Δείτε από σήμερα 7 έως και τις 13 Ιουνίου στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής των Ελλήνων.

Λυμιέρ
Δευτέρα, 7/6 στις 23:00
Μια συρραφή 98 μικρού μήκους ταινιών των αδελφών Λυμιέρ, σε σκηνοθεσία Τιερί Φρεμό (2016).

Η Προσεδάφιση στη Σελήνη (2/2)
Τρίτη, 8/6 στις 23:00
20 Ιουλίου 1969: Ο Νιλ Άρμστρονγκ γίνεται ο πρώτος άνθρωπος που πατά το πόδι του στη Σελήνη. Το ντοκιμα­ντέρ παρουσιάζει άγνωστες πτυχές της ιστορικής αποστο­λής «Απόλλων 11″, μέσα από ανέκδοτο αρχειακό υλικό και απόρρητες συνομιλίες, που μόλις πρόσφατα αποχαρα­κτηρίστηκαν.

Το Περιστέρι
Τετάρτη, 9/6 στις 00:00
Τουρκική ταινία σε σκηνοθεσία του Μπανού Σιβασά με τους: Ρουχί Σαχί, Ντεμέτ Γκενκ (2018). Μόνο στη στέγη του σπιτιού των γονιών του, πάνω από τα σοκάκια μιας παραγκούπολης στα Άδανα, με τα αγαπημένα του περι­στέρια, μπορεί ο Γιουσούφ να βρει την ειρήνη και τον ε­αυτό του. Μέχρι που θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει την σκληρή πραγματικότητα του κόσμου της εργασίας και της φτωχογειτονιάς του.

Εφευρέσεις που Άλλαξαν τον Κόσμο
Πέμπτη, 10/6 στις 22:00
Σειρά ντοκιμαντέρ του BBC που μας μεταφέρει σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στην ανθρώπινη ιστορία, έχοντας ως επίκεντρο 6 σπουδαίες εφευρέσεις, οι οποίες διαμόρφω­σαν σε μεγάλο βαθμό τον σύγχρονο τρόπο ζωής.

Η Ιουλιέτα των Πνευμάτων
Παρασκευή, 11/6 στις 22:00
Ιταλική ταινία, σε σκηνοθεσία Φεντερίκο Φελίνι με τους: Τζουλιέτα Μασίνα, Σάντρα Μίλο, Σίλβα Κοσίνα(1965). Η Ιουλιέτα, μια μεσόκοπη κυρία του καλού ιταλι­κού κόσμου, την οποία απατά ο σύζυγός της, μάχεται με τα φαντάσματα των νεανικών της αναμνήσεων, αλλά και με αληθινά πνεύματα, που την έχουν στοιχειώσει, οδηγώ­ντας την σε κρίση ταυτότητας.

Σε Προσκυνώ Γλώσσα
Σάββατο, 12/6 στις 19:00
Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Γε­ώργιος Μπαμπινιώτης με την δημοσιογράφο-κλασική φι­λόλογο Βίκυ Φλέσσα συνομιλούν στην γλωσσική εκπο­μπή «Σέ προσκυνῶ, γλώσσα» με στόχο την ανάδειξη του πλούτου της ελληνικής γλώσσας και την βελτίωση των γνώσεών μας για την σωστή χρήση και αξιοποίηση της μητρικής μας γλώσσας.

Άννα Καρίνα
Σάββατο, 12/6 στις 21:00
Ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο της Άννας Καρίνα, της μούσας του Ζαν-Λυκ Γκοντάρ και βασικής εκπροσώ­που του Γαλλικού Νέου Κύματος. Γλυκιά και μυστηριώδης, με υπέροχα μάτια, η Δανέζικης καταγωγής Γαλλίδα ηθοποι­ός υπήρξε για πολλούς το πρόσωπο της Νουβέλ Βαγκ.

Ο Τρελός Πιερό
Σάββατο, 12/6 στις 23:00
Γαλλική ταινία, σε σκηνοθεσία του Ζαν Λικ Γκοντάρ με τους: Ζαν Πολ Μπελμοντό, Άννα Καρίνα, Σάμουελ Φού­λερ (1965). Ο Πιερό εγκαταλείπει τη γυναίκα και την κό­ρη του και το σκάει από το Παρίσι με τη babysitter, προ­σπαθώντας μαζί να αποφύγουν τους επαγγελματίες Αλγε­ρινούς δολοφόνους, που την καταδιώκουν. Μετακινούνται διαρκώς στη Μεσόγειο και στη διάρκεια του ταξιδιού φι­λοσοφούν για τα πάντα.

Παιχνίδι Πολέμου
Κυριακή, 13/6 στις 17:30
Σουηδική νεανική ταινία σε σκηνοθεσία του Γκόραν Κα­πετανόβιτς με τους: Λοκ Χελμπεργκ, Εμίλιο Σίλβα, Μαλίν Λίβανον (2017). Ο Μάλτε είναι 11 χρονών και μοναχικός. Στα παιχνίδια στρατηγικής είναι άπιαστος καθώς στήνει πάντα το καλύτερο σχέδιο. Όταν μετακομί­ζει με τη μητέρα του σε νέα γειτονιά βρίσκεται αντιμέτω­πος με μια σύγκρουση μεταξύ δύο «συμμοριών» των παιδιών. Ο Μάλτε θέλοντας να μπει στο κύκλο των παι­διών θεωρεί πως είναι ευκαιρία να εφαρμόσει τις σπου­δαίες στρατηγικές του.

Δείτε ΕΔΩ το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων.