Φράχτης σ’ όλο τον Έβρο όπως έχει αποκαλύψει αποκλειστικά από το 2020 το thraki Νεα
Προχωράει το σχέδιο για δημιουργία προσωρινών τεχνητών εμποδίων στα χερσαία σύνορα με Βουλγαρία
Το ενδεχόμενο δημιουργίας προσωρινών εμποδίων με στόχο τη μη διέλευση ατόμων από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, ακόμη και στην περιοχή του ορεινού όγκου, εξετάζεται όλο και πιο έντονα τις τελευταίες ώρες από την κυβέρνηση, καθώς η Ελλάδα θέλει να στείλει μηνύμα και στη Βουλγαρία.
Οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν τρέχουν, με την κυβέρνηση να τα παίζει όλα για όλα, καθώς η εικόνα που θα φτάσει μέσω των ΜΜΕ στους Έλληνες ψηφοφόρους είναι εξαιρετικά σημαντική.
Η κυβέρνηση θέλει να δείξει ότι η φύλαξη των συνόρων ενισχύεται συνεχώς κι ότι παρά τις προσπάθειες ανθρώπων να μπουν παράνομα στη χώρα, μαζικές παραβιάσεις δεν υπάρχουν.
Αν και εικόνες με δεκάδες άτομα να περνούν τα σύνορα από το ίδιο σημείο πράγματι δεν είναι τόσο συχνές, οι κάτοικοι του Έβρου και ειδικά όσοι μένουν εξαιρετικά κοντά στα σύνορα με τη Βουλγαρία και την Τουρκία δεν είμαστε σίγουροι ότι μπορούν να μιλήσουν για φύλαξη μπετόν αρμέ.
Υποθέσεις με μετανάστες που προέρχονται από τη Βουλγαρία, με τους ίδιους να δηλώνουν ότι από την Τουρκία περνούν στη Βουλγαρία και εκεί αφού οι Βούλγαροι τους ωθούν στην Ελλάδα, αφού σε πολλές περιπτώσεις τους αφαιρούν ρουχισμό, καταγράφονται συχνά.
Αλήθεια, έγιναν ποτέ επιστροφές προς τη Βουλγαρία, τέθηκε το θέμα στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ενώσης και πώς αυτά αντέδρασαν;
Να μην ξεχναμε παράλληλα ότι οι συλλήψεις οχημάτων διακινητών είναι καθημερινές σ’ όλη τη βόρεια Ελλάδα. Όλα αυτά τα οχήματα μεταφέρουν άτομα που μπήκαν στην Ελλάδα παράνομα κι όχι με αεροπορικά εισιτήρια.
Στο σήμερα, ήδη τοποθετούνται νέα τεχνητά εμπόδια σε σημεία που δεν υπήρχαν μέχρι σήμερα, ενώ οι εργασίες στον φράχτη που είναι υπό κατασκευή δεν σταμάτησαν. Παράλληλα, ενισχύεται και φύλαξη στα σύνορα με τη Βουλγαρία. Λόγω των μεταναστευτικών πιέσεων, οι οποίες δεν σταμάτησαν ποτέ, ο σχεδιασμός προβλέπει την επέκταση του φράχτη ώστε αυτός να ξεκινάει από τις Φέρες και να καταλήγει στον ποταμό Άρδα, με παράλληλη επέκταση του και πάνω από τον Άρδα. Όπου υπάρχει φράχτης, μέχρι τώρα έχει αποδειχθεί ότι είναι δύσκολο να παραβιαστεί ώστε να περάσει κάποιος από την Τουρκία στην Ελλάδα, άτομο ή όχημα.