Δεν πρέπει να αποτελεί μεγάλη έκπληξη το γεγονός ότι τα οφέλη για την υγεία από την λήψη σπόρων είναι πολύ σημαντικά, διότι οι σπόροι είναι το μέρος ενός φυτού που περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για τη δημιουργία μιας νέας ζωής. Ανακαλύψτε ποια είναι τα οφέλη για την υγεία, καθώς και ποια είδη σπόρων είναι απαραίτητα για τη διατροφή σας, διότι κάποια είναι καλά για την υγιή απώλεια βάρους και κάποια είδη χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες για τη θεραπεία συγκεκριμένων παθήσεων.

Σπόροι κάνναβης – καλό για την πρόληψη καθώς και για τη αντιμετώπιση διάφορων παθήσεων
Λέγεται ότι μια κουταλιά της σούπας σπόρων κάνναβης την ημέρα σας δίνει όλα τα απαραίτητα λιπαρά οξέα που χρειάζεστε, συμπεριλαμβανομένων των Ωμέγα-3 και 6 λιπαρών οξέων. Η πρωτεΐνη κάνναβης είναι επίσης εξαιρετική πηγή ενέργειας για άτομα που ασκούνται σκληρά επειδή βοηθά στην εξάλειψη του γαλακτικού οξέος που συσσωρεύεται στους μυς σας μετά την άσκηση και προκαλεί δυσκαμψία. Οι σπόροι κάνναβης συμβάλλουν στη λειτουργία του εγκεφάλου, οπότε η λήψη τους σε καθημερινή βάση και στην κατάλληλη ποσότητα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της κατάθλιψης και της ευερεθιστότητας. Είναι γνωστό ότι κάνναβη μειώνει τη φλεγμονή και είναι καλό για την υγεία των μαλλιών και την ενυδάτωση του δέρματός σας να επιλέγετε προϊόντα που περιέχουν έλαιο κάνναβης. Ο συμπιεσμένος σπόρος κάνναβης παράγει υψηλής ποιότητας πολυακόρεστα έλαια που μπορούν να καταναλωθούν από μόνα τους ή να αναμειχθούν σε άλλα προϊόντα διατροφής ή να χρησιμοποιηθούν σε καλλυντικά και προϊόντα σώματος. Ο σπόρος μπορεί να ξεφλουδιστεί και η «καρδιά κάνναβης» μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο ψήσιμο και σε άλλες συνταγές. Επιλέξτε προϊόντα κάνναβης Enecta https://hempoilshop.gr/brand/enecta/ με αγνά εκχυλίσματα κάνναβης απολαμβάνοντας τα πολλαπλά οφέλη για την υγεία σας και ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Chia seed – έχει ενυδατικές ιδιότητες και επίσης βοηθά στην υγιή απώλεια βάρους
Τα οφέλη ήταν γνωστά από τους Αζτέκους στη Νότια Αμερική που χρησιμοποίησαν το chia ως ενεργειακή τροφή. Ο σπόρος Chia είναι υδρόφιλος που σημαίνει ότι οι σπόροι απορροφούν το νερό, έτσι ενεργούν ως μέθοδος ενυδάτωσης του σώματός σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, καθιστώντας τους χρήσιμους για τους αθλητές. Το γεγονός ότι απορροφούν νερό προκαλεί επίσης θετικές επιπτώσεις στις πεπτικές σας διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένης της επιβράδυνσης της ταχύτητας με την οποία το σώμα σας απορροφά τις θερμίδες. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να συμβάλουν στην υγιή απώλεια βάρους, κάνοντας σας να αισθάνεστε υγεία και ευεξία. Επιπλέον, είναι γεμάτοι θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων των ωμέγα-3 και 6 απαραίτητα λιπαρών οξέων. Όπως και άλλοι σπόροι, οι σπόροι chia μπορούν να προστεθούν σε σαλάτες ή να αναμιχθούν με δημητριακά ή να προστεθούν σε γιαούρτι ή να συμπεριληφθούν σε ψημένα τρόφιμα.