω και μισή ώρα για να εντάξετε την άσκηση στην καθημερινότητα σας και να το κάνετε μέρος της ζωής σας.
Πως μπορεί να επιτευχθεί αυτό;

Η απάντηση είναι πολύ απλή. Εκείνο το μισάωρο που χαζεύετε στο κινητό όταν βρίσκεστε στο σπίτι, αφιερώστε το στην άσκηση. Σηκωθείτε από τα κρεβάτια και τις πολυθρόνες

και δεν θα το μετανιώσετε. Όσο και αν πιστεύτε ότι θα σας ρουφήξει την ενέργεια που σας έχει απομείνει, στην πραγματικότητα θα έχετε περισσότερη από τι πριν.

Μην περιμένετε αποτελέσματα από την μια μέρα στην άλλη.
Είναι πολύ συχνό το φαινόμενο να απογοητευτείτε επειδή είχατε στο μυαλό σας ότι θα δείτε σε πολύ μικρό χρονικό περιθώριο θεαματικά αποτελέσματα. Η αλήθεια είναι ότι χεριάζετε υπομονή και επιμονή ούτως ώστε να δείτε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε. Θα πρέπει να είστε συνεπής με πρόγραμμα σας καθώς και να ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή.
Φυσικά θα επιβραβεύετε τον εαυτό σας με κάτι που σας ευχαριστεί.
Με λίγη υπομονή και καλή θέληση θα δείτε τα αποτελέσματα που τόσο επιθυμείτε αλλά το σημαντικότερο είναι να θυμάστε ότι η σωματική άσκηση πρέπει να είναι τρόπος ζωής.