Σε δήλωσή του με αφορμή τις πυρκαγιές που καίνε την Ελλάδα, ο πολιτευτής Έβρου της Ελληνικής Λύσης Μαργαρίτης Κίρκος αναφέρει:

Αυτές τις τραγικές μέρες, πολλές περιοχές της Πατρίδας μας, έχουν παραδοθεί στην πύρινη λαίλαπα, έχουν καεί τεράστιες εκτάσεις, περιουσίες ολόκληρες… Ελπίζουμε ότι αυτή η μαύρη μάστιγα δεν θα χτυπήσει τον Έβρο και την Σαμοθράκη. Όπως δυστυχώς συνέβη τα προηγούμενα χρόνια.
Γιατί αν συμβεί αυτό είμαστε χαμένοι από χέρι, το κράτος των Αθηνών δεν θα νοιαστεί για την Θράκη και τον Έβρο, θα τα αφήσει στην τύχη τους με όσες ίδιες δυνάμεις έχουν μείνει εδώ πάνω.
Η Ελλάδα φλέγεται και οι <<σύμμαχες>> χώρες τις Ε.Ε έστειλαν τις λιγότερες δυνατές ενισχύσεις. Όπως πάντα και παντού η Ελλάδα αποτελεί το αποπαίδι της Ένωσης… Θα μπορούσε η Ελληνική Κυβέρνηση να απαιτήσει περισσότερες ενισχύσεις στην απελπιστική συγκυρία που περνάει ο τόπος. Ούτε αυτό έκανε…
Αντίθετα ο Έλληνας Πρωθυπουργός νωρίτερα προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει τον Ερντογάν, ο οποίος συνέχεια «ανάβει φωτιές» στην Ελλάδα και την Κύπρο. Εκείνος αρχικά αρνήθηκε την βοήθεια και εκ των υστέρων αρνήθηκε ότι η Ελλάδα προσφέρθηκε να συνδράμει…
Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας σε όσους πληγήκανε από τις πυρκαγιές, να ξέρουν ότι η «Ελληνική Λύση» και ο Κυριάκος Βελόπουλος θα είναι δίπλα τους.
Επίσης είμαστε ευγνώμονες προς τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που δίνουν άνισες μάχες με τις φλόγες και με αυτοθυσία μάχονται για τις ζωές και τις περιουσίες των συνανθρώπων τους… Εύχομαι οι πυροσβέστες που νοσηλεύονται διασωληνομένοι με εγκαύματα να τα καταφέρουν και το συντομότερο δυνατό να γυρίσουν στις οικογένειες τους.
Μαργαρίτης Κίρκος
Πολιτευτής Έβρου- Τομεάρχης ΥΝΑΝΠ
<<Ελληνικής Λύσης>>