Μπορεί και εντός του Ιουνίου, αλλά σε κάθε περίπτωση μετά την τρίτη εβδομάδα του μήνα να υπάρξει μερική άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις από και προς Τουρκία, από τα χερσαία σύνορα του Έβρου, αλλά μόνο από το τελωνείο των Κήπων.
Οι αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης δεν έχουν παρθεί ακόμη, καθώς σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξει και η πορεία της πανδημίας στην Τουρκία.
Το άνοιγμα των συνόρων πάντως, αν γίνει, θα γίνει κυρίως για την ενίσχυση του τουρισμού στη βόρεια Ελλάδα.
Τι ισχύει μέχρι σήμερα – και δεν υπάρχει τίποτε άλλο επίσημο – για την είσοδο από την Τουρκία στην Ελλάδα, από το τελωνείο των Κήπων.
Είσοδο στην Ελλάδα, μπορούν να πραγματοποιήσουν:
Έλληνες πολίτες, συμπεριλαμβανομένων των συζύγων τους ή των προσώπων, με τα οποία αυτοί έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, καθώς και των ανηλίκων τέκνων τους, κάτοχοι άδειας παραμονής, κάτοχοι Ειδικού Δελτίου Ταυτότητας Ομογενούς, πρόσωπα που έχουν την κύρια κατοικία τους στην Ελλάδα, καθώς και πρόσωπα που εισέρχονται στη χώρα για τις απολύτως αναγκαίες επαγγελματικές και ιατρικές μετακινήσεις που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα δύνανται να εισέρχονται στη χώρα μέσω των συνοριακών σημείων ελέγχου Κακαβιάς από τις 7:00 έως τις 19:00 και Κήπων από τις 7:00 έως τις 23:00.

Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ ΕΔΩ.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, κλειστό θα παραμείνει το τελωνείο Καστανεών για το επόμενο διάστημα.