Μία φοβερή συγκυρία γύρω από τον αριθμό 27 συνέβη στα γενέθλια του Greek Freak, ο οποίος έγινε 27 χρονών στις 6 Δεκεμβρίου. Τη μέρα των γενεθλίων του, οι Μπακς είχαν να αντιμετωπίσουν τους Καβαλίερς, ενώ ο Αντετοκούνμπο ήταν απών στα 2 τελευταία παιχνίδια.

Μετά από έναν ελαφρύ τραυματισμό στη γάμπα, ο κορυφαίος των Μπακς όχι μόνο επέστρεψε, αλλά το έκανε και με έναν μοναδικό τρόπο.

Η ομάδα του Μιλγουόκι κατάφερε να επικρατήσει στον αγώνα με τελικό σκορ 112-104 και τον Γιάννη να πετυχαίνει 27 πόντους σε 27 λεπτά συμμετοχής, τη μέρα που έσβησε 27 κεριά στην τούρτα. Στο ίδιο παιχνίδι σημείωσε επίσης 12 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ενώ τους 15 τους σημείωσε στην 4η περίοδο.

Η μέρα γενεθλίων του πρωταθλητή Αντετοκούνμπο είχε τούρτα, Greek night στο ημίχρονο και τραγούδι από τους συμπαίκτες του στα αποδυτήρια. Ο ίδιος ο Γιάννης μάλιστα ξεκίνησε τους εορτασμούς με ένα αστείο, καθώς άρπαξε μέρος της τούρτας και το «σέρβιρε» στο πρόσωπο του φροντιστής των Μπακς, ξεκινώντας έτσι το πάρτι του. Στη συνέχεια έδωσε τη φανέλα του δώρο σε ένα μικρό φίλαθλο και στα αποδυτήρια άκουσε το happy birthday από τη 2η οικογένεια του, τα «ελάφια».

Δε θα μπορούσαν να είναι μικρότεροι οι εορτασμοί για τα γενέθλια του Αντετοκούνμπο, αφού αποτελεί έναν από τους κορυφαίους παίκτες του ΝΒΑ. Με αυτόν οι Μπακς πήραν πρωτάθλημα μετά από 50 χρόνια και εξακολουθεί να αποδεικνύει την αξία του συνέχεια.

Εκτός από το χώρο του μπάσκετ, ο Γιάννης έχει αρχίσει και τη δραστηριοποίηση σε άλλους τομείς. Μαζί με τον Μάικλ Τζόρνταν και άλλους σταρ του ΝΒΑ επένδυσαν σε start-up πολυτελών ρολογιών με το όνομα Watchbox. Για τη Watchbox χρηματοδότες ήταν επίσης ο Μάρκ Λάσρι (ιδιοκτήτης των Μπακς), και οι Κρις Πολ και Ντέβιν Μπούκερ από τους Φοίνιξ Σανς. Αυτή δεν είναι η πρώτη επένδυση του Αντετοκούνμπο εκτός τερέν, αφού συμμετέχει και στην εταιρεία Ready Nutrition που εμπορεύεται αθλητικά ποτά.

Παρ’ ότι η καριέρα του βρίσκεται στο απόγειο της, ο Αντετοκούνμπο ψάχνει και άλλες πηγές εσόδων γνωρίζοντας ότι η καριέρα του αθλητή έχει συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης. Προς το παρόν βέβαια είναι ακόμη 27 χρονών και συνεχίζει να συνεισφέρει τα μέγιστα σε μια νέα εποχή για τους Μπακς.