Σας αρέσουν οι καναπέδες γωνία γιατί έχουν πλεονεκτήματα ειδικά αν ο χώρος σας είναι περιορισμένος. Τι γίνεται όμως με το χρώμα τους; Να είναι σκούρο ή ανοιχτό;

Μπορεί να είστε αναποφάσιστοι και να σας αρέσουν πάνω από μια επιλογές, ωστόσο υπάρχει τρόπος να βγείτε από το αδιέξοδο μια και μερικά tips που ακολουθούν θα σας κατευθύνουν.

Γνωρίζουμε ότι τα φωτεινά χρώματα δίνουν άλλον τόνο στο σαλόνι και γενικά έχουν την τάση να προσδίδουν την αίσθηση του μεγαλύτερου, σε έναν χώρο που είναι περιορισμένος, ενώ τα σκούρα προσδίδουν ένταση και τραβούν το μάτι.

Επειδή όμως τα ανοικτά χρώματα λερώνουν πιο εύκολα, σκεφτείτε το καλά. Έχετε μικρά παιδιά, έχετε κατοικίδια; Aυξάνονται οι πιθανότητες για λεκέδες, σε αντίθεση με τα σκούρα χρώματα που ο παραμικρός λεκές δεν θα «βγάζει» μάτι.

Από την άλλη, επειδή οι καναπέδες είναι οι «βασιλιάδες» των σαλονιών, αποτελούν το κέντρο τους και όλα περιστοιχίζονται γύρω από αυτούς, θα χρειαστεί, πριν επιλέξετε το χρώμα τους, να δείτε και κάτι άλλο.

Το χρώμα του πατώματος. Αν για παράδειγμα έχετε σκούρο πάτωμα, καλό θα ήταν να μην επιλέξετε καναπέδες με επίσης σκούρο χρώμα. Αφενός οι καναπέδες θα «χαθούν», αφετέρου ο χώρος θα «βαρύνει».

Αν είστε τύπος που θέλει να έχει μια διαχρονικότητα η επιλογή του, μπορείτε να «περάσετε» στα ουδέτερα χρώματα, γήινα και ανοιχτόχρωμα, όπως το λευκό, το μπεζ, το γαλάζιο που δίνουν και ηρεμία στον χώρο, βάζοντας πιο έντονες χρωματικές πινελιές στο σαλόνι, μέσα από τα μαξιλάρια του, τις κουρτίνες ή τα χαλιά, που αντικαθίστανται πιο εύκολα.

Αν θέλετε ζωντάνια στον χώρο σας και προτιμάτε κάτι πιο τολμηρό, τότε παίξτε με τα χρώματα και κινηθείτε στα πιο έντονα. Ένας κόκκινος καναπές γωνία , που είναι το χρώμα του πάθους, θα δεσπόζει όχι μόνο στο σαλόνι, αλλά συνολικά στο σπίτι και θα έλκει τα βλέμματα.

Η χρωματική παλέτα είναι πλούσια μένει μόνο πριν επιλέξετε να εξετάσετε τις ανάγκες σας και με βάση το γούστο σας να αποφασίσαετε. Γιατί οι καναπέδες όπως και τα κρεβάτια, είναι εκεί για τις οικογενειακές και προσωπικές μας στιγμές χαράς και ξεκούρασης. Κι όπως τα κατάλληλα και ποιοτικά στρώματα είναι ο πυλώνας ενός άνετου κρεβατιού, έτσι και ο καναπές είναι ο πυλώνας της αισθητικής και της λειτουργικότητας του σαλονιού μας.